Items filtered by date: Tuesday, 12 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Robin Williams a fost gasit cu o curea stransa in jurul gatului

  • Published in Monden

Primele cercetări privind moartea lui Robin Williams conturează ideea sinuciderii, a anunțat poliția, care a precizat că actorul a fost găsit spânzurat cu o curea și avea încheietura mâinii crestată, scrie AFP, citat de Hotnews.ro.
Aceste tăieturi de la încheietură nu sunt însă cauza principală a decesului, atribuită "în principal" unei "sinucideri generată de asfixia din cauza unei spânzurări", a declarat locotenentul Keith Boyd, într-o conferință de presă, notând că nu au fost observate "urme de luptă", dar ancheta continuă.

Luni, în jurul orei 11,55 (18,55 GMT) a fost primit un apel de urgență și "un bărbat adult inconștient care nu mai respira a fost localizat" la el acasă, la Tiburon, o localitate în apropiere de San Francisco. Acest bărbat a fost declarat mort șapte minute mai târziu și a fost "identificat ca fiind Robin Williams". 
Soția sa l-a văzut în viață ultima oară în seara precedentă, la ora 22,30, înainte de a merge să se culce, iar când a părăsit domiciliul a doua zi dimineața l-a crezut "încă adormit". Asistentul personal al actorului a dat alerta după ce a bătut la ușa sa fără a obține un răspuns, la ora locală 11,45.
L-a găsit cu o "curea strânsă în jurul gâtului" și cu un cuțit alături de el.

Robin Williams suferea de depresie severă, a declarat agenta actorului, Mara Buxbaum. „Este o pierdere tragică şi neaşteptată", a adăugat aceasta.

„În această dimineaţă, mi-am pierdut soțul și pe cel mai bun prieten, în timp ce lumea l-a pierdut pe unul dintre cei mai iubiţi artişti, unul dintre cei mai iubiţi oameni", a declarat soţia lui Robin Williams, Susan Schneider. „Sperăm ca, amintindu-ne de el, să ne concentrăm nu pe moartea sa, ci pe nenumăratele momente de bucurie şi râsul pe care le-a adus milioanelor" de fani, a mai spus aceasta, potrivit The Hollywood Reporter.

Read more...

Noile avioane invizibile ale Rusiei

Noile avioane de luptă invizibile multirol T-50 din generația a cincea au fost proiectate și construite de compania Sukhoi și sunt în prezent în faza testelor.
Ele vor intra în dotarea armatei ruse în anul 2016, potrivit declarațiilor comandantului Forțelor Aeriene, general-locotenentul Viktor Bondarev.
Sukhoi a realizat cinci prototipuri ale avionului T-50 PAK FA care dispune de elemente ale tehnologiei "stealth", super-manevrabilitate și sisteme electronice avansate de bord, potrivit Brahmand.com.
"Noi ar trebui să primim aceste avioane din 2016. Avionul T-50 a participat deja de două ori la competiții aviatice internaționale și a realizat performanțe aeronautice deosebite. Totul merge conform planului", a declarat general-locotenentul Viktor Bondarev.
Primul test de zbor al noului avion invizibil T-50 a avut loc în anul 2010. El este progarmat să înlocuiască vechile aeronave Sukhoi Su-27 ale Forțelor Aeriene ruse.
Avioanele de luptă din noua generație au fost prezentate pentru prima dată publicului în august 2011, la show-ul aviatic MAKS International.
Acest avion invizibil T-50 este primul proiectat după căderea Uniunii Sovietice.

Între timp, Forțele Aeriene ruse au început implementarea noilor sisteme de rachete de apărare aeriană S-500 cu rază lungă de acțiune, care urmează să fie finalizate până în 2016.

Read more...

Robin Williams si lupta sa cu depresia si dependenta de droguri si alcool

  • Published in Monden

Robin Williams, actorul considerat genial atât pentru rolurile memorabile de comedie dar și de dramă, cât și pentru show-urile de stand-up comedy, nu s-a ferit niciodată să vorbească despre consumul de cocaină și alcool și despre lupta sa cu depresia.

Williams, care a murit luni la 63 de ani, se internase într-un centru de terapie în urmă cu doar câteva săptămâni, dar lupta sa cu dependenţa de droguri a început acum mai bine de 30 de ani, scrie The Hollywood Reporter.

Consumul abuziv de cocaină şi alcool a început încă din anii '80, după ce rolul din serialul "Mork and Mindy" i-a deschis drumul spre celebritate.

Robin Williams era un om de familie în toate sensurile posibile, relatează cotidianul britanic The Independent. Naşterea fiului său, Zacchary, în 1983, din prima căsătorie cu Valerie Velardi, l-a convins să caute ajutor pentru abuzul de droguri şi alcool, pe care le folosea ca să intensifice felul în care interacţiona cu cei din jur şi în care îşi construia o carieră de succes în stand-up, televiziune şi film, carieră care nu dădea niciun semn de încetinire.

"Cocaina era pentru mine un loc unde să mă ascund. Cei mai mulţi devin hiperactivi pe cocaină. Pe mine mă încetinea", declara Williams în 1988 pentru revista People. "Uneori mă făcea paranoic şi impotent, dar de cele mai multe ori mă făcea retras. Şi eram atât de nebun pe vremea aia - munceam toată ziua şi petreceam aproape toată noaptea - aveam nevoie de o scuză ca să nu vorbesc. Aveam nevoie de momente liniştite şi foloseam cocaina ca să le obţin."

Prietenul şi colegul său John Belushi murise din cauza unei supradoze de droguri la doar câteva ore după ce Williams inhalase cocaină cu el la un hotel din Los Angeles.

"Tragedia cu Belushi a fost înfiorătoare", a spus atunci Williams pentru People. "Moartea sa a speriat un întreg grup de oameni din industria de divertisment. A provocat un mare exod din calea drogurilor. Iar în ceea ce mă privea pe mine, aveam un copil pe drum. Ştiam că nu pot fi tată şi să duc o astfel de viaţă".

După aproape 20 de ani de abstinenţă, Williams s-a internat la reabilitare din cauza dependenţei de alcool în 2006. Din nou, fiul său Zak a jucat un rol esenţial în decizia actorului de a renunţa la dependenţă. "A fost vorba de un ultimatum. Sunt destul de sigur că dacă ar fi continuat să bea, nu ar mai fi astăzi în viaţă", a declarat atunci fiul lui Williams pentru The Times.

După două luni de tratament, Williams a vorbit, la emisiunea Good Morning America de la ABC News, despre bătălia pe care o duce cu drogurile. "Este aceeaşi voce care... stai la marginea unei prăpăstii, te uiţi în jos şi e o voce şoptită care spune: "Sări". Aceeaşi voce care spune "Doar o dată"...Iar ideea unei singure dăţi pentru cineva care nu are niciun pic de toleranţă la aşa ceva nu este posibilă".

În 2010-2011 situaţia părea să se îmbunătăţească pentru Robin Williams. O a treia căsătorie şi ameliorarea mai multor probleme de sănătate păreau să îi poată aduce din nou bucurie şi ajutor în lupta cu depresia.

Era, de asemenea, dornic să vorbească despre experienţa sa cu drogurile. Într-un interviu pentru The Guardian din septembrie 2010, actorul a preferat să descrie cât mai detaliat stările prin care a trecut din cauza dependenței decât să discute despre filmul său proaspăt lansat, "World's Greatest Dad" .

"Eram într-un orăşel (...) şi m-am gândit: băutura. M-am gândit doar: hei, poate băutura o să ajute. Pentru că mă simţeam sigur şi speriat. (...) M-am gândit că poate ajută. Dar a fost cel mai rău lucru din lume. Te simţi călduţ şi într-un fel minunat. Şi apoi, deodată, îţi dai seama că e o problemă şi că eşti izolat."

Întrebat dacă se simte fericit, Williams a răspuns atunci: "Aşa cred. Şi fără teama de a fi nefericit. Şi asta e ok. Şi după aceea poţi să îţi dai seama că totul e în regulă. Şi ăsta e secretul, ăsta e cadoul."

 

Read more...

ANGLIA: Opt barbati, inclusiv romani, salvati de la sclavie

Poliția din Hampshire (sud-estul Angliei) a salvat opt bărbați, între care și cetățeni români, care erau exploatați în condiții similare sclaviei la o fermă din comitat, relatează marți postul comercial ITV și publicația Daily Echo.

Cei opt, care au vârsta cuprinsă între 21 și 46 de ani și provin din România, Letonia și Polonia, erau ținuți la ferma Little Testwood din Calmore.

Poliția a recuperat cu acest prilej echipament industrial despre care se crede că a fost furat.

Cei opt au fost duși la un centru de primire pentru a primi consiliere și ajutor.

În același timp, un bărbat de 27 de ani din Luton a fost arestat sub bănuiala că a ținut cu bună știință alte persoane în sclavie.

 

Read more...

Parlamentul Ucrainei - sanctiuni impotriva Rusiei

Parlamentul unicameral al Ucrainei a adoptat un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, informează marți Itar-Tass. Măsurile, care vizează între altele blocarea de conturi și limitarea tranzacțiilor comerciale, trebuie să primească și avizul Consiliului de Securitate Națională al Ucrainei.

Documentul conține 29 de măsuri de 'răspuns imediat și eficient la potențiale amenințări la adresa intereselor naționale ale Ucrainei și a securității sale'.

Sancțiunile propuse se referă la blocarea de conturi, limitarea unor tranzacții comerciale, interzicerea de zboruri și a altor servicii de transport, prevenirea exodului de capital, instituirea unui control asupra mass-media și a comunicațiilor pe internet, revocarea unor proiecte comune de apărare și securitate.

Ele ar putea de asemenea paraliza o serie de contacte culturale, sportive și educative sau proiecte științifice și ar putea determina respingerea vizelor pentru unii cetățeni străini, precum și anularea unor vizite și contacte oficiale.

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a indicat anterior că 172 de persoane fizice și 65 de persoane juridice din Rusia și din alte țări ar putea fi vizate de sancțiuni. Cabinetul de miniștri și-a predat deja lista de sancțiuni Consiliului de Securitate Națională al Ucrainei, care urmează să ia decizia finală cu privire la sancțiunile împotriva Rusiei, menționează Itar-Tass.

AGERPRES

 

Read more...

Jirinovski: Tarile est-europene risca sa fie sterse de pe fata pamantului

Ţările est-europene riscă să fie distruse complet din vina lor, deoarece Rusia nu poate accepta ca avioane şi rachete să fie lansate de pe teritoriile lor împotriva Rusiei, a declarat, luni, vicepreşedintele Dumei, Vladimir Jirinovski.

Liderul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski, a declarat, luni, la postul de televiziune Rusia 24 TV, că Polonia şi statele baltice riscă să fie "şterse de pe faţa pământului" în contextul escaladării conflictului din Ucraina, soarta Europei de Est fiind în mâinile lui Vladimir Putin, informează site-ul polonez Thenews.pl.

"Toate chestiunile legate de război şi pace, în general, şi în speciale cele referitoare la Ucraina vor fi rezolvate de o singură persoană, liderul Federaţiei Ruse (...) Statele baltice şi Polonia sunt condamnate. Vor fi şterse de pe faţa pământului. Nu va rămâne nimic", a afirmat preşedintele Partidul Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului.

În ceea ce priveşte apelul preşedintelui polonez şi al celorlalţi lideri din Europa Centrală şi de Est de consolidare a prezenţei NATO în regiune, vicepreşedintele Dumei (Camera Inferioară a Parlamentului rus) a precizat că statele est-europene riscă să fie distruse complet.

"Desigur, nimic nu ameninţă America, deoarece este departe, dar ţările est-europene riscă să fie distruse complet. Este vina lor, deoarece noi (Rusia - n.r.) nu poate accepta ca avioane şi rachete să fie lansate de pe teritoriile lor împotriva Rusiei. Trebuie să le distrugem cu 30 de minute înainte de lansare", a precizat Jirinovski.

Preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski, a pledat, la 22 iulie, pentru o consolidare a apărării colective în cadrul NATO la frontierele de est ale Alianţei Nord-Atlantice, în contextul crizei dintre Rusia şi Ucraina, relatează AFP.

"NATO trebuie să revină la principiul garantării efective a apărării colective a membrilor săi. Este necesar ca frontiera de est a Alianţei (Nord-Atlantice) să fie consolidată", a declarat Komorowski în prezenţa omologilor săi din alte opt state din Europa Centrală şi de Est, reuniţi la Varşovia pentru a-şi pune de acord poziţiile în perspectiva summitului NATO din septembrie, dar şi asupra situaţiei din Ucraina vecină.

"O prezenţă a forţelor militare NATO în regiunea noastră - o prezenţă continuă, vizibilă şi adecvată situaţiei - este necesar să fie un element al acestui proces", alături de "dezvoltarea infrastructurilor militare aparţinând NATO" în această regiune, a precizat el.

Înainte de a pleca la reuniunea de la Varşovia, preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe Aeroportul Henri Coandă, că prima prioritate a României la summitul NATO din Ţara Galilor constă în adoptarea de măsuri concrete pe termen lung şi echilibrarea geografică a resurselor militare ale Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul Uniunii Europene.

"În speţă, nu am dori o diminuare a resurselor pentru flancul estic, în detrimentul resurselor alocate zonei nordice, ţările blatice şi Polonia. Deci şi România şi Bulgaria ar trebui tratate cu atenţie, având în vedere în primul rând realităţile", a precizat Traian Băsescu.

La 5 august, şeful statului a declarat, la B1 TV, că România susţine "consolidarea flancului estic ca element de descurajare".

Întrebat ce înseamnă consolidarea flancului estic, şeful statului a spus că "poate însemna foarte multe", dar "cel mai important lucru ar fi amplasarea logistii, depozite de muniţii, de armanent pentru că trupele vor veni imediat, nu trebuie să doarmă aici zi şi noapte să-mi creeze disconfort".

În ceea ce priveşte scutul antirachetă din România şi Polonia, Rusia a susţinut în nenumărate rânduri că reprezintă o ameninţare la adresa sa, în pofida asigurărilor primite de la Washington şi NATO că sistemele care vor fi amplasate în cele două ţări vizează o posibilă ameninţare venind din Orientul Mijlociu şi în special din Iran.

 

Read more...

135 de ani de la infiintarea Fanfarei din Petresti - Intalnirea Fiilor Petrestiului

În perioada 15-16-17 august 2014, în localitatea Petreşti din judeţul Alba, istoria prinde viată în cadrul evenimentului intitulat Aniversarea a 135 de ani de la înfiinţarea Fanfarei din Petreşti şi întâlnirea Fiilor Petreştiului, organizat de către Fanfara din Petreşti.

Aniversarea va debuta în paşi de bal, prin intermediul Festivităţii: aniversarea a 135 de ani de la înfiinţarea fanfarei din Petreşti, VINERI, 15 AUGUST 2014, la ora 18:00, cu intrarea bazată exclusiv pe invitaţie. Astfel, într-o atmosferă inedită, amprentată de muzică, dans şi voie bună se va derula videoclipul Fanfarei care surprinde entuziasmul fiecărei clipe de-a lungul evoluţiei acesteia. De asemenea, în cadrul Festivităţii va avea loc deosebita prezentare a cărţii ’’Contribuţii la monografia fanfarei din Petreşti’’, semnată de Voicu Cioară, care surprinde cântecul neîntrerupt,  de 135 de ani, marcat pe alocuri  de momente fundamentale care au menţinut această formaţie vie, devenind parte a culturii organizaţionale a Petreştiului şi îmbogăţind totodată, istoria acestuia.  Atmosfera glorioasă, care va purta invitaţii pe aripile timpului se va încheia cu un spectaculos bal, care va îmbina armonios distracţia şi cultura muzicală.

SÂMBĂTĂ, 16 AUGUST 2014, la ora 09:00,  va avea loc inaugurarea Muzeului Fanfarei, la grădiniţa din Petreşti, unde într-o atmosferă solemnă,  istoria prinde viaţă fiind evocată printr-o serie de obiecte reprezentative.  În egală măsură, ziua de Sâmbătă aduce în prim-plan, la ora 11:00, un spectaculos meci de fotbal care plasează în tabere opuse,  căsătoriţii şi necăsătoriţii generând o explozie de energie şi entuziasm tuturor spectatorilor. La ora 16:00, la Biserica Evanghelică, are loc Concertul susţinut de Formaţia de Cameră, a Centrului Cultural Augustin Bena care va încânta simţurile ascultătorilor prin notele de o rară sensibilitate.  La ora 17:00, va avea loc concertul susţinut de corul de copii ’’Theotokos’’, la Biserica Ortodoxă, urmat la ora 19:00, de Spectacolul de muzică uşoară al formaţiei Non-Profit, întregind armonios atmosfera feerică care va cuprinde localitatea Petreşti. Începând cu ora 21:00 distracţia prinde viaţă, prin discoteca în aer liber, care conferă o adevărată izbucnire de voie bună.

DUMINICĂ, 17 AUGUST 2014 la ora 11:00, la Biserica Ortodoxă din Petreşti se va desfăşura slujba de pomenire a tuturor petreştenilor decedaţi, urmată fiind la ora 17:00, de momentul acordării denumirii de Fanfara Copiilor ’’Danil Opincariu’’, în cadrul unui ritual unic, care generează   noi valori muzicale, menite să continue melodia nesfârşită, a fanfarei. De asemenea, la ora 19:00, cultura şi distracţia se împletesc într-un frumos concert  al muzicii de fanfară, care prin gama largă de note muzicale, va crea cadrul perfect al unei nopţi de vară învăluite de tradiţie. Începând cu ora 19:00 folclorul şi voia bună, se îmbină perfect prin Spectacolul Folcloric susţinut de Ansamblul de copii ’’Felician Fărcaşu’’, Ansamblul Centrului Cultural ’’Augustin Bena’’ precum şi de către Simi Deac, antrenând spectatorii într-o frumoasă petrecere. Solemnitatea evenimentului, atinge punctul culminant prin Retragerea cu torţe de la ora 22:00, urmată fiind de un spectaculos foc de artificii.

’’ De-a lungul vremii această fanfară a impulsionat puternic activitatea culturală din Petrești și Sebeș, fiind la originea înființării a încă două fanfare: cea a Fabricii de Hârtie și cea a Bisericii Ortodoxe, precum și a mai multor formații de divertisment. Această sărbătoare este a întregii localități, așa că este firesc să fie organizată, concomitent, și o întâlnire a Fiilor Petreștiului, prima după anul 2001.’’, a declarat Voicu Cioară, preşedintele Asociaţiei ’’Fanfara Petreşti’’.

Aniversarea a 135 de ani de la înfiinţarea Fanfarei din Petreşti şi întâlnirea Fiilor Petreştiului reprezintă un eveniment marcant al culturii Petreştiului, având scopul de a evidenţia cei 135 de ani de istorie muzicală, fiind fanfara civilă cu cea mai îndelungată existență din țară., precum şi  rolul de a crea o atmosferă unică de sărbătoare şi veselie.

Read more...

Ebola: Peste 1.000 de morti de la declansarea epidemiei

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luni seară că  peste 1.000 de persoane au murit în Africa de Vest după ce au contractat virusul Ebola,  a relatat marți DPA.

Un număr de 52 de persoane au murit de joi până sâmbătă în Guineea, Liberia, Nigeria și Sierre Leone, fapt care ridică bilanțul deceselor provocate de virusul Ebola la 1.013, dintre cele 1.848 de cazuri confirmate, probabile sau suspecte. 
Totodată, OMS a anunțat că a convocat luni o comisie de experți pentru a evalua dacă este cazul să trimită în țările afectate de maladie medicamente care sunt încă în stadiu experimental și în cantități reduse. Poziția OMS în privința acestui aspect ar urma să fie făcută publică marți.

În ultimele zile, câteva țări și-au exprimat dorința de a putea folosi antidotul numit 'ZMapp', conceput într-un laborator privat din Statele Unite și netestat încă pe om. El a fost utilizat pentru doi americani infectați în Liberia, repatriați și plasați în carantină. 
Utilizarea recentă a unor medicamente neaprobate pentru Ebola a ridicat întrebarea dacă acestea ar trebui folosite la scară mai largă, în ciuda faptului că nu au fost testate suficient, precizează OMS. 
Doi lucrători în domeniul sanitar s-au numărat printre ultimele victime ale epidemiei de Ebola în Liberia, unde bilanțul total este de 294 de morți.
În prezent nu există niciun tratament sau vaccin special contra acestei febre hemoragice caracterizate prin hemoragii, vărsături și diaree și provocate de un virus care se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau țesuturile persoanelor sau animalelor infectate.

Read more...

Nadia Comaneci, jurat-sef in show-ul "Tumble", de la BBC

  • Published in Monden

Nadia Comaneci a debutat, sâmbătă seară, în calitate de jurat-șef al emisiunii "Tumble", de la BBC. Mai multe celebrități din Marea Britanie încearcă să obțină nota 10 în cadrul show-ului de gimnastică și acrobație.

Nadia Comaneci este o legendă în cercurile gimnasticii, dar pentru privitorul obișnuit al show-ului de sâmbăta seara ea poate reprezenta un personaj nou, scrie mirror.co.uk. Publicația din Insulă oferă cititorilor britanici mai multe informații despre legenda gimnasticii care a obținut prima notă de 10 din istorie, inclusiv indicații despre cum se pronunță numele ei.

Zece concurenți au încercat deja să impresioneze juriul, la prima ediție a emisiunii. Potrivit BBC, recenziile au fost mixte, scrie realitatea.net.

În timp ce unii critici au fost de părere că show-ul nu s-a remarcat prin nimic deosebit, fiind complet lipsit de imaginație, unele păreri mai optimiste au prezis că va căpăta forță și încredere pe parcurs.

Artiști precum cântăreața Sarah Harding, actorii Emma Samms și Peter Duncan sau pugilistul Carl Froch se numără printre concurenți.

Alături de celebra româncă, din juriu mai fac parte câștigătorul emisiunii "Dansez pentru tine" Louis Smith, fostul gimnast englez Craig Heap, și artistul acrobat Sebastien Stella. Show-ul va avea șase ediții.

Read more...

280 de camioane rusesti cu ajutor umanitar se indreapta spre Ucraina

Un convoi format din 280 de camioane cu ajutor umanitar a plecat din orașul rus Naro-Fominsk, în regiunea Moscovei, şi se îndreaptă spre frontiera cu Ucraina, au anunțat surse din cadrul administraţiei regionale, potrivit agenţiei RIA Novosti.

"Convoiul de camioane va transporta către locuitorii din estul Ucrainei aproximativ 2.000 de tone de ajutoare umanitare, colectate în oraşul Moscova şi în regiunea Moscovei", au afirmat sursele citate.

Printre produsele transportate se numără 400 de tone de cereale, 100 de tone de zahăr, 62 de tone de alimente pentru copii, 54 de tone de aparate medicale şi medicamente şi 12.000 de saci de dormit.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse a anunţat, luni seara, că Rusia va trimite un convoi umanitar în estul Ucrainei, fără escortă militară.

"Principiul acestui transport umanitar face obiectul unui acord cu partea ucraineană", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Administraţia de la Kiev a dat asigurări că orice ajutor umanitar rus va fi oferit în cadrul unei misiuni internaţionale. "Nu aşteptăm niciun convoi umanitar, de nicio natură. Preşedintele Ucrainei s-a pronunţat în favoarea unui ajutor internaţional pentru populaţia din Lugansk, dar cu participarea Uniunii Europene, a Statelor Unite, Germaniei şi altor parteneri. Rusia poate lua parte, dar cu respectarea reglementărilor internaţionale, sub egida Comitetului Internaţional al Crucii Roşii", a explicat Valeri Ceali, adjunctul şefului Administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686