Items filtered by date: Thursday, 14 September 2017 - Like - stiri Alba Iulia

ANUNȚ - Asociația Pakiv România caută Coordonator Formare Profesională

Asociația Pakiv România, cu expertiză de peste 6 ani în implementarea proiectelor cofinanțate din fonduri europene, caută, pentru întregirea echipei de implementare a proiectului ID 103385, candidați competenți și entuziaști pentru ocuparea posturilor vacante de Coordonator Formare Profesională.

POSTUL: COORDONATOR FORMARE PROFESIONALĂ

Candidatul ideal

Ce căutăm?
Specialist FPC care să dețină:

-Certificare conform legislatiei aferente în competența FORMATOR;

-Studii superioare finalizate cu licență;

-Experiență anterioară de minim 6 ani în coordonarea programelor de formare profesională;

-Cunoașterea legislației aferente implementării programelor de formare profesională;

-Cunoașterea programului POCU 2014 - 2020;

-Cunoștințe superioare de operare cu pachetul Microsoft Office și a navigatorului internet;

-Cunoașterea limbii romani (reprezintă un avantaj).

Descrierea jobului

Ce vei face?

-Planifici și implementezi programul de formare profesională din cadrul proiectului;

-Pregătești documentele specifice organizării cursurilor de formare profesională;

-Vei realiza selecția lectorilor care vor implementa activitatea de formare;

-Vei monitoriza constant condițiile și calitatea desfășurării programelor de formare profesională;

-Vei organiza examenul de acreditare a competenței profesionale obținute de către cursanți;

-Ai responsabilitatea pregătirii și realizării demersului de emitere a diplomelor de calificare acreditate CNFPA pentru beneficiarii de formare profesională care au promovat examenul și de asemenea de distribuire a diplomelor către beneficiari.

Ce oferim?

-Oportunitatea de dezvoltare intr-un mediu profesional

-Salariu atractiv

Dacă demonstrezi…

-Bune abilități de comunicare și relaționare;

-Capacitate de lucru în echipă;

-Orientare către rezultat;

-Bune abilitati de prioritizare a activităților și de gestionare a timpului de lucru.

Așteptăm cu interes C.V.-ul tău, în format Europass la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , până în data de 17.09.2017. Selecția se va face în urma analizei CV-urilor și a participării la interviu a candidaților compatibili cu cerințele din anunț.

Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 0258.811.170

Read more...

Rusia a lansat joi ample manevre militare la frontiera cu UE

Rusia a lansat joi la porțile Uniunii Europene ample manevre militare comune cu Belarus, insistând să le prezinte ca fiind "pur defensive", dar care sunt denunțate drept o demonstrație de forță de către unii membri ai NATO, relatează AFP, consultat de Agerpres.

Moscova se străduiește să calmeze opinia publică internațională în legătură cu aceste exerciții, cu numele de cod Zapad-2017 ("Vest-2017"), la care a anunțat participarea a aproximativ 12.700 de militari timp de o săptămână de-a lungul graniței cu Lituania și Polonia.

Șeful statului major rus Valeri Gherasimov a asigurat la începutul lunii septembrie, într-o rară întâlnire la Baku, cu șeful Comitetului militar al NATO, cehul Petr Pavel, că aceste manevre erau planificate "de mult timp" și nu "vizează o țară anume".

Armata rusă organizează în fiecare an în această perioadă manevre de amploare într-o regiune din Rusia. Anul acesta, aplicațiile se desfășoară în Belarus, în enclava Kaliningrad și în mai multe regiuni din nord-vestul Rusiei. Cu alte cuvinte, în apropiere de Polonia și statele baltice, care de la anexarea Crimeii în 2014 și izbucnirea conflictului din estul Ucrainei au denunțat cu promptitudine Rusia ca pe o potențială amenințare pentru suveranitatea lor.

Unele țări, cu Lituania și Estonia în frunte, se îndoiesc de veridicitatea cifrelor prezentate de Moscova pentru exercițiile sale militare și menționează "mai mult de o 100.000 de soldați" mobilizați între 14 și 20 septembrie.

Exercițiile Zapad-2017 "sunt destinate să ne provoace pentru a ne testa apărarea și de aceea trebuie să fim puternici", a declarat duminică ministrul apărării britanic Michael Fallon, exprimându-și îngrijorarea față de o "Rusie din ce în ce mai agresivă".

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a asigurat că nu vede în aceste manevre "o amenințare iminentă pentru un aliat", regretând în același timp lipsa lor de transparență.

"Rusia este capabilă să manipuleze cifrele cu mare ușurință, motiv pentru care nu dorește observatori străini. Dar un efectiv de 12.700 de soldați anunțat pentru manevre strategice este ridicol", a comentat pentru AFP expertul militar independent rus Aleksandr Golț, potrivit căruia adevărata cifră este cu toate acestea mult sub 100 000 de militari.

Rusia își revendică dreptul de a desfășura exerciții militare pe teritoriul său și denunță în schimb extinderea NATO la frontierele sale.

Alianța dispune în prezent de peste 4.000 de soldați desfășurați în țările baltice și în Polonia.

Exercițiile ruse Zapad-2017 se desfășoară aproape în paralel cu exerciții în Ucraina la care participă armata americană — ai cărei soldați au defilat în august la Kiev pentru prima oară — și manevre în Suedia, unde sunt mobilizați aproape 19.000 de militari, care simulează un atac fictiv din partea unui "adversar mai mare și sofisticat".

Scenariul manevrelor ruse, desfășurate în fiecare an în diferite părți ale țării, prevede contracararea unor "grupuri extremiste" care s-au infiltrat în Belarus și în enclava rusă Kaliningrad dinspre trei țări imaginare, dar ușor de identificat cum ar fi Lituania, Letonia și Polonia.

"Toate exercițiile ruse funcționează pe același scenariu: desfășurarea rapidă a trupelor ", ceea ce trebuie să demonstreze hotărârea armatei de a respinge inamicul, dar fără să se ia în considerare un atac inițiat de Rusia, explică Aleksandr Golț.

Dincolo de exercițiile Zapad-2017, armata rusă și Alianța se acuză reciproc de supralicitare și manevre periculoase între nave și avioane în Marea Mediterană și Marea Baltică.

De la sfârșitul anului 2014, Vladimir Putin a aprobat o nouă doctrină militară în care NATO este menționată drept o amenințare fundamentală.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Cupa „Florea Grup" tenis de câmp – ediția a III-a

  • Published in Sport

Prima competiție locală de tenis de câmp din acest an va fi „Cupa Florea Grup".  Evenimentul, aflat la cea de a treia ediție, va avea loc în perioada 15 – 17 septembrie 2017, pe terenurile Tenis Pro Lincă (Aleea Sf Capistrano, nr 1, Alba Iulia).

Meciurile se vor juca la dublu, iar categoriile sunt: Open Partener, 35 - 50 ani,  50 – 60 ani și + 60 ani. Partidele se dispută în grupe de patru echipe (după caz, trei sau cinci), după sistemul „fiecare cu fiecare", două seturi. La 1-1, tiebreak 10 puncte. Pentru Open Partener, regulamentul este 2 din 3 seturi, cu set decisiv. Primele două echipe se vor califica în grupele semifinale, după care se va juca semifinala 1, semifinala 2, finala. Premiile constau în cupe, medalii, obiecte sportive, vouchere Florea Taxi, servicii la Hotel Tansilvania și titlul „Campionul toamnei".

Pentru înscrieri sau mai multe informații, participanții au la dispoziție următoarele numere de telefon: Tel.: 0763 615 072; 0762 642 176. Termen limită pentru înscrieri: vineri, 15 septembrie 2017, ora 11:00.

Sponsorul principal al acestei competiții este Florea Grup. „În tenis, ca și în business, trebuie să muncești mult pentru a deveni bun. Este motivul pentru care am ales să susținem această competiție sportivă care are deja o tradiție de 3 ani: pentru că știm că toți cei care participă sunt orientați spre a deveni mai buni de la an la an, întocmai ca și Florea Grup", spune Marcel Florea, director general. Alături de tenis, compania sprijină și alte proiecte care încurajează sportul și mișcarea, între care se numără și fotbalul, șahul sau ciclismul.

 

 

 

Read more...

Festivalul National de Folclor „STRUGURELE DE AUR” a ajuns la cea de-a XVII-a ediție

În perioada 14–17 septembrie 2017, la Alba Iulia și Jidvei, se va desfășura o nouă ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur". Inițiat și susținut de compania Jidvei în urmă cu peste un deceniu și jumătate, festivalul-concurs se înscrie în linia unor demersuri care au devenit parte a filosofiei companiei, în centrul cărora se regăsește dorința de a contribui la conservarea și promovarea valorilor și tradițiilor naționale. 

Timp de patru zile, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și pe scena Pieței Centrale din localitatea Jidvei, vor evolua solisti vocali și instrumentiști, în concurs, și artiști îndrăgiți ai folclorului românesc, în secțiunea de recitaluri care va încheia fiecare seară.

 

 

 

Read more...

Juncker anunță măsuri privind calitatea alimentelor în statele UE

Președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a afirmat că nu poate accepta ca alimente de calitate inferioară să fie vândute cetățenilor din Europa Centrală și de Est (CEE), transmit AP și Reuters, consultate de Agerpres.

Câteva studii au arătat că multe dintre produsele alimentare vândute de multinaționale în CEE conțin ingrediente mai ieftine, de calitate mai scăzută, în comparație cu versiunile identice vândute în Europa Occidentală.

Practica este deja ilegală, iar Comisia Europeană va adopta mai multe măsuri pentru a asigura calitatea alimentelor în Uniunea Europeană.

Jean-Claude Juncker a discutat problema luna trecută cu premierul slovac, Robert Fico.

"Nu-mi place ideea că ar exista un fel de categoria a doua în Europa. Vom face tot posibilul să încheiem acest mod discriminatoriu prin care se furnizează slovacilor produse alimentare și alte bunuri de o calitate mai scăzută", a afirmat Juncker, într-o conferință de presă comună.

Companiile alimentare și-au apărat practicile, susținând că piețele au gusturi diferite, iar ingredientele sunt specificate cu acuratețe. De asemenea, firmele susțin că, în Est, consumatorii sunt mai săraci decât în Vest. Alimentele sunt cu aproximativ 25% mai ieftine în Cehia decât în Germania.

Fico a afirmat că refuză în mod strict standardele duble la calitatea alimentelor și a apreciat că Juncker vede această problemă ca pe una europeană, nu doar regională.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Mihnea Costachi și George Ileană în luptă pentru medalii europene

  • Published in Sport
Evoluție excelentă a juniorilor albaiulieni Mihnea Costachi și George Ileană la Campionatele Europene de șah pentru juniori de la Mamaia. Cu o rundă înainte de final amândoi au 6 puncte din 8 meciuri, Mihnea fiind în grupul fruntaș la categoria Băieți sub 18 ani alături de alți 5 jucători printre care și românul Bogdan Deac, în timp ce George este la o jumătate de punct în urma celor 4 lideri ai categoriei Băieți sub 16 ani. 
 
În penultima rundă Mihnea Costachi a reușit o victorie superbă cu piesele negre împotriva rusului Alexey Sorokin, unul dintre principalii favoriți, în timp ce George Ileană, care a făcut un turneu extraordinar la Mamaia, s-a impus la capătul unei partide dramatice împotriva grecului Georgios Beliotis.
 
Astăzi cei doi juniori albaiulieni joacă cu medaliile europene pe masă, însă singurul rezultat care le deschide calea spre podiumul european este victoria. Începând cu orele 13 George Ileană va juca cu albele împotriva lui Ilie Martinovici  (Moldova), în timp ce Mihnea Costachi va juca cu piesele negre împotriva maestrului internațional JesperThybo (Norvegia), meciurile putând fi urmărite live pe site-ul www.chessbomb.com
 
"Indiferent de rezultatul ultimei runde cei doi juniori albaiulieni merită felicitări pentru parcursul excelent de la Campionatele Europene. Cu siguranță Alba Iulia este unul puținele europene care are în acest moment doi reprezentanți în lupta pentru medalii la Mamaia, iar acest lucru nu este doar un motiv de mândrie, ci o dovadă clară că orice copil albaiulian poate prin muncă continuă să acceadă în topul european. Sper ca aceste evoluții să îi motiveze și pe alți copii albaiulieni, nu doar șahiști, să facă eforturi pentru a duce România în elita europeană. " (Marius Ceteraș, președinte Clubul Municipal de Șah Alba Iulia )

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686