Items filtered by date: Monday, 07 October 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Federaţia română de fotbal, amendată de FIFA

  • Published in Sport

Federaţia română de fotbal a primit o amendă "usturătoare" din partea FIFA. Forul condus de Mircea Sandu va trebui sa plătească aproape 100.000 de euro, pentru comportamentul neadecvat al suporterilor la meciurile cu Ungaria şi Turcia de pe Arena Naţională.

  Preşedintele FRF i-a avertizat pe fani - la următoarea abatere, România se va alege cu suspendarea terenului propriu.

  Mircea Sandu a mai spus că a cerut Ligii Profesioniste de Fotbal să ia măsuri împotriva lui Mihai Stoica, după ce managerul "roş-albaştrilor" a atacat fostele glorii ale campioanei într-o conferinţă de presă.(europafm.ro)

Read more...

MOARTEA PAROLELOR: Nu mai e nevoie să reţii nicio parolă

  • Published in Monden

  Octombrie a fost din totdeauna luna preferată a lui John Flynn, iar în acest an cu atât mai mult. El îşi va petrece luna aceasta încercând să „spargă“ flota de calculatoare a Facebook echipată cu un nou instrument de securitate – unul care duce securitatea calculatoarelor dincolo de parolă.

  De când a trecut la Facebook, după slujba sa de acum câţiva ani de la Google, Flynn face parte din echipa de securitate a Facebook care se transformă în „băieţi răi“ pe parcursul lunii octombrie, încercând să facă tot posibilul să intre în reţeaua corporaţiei care stă la baza giganticei reţele sociale. Ei numesc această lună „Hacktober“ şi ideea este aceea de a identifica găurile prin care adevăraţii „băieţi răi“ ar putea ataca reţeaua.
  Pe parcursul ultimului an, compania a echipat mai multe sisteme ale angajaţilor cu Yubikey, un mic dispozitiv care permite angajaţilor să se conecteze în siguranţă pe computerele lor cu o simplă lovitură de deget. Acest instrument face mult mai greu accesul unui hacker la reţeaua companiei, chiar dacă reuşeşte să preia comanda unei unităţi autorizate din reţea.
  Compania care produce Yubikey spune că dispozitivul a fost ales de şapte dintre cele mai mari companii din Silicon Valley şi Facebook este a doua mare corporaţie din IT care îşi pune numele în spatele acestui instrument. La începutul acestui an, un grup de cercetători Google au susţinut dispozitivul, spunând că s-au săturat de parole.
  La acea dată, Google spunea că studiază dacă Yubikey poate înlocui parolele sau cel puţin să sporească securitatea. Practic, cu acest dispozitiv care se conectează la un port USB, poţi seta lucrurile în aşa fel încât să nu ai acces la un computer sau o reţea decât dacă Yubikey este conectat ca să apeşi pe el.
  Facebook apreciază dispozitivul pentru că adaugă un nivel suplimentar de securitate reţelei sale. Dacă un angajat mediu al Facebook vrea să îşi citească e-mailul tot trebuie să se conecteze la cont prin câmpurile de utilizator şi parolă. Dar dacă vrea să urmeze acelaşi proces dintr-un alt loc – China, spre exemplu – Facebook îi va cere să apese şi pe Yubikey pentru a-l identifica. Dacă nu are dispozitivul, poate folosi o aplicaţie de securitate de pe telefon, numită Duo. În acest fel, Facebook se asigură că nimeni nu poate accesa conturile cu o parolă furată.
  S-au găsit şi moduri de conectare cu Yubikey fără alte parole. Inginerii Facebook care folosesc aşa numitele SSH, spre exemplu, se pot conecta de la distanţă la servere printr-o tehnică SSH bine cunoscută care se bazează pe chei de criptare în loc de parole, şi dacă combină această metodă cu Yubikey se pot conecta fără parolă. Flynn descrie conectarea fără parolă ca pe o experienţă aproape magică. „Tastezi ssh-spatiu-numele serverului, apoi apeşi pe Yubikey şi eşti conectat“, spune acesta.

Sursa: www.capital.ro

Read more...

Donaţie pentru Filantropia Ortodoxă Alba Iulia din partea cluburilor Rotary

  Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia informează că în urmă cu câteva zile, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a intrat în posesia unei importante donaţii oferite cu generozitate de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis.

  Este vorba de echipamente pentru activităţile care se vor desfăşura pentru copii şi tineri în Parcul de Aventură, amenajat pe Valea Popii din Alba Iulia. Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis a realizat un proiect căruia i s-au alăturat Fundaţia Rotary Internaţional, Rotary Club Cleethorpes (Districtul Rotary 1270 Anglia) şi cluburile Rotary din Sibiu, Mediaş şi Blaj. Proiectul a beneficiat de o finanţare de 22.452 USD din care au fost cumpărate echipamente pentru activităţile outdoor care se vor desfăşura în Parcul de Aventură.

  Parcul de Aventură din Alba Iulia, aşa cum a fost denumit de presă şi cum este deja cunoscut de albaiulieni, este în curs de amenajare în zona Parcului Dendrologic al municipiului Alba Iulia, pe Valea Popii, în cadrul unui proiect al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Proiectul „Ateliere Educaţionale de dezvoltare personală a copiilor şi tinerilor în risc de abandon sau eşec şcolar” se adresează unui număr de 400 de copii din cadrul centrelor educaţionale şi caselor de tip familial din structura Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia dar şi unui număr de aproximativ 600 de copii în risc de abandon şi eşec şcolar din judeţele Alba şi Sibiu. Atelierele educaţionale sunt gratuite iar la ele pot participa şi alţi copii şi tineri în risc de eşec sau abandon şcolar din cele două judeţe.

  „Acest proiect este unul inedit pentru Biserica Ortodoxă Română şi este unic în Patriarhia Română. Aceste ateliere se adresează copiilor aflaţi în dificultate, care se confruntă cu probleme sociale sau diferite afecţiuni psihice. Atelierele Educaţionale se doresc a fi un complex de activităţi derulate prin metode care favorizează autocunoaşterea, îmbină distracţia şi provocarea cu conţinuturi pedagogice extracuriculare, asigură dezvoltarea fizică şi intelectuală a copiilor, oferind o alternativă optimă la mediul ostentativ fizic şi social, neprielnic, generator a unor comportamente introvertite care declanşează riscul de eşec sau abandon şcolar” a precizat părintele Nicolae Ignat, directorul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

  Cu ajutorul finanţării oferite de cluburile Rotary au fost achiziţionate 53 de echipamente complete care vor fi folosite de copii pentru parcurgerea a cinci trasee, fiecare cu grad diferit de dificultate. Traseele vor fi delimitate prin amenajarea cu diferite culori formate din cel puţin 12 elemente cum ar fi de exemplu: jocuri pentru copii, amenajarea unor poduri din bârne mobile, poduri din corzi şi cabluri; pod vietnamez mobil, tiroliene, panouri de căţărat, bârne cu trepte mobile, realizarea de platforme din lemn de delimitare a elementelor, marcare de poteci orientare, etc. Echipamentele de protecţie pentru copii constau din căşti de protecţie, mănuşi, hamuri, căşti, rabiniere, scripeţi şi dispozitive de autoasigurare. Copiii vor fi asistaţi de persoane instruite şi cu certificat de alpinist utilitar care vor fi monitorizate de o asociaţiei cu experienţă în domeniu. În Parcul de Aventură au fost construite 8 căsuţe din lemn cu o capacitate de patru locuri fiecare, existând posibilitatea de cazare a unui număr de 32 de copii, chiar şi pe timp de iarnă. Tot aici au fost realizate şi un centru administrativ, magazii şi o sală de instruire.

  „Ne bucurăm că am putut susţine Parcul de Aventură, un proiect important pentru comunitatea noastră pentru că are ca scop realizarea de activităţi care să contribuie la prevenirea riscului de eşec şi abandon şcolar în rândul copiilor proveniţi din familii defavorizate social din judeţele Alba şi Sibiu”, a declarat preşedintele Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis, avocat Dana Tomşiţ.

  Proiectul „Ateliere Educaţionale de dezvoltare personală a copiilor şi tinerilor în risc de abandon sau eşec şcolar” este implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, care a concesionat terenul în suprafaţă de 20.000 mp pe o perioadă de 15 ani, şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Read more...

130 de uniforme militare din Europa de Est expuse la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

  Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia informează că între 8 octombrie 2013 – 3 noiembrie 2013, albaiulienii vor putea admira 130 de uniforme militare din Europa de Est şi nu numai, într-o inedită expoziţie personală a domnului Petru Costin.

  Cele 130 de uniforme militare expuse la muzeul albaiulian provin din ampla colecţie pe care o deţine şi care numără peste 600 de piese. Multe din uniformele expuse sunt însoţite şi de medalii.

  Expoziţia este organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Consiliul Raional Ialoveni Republica Moldova, Serviciul Vamal al Republici Moldova

  Vernisajul expoziţiei va fi marţi, 8 octombrie 2013, ora 12:00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Read more...

ATENŢIE CETĂŢENI! RESPECTÂND RECOMANDĂRILE POLIŢIE NU VEŢI DEVENI VICTIME ALE ÎNFRACŢIUNILOR DE ÎNŞELĂCIUNE

  Poliţiştii din Alba, ne informează că la sfârşitul săptămânii precedente, alte două persoane din judeţul nostru a devenit victime ale infracțiunii de înşelăciune, comise prin cunoscutul mod de operare „accidentul” .
  În primul caz, victima, o persoană de 53 de ani, din Alba Iulia, a fost contactată telefonic de către o persoană care s-a prezentat ca fiind fiul său şi care i-a spus că a avut un accident rutier şi trebuie să plătească suma de 2.500 de euro unui avocat.
  Pentru a-şi întări susţinerea, escrocul i l-a dat la telefon pe aşa zisul avocat care i-a cerut femeii să cumpere 25 de cartele reîncărcabile, cu o valoare de 25 de euro fiecare, urmând să se întâlnească în parcarea unui supermarket din Alba Iulia pentru a-i preda carterele.
  Din fericire, femeia şi-a dat seama că este victima unei infracțiuni şi nu a dat curs solicitărilor iar în cursul aceleiaşi zile a anunţat poliţia.
  Un alt caz a fost semnalat în data de 05.10.2013, de către o femeie în vârstă de 73 de ani, din Teiuş.
  Aceasta a fost contactată în după amiaza aceleiaşi zile, prin reţeaua de telefonie fixă, apelantul recomandându-se ca fiind avocatul fiului său care ar fi comis un accident rutier în urma căruia o femeie şi un copil au ajuns la spital.
  Apelantul i-a spus femeii că fiul ei urmează să dea declaraţii la politie iar pentru a-i putea da detalii în continuare despre anchetă, i-a cerut să cumpere 3 cartele telefonice preplătite, în valoare de 75 de euro. Femeie a cumpărat cartelele şi i-a comunicat escrocului codurile de reîncărcare. 
  Ulterior şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a adresat Poliţiei Oraşului Teiuş.
În ambele situaţii,cercetările sunt continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor.

 Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înşelăciune, poliţiştii din Alba le recomandă cetăţenilor din judeţul nostru:

   Nu oferiți date personale despre dumneavoastră, rude sau vecini apropiați, daca sunteți abordați direct sau telefonic de persoane necunoscute, sub pretextul unor presupuse câștiguri sau de către indivizi care susțin ca sunt reprezentanți ai unor companii de telefonie, cablu sau bănci.
  În cazul in care sunteți contactați de persoane care pretind a fi o ruda apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi pretind ca au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier în care ar fi fost implicată, nu dați curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoțională.
  Verificați daca ruda în cauza a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de Politie sau Parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau sunaţi chiar persoana în cauză pe numărul acesteia. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.

  Daca sunteţi contactat de către cineva care va apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii politiei.

Read more...

Amplasarea radarelor în data de 08.10.2013

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va amplasa marţi, 8 octombrie, mai multe radare pe drumurile intens circulate din judeţ:

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac
Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu
Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei

Read more...

Operatorii au scumpit pe nesimţite traficul de internet mobil

  Orange, Vodafone și Cosmote au lansat noile oferte de date pentru PC-uri, dar la aceiași bani clienții primesc mai puţin trafic de date în comparație cu ofertele trecute.
Dacă în vechea ofertă Orange, 1 GB de trafic la internet costa, luând în calcul cel mai mare abonament din ofertă, 0.83 de euro (abonament de 25 de euro, trafic de internet de 30 GB) în acest moment în noua ofertă prețul a crescut cu 20% până la valoarea de 1 euro pentru același volum de trafic. De 25 de euro primiţi doar 25 GB.
  Vodafone vindea până acum abonamentul de 19 euro cu un trafic de 18 GB , în noua ofertă traficul inclus la viteză ridicată este de doar 12 GB pe lună. Astfel traficul a scăzut cu 33%, iar prețul pentru 1GB de trafic a crescut de la 1.05 euro la o valoare 1.58 de euro, cu 50% mai mult.
  Operatorul a mai adugat în noua ofertă un abonament de 25 de euro cu 20 de GB incluși la viteză ridicată pentru care prețul pe GB este de 1.25 euro pentru un GB.
Cosmote România a tăiat în noua ofertă 50 de GB din abonamentul de top. Dacă înainte pentru 30 de euro pe lună primeai 150 de GB ceea ce însemna un preț de 0.20 euro pentru 1 GB, prețul a crescut cu 50% până la o valoare de 0.30 de euro. În ciuda acestor scăderi ale treficului din abonamente Cosmote România rămâne operatorul mobil cu cel mai ieftin tarif la internet.
  Ce spune Consiliul Concurenței despre aceste schimbări ale operatorilor?
„Din ce rezultă până acum, ceea ce se întâmplă nu duce cu gândul decât la un comportament paralel, adică o imitare a marilor operatori, între ei.  Ca preț, ofertele prezentate sunt mult diferite, ceea ce denotă că există totuși o concurență prin preț.    Scăderile de volum de date inclus coincid la Cosmote și la Vodafone (30%) dar nu și la Orange. Dacă încercăm să vedem prețul per GB, valorile sunt mult diferite între operatori, deci nu prea poate fi vorba de o înțelegere”, a declarat pentru Economica.net, Valentin Mircea vicepreședinte al Consiliului Concurenței.
Deși acoperirea de date 4G LTE este una redusă pentru fiecare operator în parte aceștia au modificat portofoliul conform vitzei de conectare de 75Mbps în cazul Orange și Cosmote și 100 Mbps în cazul Vodafone deși cea mai mare parte a utilizatorilor achiziționează un serviciu, dar nu se pot bucura de el.
  “În ceea ce privește vânzarea de date în rețeaua de 4G, în condițiile în care aria de acoperire a acesteia este încă extrem de redusă, raportat la aria de acoperire a rețelelor de telefonie mobilă sau măcar la aria în care un utilizator frecvent de date mobile se mișcă, aceasta seamănă cu vânzarea ”pielii ursului din pădure”.  Prin comparație, atunci când au fost lansate rețelele de telefonie mobilă, acestea acopereau, chiar dacă încă cu o putere mai slabă, toate orașele mari ale României și principalele drumuri naționale, nu doar zone din București și alte câteva localități, așa cum este cazul cu 4G în prezent”, a mai spus Valentin Mircea.
  Potrivit acestuia, operatorii au însă voie să vândă servicii 4G, având în vedere că au primit de la ANCOM autorizarea de a opera în orice tehnologie doresc, principiu care se regăsește într-adevăr și în noile licențe, care vor intra în vigoare în 2014. 
„Vânzarea de servicii 4G în condițiile actuale de acoperire și de viteză este posibilă ca instrument de marketing dar aceasta poate fi considerată în egală măsură că induce în eroare consumatorii”, a mai spus vicepreședintele Consiliului Concurenței.
Sursa: www.economica.net

Read more...

Dan Negru, Andreea Marin sau Ştefan Bănică bat 116 km pentru O ORĂ de masaj

  • Published in Monden

  116 km. Atât parcurg în weekend, de la Bucureşti până la Cornu, câteva dintre celebrităţile din showbiz, pentru a se bucura de o oră de masaj balinez. De când au descoperit că Tempos, un indonezian venit de cinci ani în România, are mâini de aur, nici că se mai dau pe mâna altui maseur!
  Tempos, exoticul maseur al vedetelor, a renunţat la plajele şi templele desprinse parcă din poveşti ale insulei indoneziene Bali ca să se mute în comuna Cornu, din România. Au trecut cinci ani de atunci, dar nu regretă nici o clipă decizia de a pleca la mii de kilometri de casă, mai ales că, acum, singurul maseur balinez de pe meleagurile noastre se poate lăuda cu o listă impresionantă de pacienţi celebri.
  Prin centrul SPA unde lucrează Tempos se perindă, weekend de weekend, vedete ca Andreea Marin, fostul ei soţ Ştefan Bănică jr, Dan Negru şi soţia lui Codruţa, Laura Cosoi, Gianina Corondan, actorul şi regizorul Dan Puric şi Cristian Greţcu (Serviciul Român de Comedie, PRO TV)... Iar acestea sunt doar câteva dintre celebrităţile careşi fac programare la maseurul balinez ori de câte ori au posibilitatea să dea o fugă până la Cornu.
  Tempos este încântat că e preferatul starurilor, dar mai încântat e de ţara noastră. Balinezul ne-a mărturisit că s-a îndrăgostit iremediabil de România, iar după mâncarea noastră este pur şi simplu... “leşinat”. “M-am integrat foarte bine. Oamenii sunt primitori, iar mâncarea... nu se compară cu nimic! Sunt înnebunit după sarmale cu mămăligă şi după ardei umpluţi”, ne-a declarat Tempos, înainte de a ne dezvălui o mică parte din tainele masajului balinez.
  “Acolo de unde vin eu, în Bali, masajul este mai mult decât o tehnică, este un ritual, o artă. Cel tradiţional, la care se folosesc doar uleiuri naturale, relaxează muşchii şi te eliberează de oboseală. Este o combinaţie între presopunctură şi masajul muşchilor întregului corp”. Tempos este specialist şi în terapia cu pietre calde aduse din apele din Insulele Bali. Acestea sunt plasate pe punctele energetice, pentru a detensiona întregul corp.
Sursa: www. libertatea.ro

Read more...

Jandarmii din Cugir, au intervenit duminică, pentru a tempera un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice

  Un echipaj de jandarmerie a intervenit duminică, 6 octombrie, la ora 10.30, în Piaţa agroalimentară din oraşul Cugir deoarece un bărbat, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, îi înjura, îi îmbrâncea şi îi ameninţa pe cei din jur cu acte de violenţă. Bărbatul a fost identificat  ca fiind Ion P. ( 34 de ani ), din localitate, care şi-a motivat faptele prin aceea că tocmai îi decedase o mătuşă şi, se pare, dânsul nu este “ trecut în testament ”. Jandarmii l-au îndrumat să evite agresivitatea în public şi să urmeze calea legală în materie de succesiuni, după care l-au sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

Read more...

Colanul Ordinului Ferdinand, cea mai importantă distincţie interbelică este exponatul lunii octombrie la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

  Marţi, 8 octombrie 2013, la ora 11.00, la Muzeul Naţíonal al Unirii Alba Iulia va fi prezentat exponatul lunii octombrie. Este vorba despre colanul Ordinului Ferdinand, cea mai importantă distincţie interbelică, instituită în anul 1929, care se putea acorda în exclusivitate cetăţenilor români care au avut o contribuţie deosebită la realizarea Unirii din 1918.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686