Logo
Print this page

We are one! - Albaiulieni prezenți la sumitul internațional pentru pace

We are one! - Albaiulieni prezenți la sumitul internațional pentru pace

Azi, 14 martie, a avut loc  a 5 - a comemorare anuală a Declarației de pace și încetarea războiului (DPCW) - Marșând către o pace durabilă într-o epocă pandemică -, eveniment la care au luat parte doi albaiulieni: Domnul Gruia Ioan Bumbu, mesager al păcii, președinte al Asociației Pakiv România, și doamna Georgia Rafaela Vușdea, Rotaract Romania & Republic of Moldova.

Pandemia Covid-19 nu numai că a amenințat viețile individuale, ci a dus la o criză socioeconomică globală fără precedent care a afectat familiile, comunitățile și națiunile. Potrivit UNESCO, peste 190 de țări au închis unitățile de învățământ, și peste 1,6 miliarde de studenți și-au pierdut oportunitatea de educație durabilă. Banca Mondială a raportat, de asemenea, că PIB-ul global contractat cu 5,2% anul trecut, ceea ce va reduce accesul la locuri de muncă și la educație și va încetini redresarea economică din cauza unei reduceri investiție. Actuala pandemie a devenit o amenințare enormă pentru pacea mondială, deoarece această prognoză sumbră pentru viitor este ducând la instabilitate socială și conflicte violente. Pentru a opri răspândirea pandemiei și a crește impulsul pentru dezvoltarea durabilă și recuperarea vieții de zi cu zi, societatea internațională solicită cooperarea internațională pentru educație.

HWLP are drept obiectiv  consolidarea păcii prin artă, cultură și religie, scopul acestei întâlniri este de  a sublinia importanța și aprecierea organizației internaționale vis-à-vis de organizații și oameni din  România care susțin lupta pentru pace având drept “arme” religia și politica

HWLP - Heavenly Culture Word Peace Restoration of Light este o organizație internațională nonprofit cu peste 170 de sucursale în lume, ce are drept scop consolidarea păcii prin artă, cultură și religie, iar  domnul Man Hee Lee este un important lider religios, avocat al păcii în lume și ambasador al romilor care face eforturi considerabile pentru a aduce la masa tratativelor guverne și lideri ai țărilor implicate în conflicte armate.

De la primul eveniment din 2014, Summit-ul Alianței mondiale a păcii (WARP) a deschis poarta mesagerilor de pace din întreaga lume pentru a se uni într-o cauză unică a păcii durabile în lume. Bazat pe principiile fundamentale ale protecției drepturilor omului și pe crearea unei lumi libere de război, care pot fi găsite și în Declarația Păcii Mondiale, acest summit anual oferă o platformă de discuții și cooperare cu scopul de a atinge pacea.

Declarația privind pacea și încetarea războiului (DPCW) întruchipează spiritul păcii și al armoniei și cuprinde toate statele și indivizii în mod egal, abordând totodată problemele-cheie și amenințările la adresa păcii în mod universal. De la proclamarea sa, au avut loc o serie de evenimente și campanii de advocacy organizate pentru a obține sprijin pentru punerea sa în aplicare ca o lege internațională obligatorie.

Pacea poate fi realizată numai prin eforturile de cooperare combinate ale guvernelor și ale organizațiilor societății civile, astfel că diferitele conferințe de la summitul din acest an vor permite discuții despre cum să pună capăt decalajului dintre aceste două entități și să continue împreună pe drumul unic către pace.

Barierele tradiționale vor fi rupte, pe măsură ce spiritul păcii va uni toate grupurile împreună sub valoarea fundamentală a drepturilor omului și a standardului universal prin care se poate atinge pacea durabilă.

We are one!

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

 

 

 

 

 

Last modified onSunday, 14 March 2021 16:50

Latest from Redactia Stiri Albaiulianul

© Albaiulianul. All rights reserved.