Invitatie In Largul Marii!

Invitatie In Largul Marii!

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016 vă invită la un nou spectacol, al treisprezecelea prezentat in acest an. În spiritual acestui număr controversat, vă propunem să păşim de această dată pe tărâmul absurdului şi umorului negru cu skepsis.

Vineri, 21.10.2016, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia (unul din partenerii de tradiţie ai proiectului), compania de teatru Skepsis vă invită la spectacolul În largul mării, după Slawomir Mrozek – cunoscut dramaturg și prozator polonez, autor de povestiri satirice și de piese de teatru cu tematică filosofică, politică și psihologică. Un spectacol de teatru absurd, cu caracter satiric şi accente comice. Aşa cum se întâmplă deseori în viaţă, situaţiile critice sunt cele care ne determină să ne arătăm caracterul. Sub presiune, suntem inventivi, găsim resurse ascunse, căutăm cu disperare o cale de a ne salva. Teatrul lui Mrozek este unul al absurdului, în spatele limbajului aparent ilogic se nasc în mintea spectatorului întrebări care sondează adâncul fiinţei, raporturile cu noi înşine şi cu societatea în care trăim. Câteva personaje, o situaţie care declanşează o criză şi care presează spre luarea unei decizii vitale. Ce este individul? Ce este libertatea? Ce este puterea? În ce măsură ne putem păstra umanitatea atunci când viaţa ne este ameninţată?...Iată câteva din întrebările la care vom căuta răspuns…In largul mării, cu Răzvan Cociobea; Vasile Dîngă; Viorel Cioflică; Vinicius Moldovan; Bogdan Berar.

Dincolo de absurd şi umorul isteţ, cu skepsis, spectacolul provoacă spre o întâlnire emoţională având şi o pronunţată tentă de critică socială şi scene mai dure care pot avea un impact emoţional puternic, aşadar recomandăm participarea minorilor sub 14 ani doar cu acordul părinţilor.

Biletele, 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari) se pot găsi la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, începând de miercuri, 19.10.2016 - fondurile obţinute astfel vor fi investite în reeditarea proiectului pentru anul următor.

Spectacolul este realizat în cadrul Proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016. Proiectul este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa la viaţa sa socioculturală. Prin acest proiect compania de teatru Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de divertisment şi teatru în aer liber.

 

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

 

Alba Iulia, 17.10.2016

COMUNICAT DE PRESĂ - Grupul   Skepsis

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686