Eveniment expozițional "Peisaje" la Alba Iulia

Eveniment expozițional "Peisaje" la Alba Iulia

 Duminică, 15 iunie, a avut loc, la Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia, vernisajul expoziției „Peisaje” care „vorbește despre prietenia care poate lega câțiva oameni într-un cadru comun, reprezentativ, cu evidente legături spirituale. Profesori și elevi, în căutarea momentului perfect, a clipei care trece, a umbrei și luminii care definesc sau creează peisajul, vorbirea într-un limbaj mai mult decât simplu, pentru că e o vorbire cu sufletul.

Nu e dorința de a impresiona doar pentru moment, ci de a lăsa o amprentă în mintea și sufletul privitorului care în fața unui peisaj să poată trăi senzația cu care a fost creat acesta. Locurile care s-au așezat sub pensula pictorilor alcătuiesc spații pline, cu perspective și expresii proprii fiecărui artist. Râmeți, Straja, Valea Ampoiului, Peisaj de iarnă la Aiud – sunt doar câteva dintre temele care alcătuiesc axeastă expoziție.

Lucrările stau sub semnul diversității, al lirismului expresiv și al liniștii care vorbește în taină, despre locurile natale sau despre experiența întâlnirii cu un alt tip de peisaj al altor locuri, ceea ce conferă expoziției un aer sincer și personal.

 Manifestarea expozițională de astăzi vine astfel să întruchipeze prezența continuă a peisajului în conștiința colectivă a oamnilor, ca temă îndrăgită atât de artiști, cât și de cei care gustă arta ca hrană a minții.

Aduc mulțumiri tuturor celor care au contribuit la nașterea acestei expoziții” (prof. Ovidiu-Cristian Gliga)

Expoziția a fost prezentată de prof. Traian Mârza și dr. Ana Dumitran. Expun Ana Muntean-Jilinschi, Laurenția P. Stoia, Marcel Gh. Muntean, Ovidiu C. Gliga.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686