Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Wednesday, 18 May 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Dupa premiera mondiala de la Cannes, Bacalaureat – cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu, ajunge si la Alba Iulia

BACALAUREAT, cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu, selectat în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes pentru trofeul Palme d’Or și inclus pe lista realizată de publicația americană The Hollywood Reporter sub titlul: 21 de filme de festival de care se va vorbi anul acesta la Hollywood, va putea fi vizionat în cinematografele din toată țara, începând cu data de 19 mai.  

Cunoscut în perioada de pregătire sub numele de Fotografii de familie, filmul BACALAUREAT, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi.

În Alba Iulia, BACALAUREAT va putea fi vizionat pe data de 26 mai 2016, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Accesul se face pe baza unei invitații gratuite, care poate fi ridicată de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș. Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri în filme românești, debutând în 1986 în filmul Pas în doi, regizat de Dan Pița. Maria Drăguș, actrița germană de origine română, a debutat în Panglica albă, filmul lui Michael Haneke recompensat cu Palme d’Or în 2009.

Este a treia participare a lui Cristian Mungiu în competiția oficială, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru După Dealuri.

Festivalul de Film de la Cannes selectează în competiția oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1800 de filme înscrise în competiție și se desfășoară în acest an între 11 și 22 mai.

Teaser 30 sec: https://youtu.be/klszO8em-Ao

Trailer 30 sec: https://youtu.be/reZSa5-txvI

BACALAUREAT, 2016, 128’, Scenariul și regia: Cristian Mungiu; Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Pădurețu; Montaj imagine și sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producător executiv: Tudor Reu. Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. O producție Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuția Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Co-producători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-producție România-Franța-Belgia.

Link la trailer: https://www.facebook.com/bacalaureatgraduation/videos/245375342482213/

Facebook https://www.facebook.com/bacalaureatgraduation

Pagina oficială www.bacalaureat2016.com

Read more...

Concursul „Romania peste o suta de ani”

 

 

 

Asociaţia Română a Cluburilor şi Autorilor de Science-Fiction, ARCASF, organizează în anul 2016 Concursul Naţional ROMÂNIA PESTE O SUTĂ DE ANI, concurs menit să pună în mişcare imaginaţia românilor din orice parte a lumii.

Concursul are trei secţiuni:

1. IDEI

2. SCENARIU (teatru, film, bandă desenată, scenariu radiofonic)

3. FICŢIUNE (povestiri, nuvele)

Fiecare secţiune are câte trei premii şi menţiuni.

Concursul se va desfăşura între 20 mai şi 20 august 2016, iar premierea câştigătorilor se va face în luna septembrie a.c. la Bucureşti în ultima zi a celei de-a 37-a ediţiei a Convenţiei Naţionale de Ficţiune Speculativă – ROMCON 2016.

Ideile şi temele lansate în cadrul concursului trebuie să intre în arealul posibilului, având asigurate elemente ale unui cadru logic de verosimilitate.

Premii:

1. Secţiunea idei (maximum 15.000 de semne tipografice): Premiul I – 1.000 lei; Premiul al II-lea – 700 lei; Premiul al III-lea – 500 lei

2. Secţiunea de scenarii, teatru, film (minimum 20.000 de semne tipografice): Premiul I – 2.500 lei; Premiul al II-lea – 1.500 lei; Premiul al III-lea – 1.000 lei

3. Secţiunea de ficţiune (povestiri, nuvele - maximum 80.000 de semne tipografice): Premiul I – 3.000 lei; Premiul al II-lea – 2.000 lei; Premiul al III-lea – 1.500 lei

Toate menţiunile vor primi premii în cărţi.

Lucrările vor fi trimise în perioada 20 mai – 20 august 2016 pe adresa de e-mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , însoţite de un CV al autorului. Premiile vor fi acordate în ziua a 3-a a Romcon-ului de la Bucureşti. Mai multe informaţii după 20 mai pe site-ul arcasf.ro şi romconsf.ro. Lucrările trebuie să fie originale și să nu fi fost publicate nici pe suport celulozic și nici în mediul virtual.

Juriul Concursului este condus de către cunoscutul publicist și scriitor Cristian Tudor Popescu.

 

 

 

Read more...

La aniversarea celor 15 ani de prezenta in Romania, Selgros isi schimba identitatea vizuala

Selgros Cash&Carry România, unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc, a finalizat procesul de schimbare a identității companiei prin preluarea siglei și a elementelor grafice ale Transgourmet. Demarat în 2014, rebranding-ul a urmat achiziției rețelei Selgros de către Transgourmet Holding AG, al doilea cel mai mare grup cash & carry și comerț B2B din Europa. Noua identitate vizuală aduce în atenția clienților, prin formă si culoare, atributele probate ale Selgros: pasiunea de a face lucrurile din ce în ce mai bine și energia de a excela.

“Am valorificat în ultimii ani experiența Transgourmet și am adaptat-o la specificul pieței. Ceea ce este Selgros astăzi reprezintă rezultatul unui model de business cu beneficii pentru clienți, a reputației construite timp de 15 ani și a curajului de a evolua în permanență. Mulțumim acționarului nostru pentru încrederea și libertatea de a transforma Selgros România într-o companie dinamică și adaptabilă. De asemenea, mulțumim clienților, partenerilor și angajaților noștri pentru că au fost și sunt alături de Selgros”,  a declarat Alexandru Vlad, CEO Selgros Cash&Carry România

Strategia de rebranding a companiei s-a concretizat, în special în ultimul an, într-un plan de schimbări majore la nivel de business, servicii și comunicare. Selgros a lansat Clubul Profesioniștilor, un program de loializare pentru clienții din hotelărie, restaurație, catering sau revânzători. Complementar, compania a deschis un Centru de Distribuție în București destinat exclusiv gastronomilor, cu sortimente alimentare, funcționale și de curățenie, optimizate în permanență.

Conceptul de Club al Profesioniștilor și Pasionaților de Bunătățuri a devenit locul în care se întâlnesc deopotrivă pasiunile clienților și ale angajaților companiei și unde pasiunea este limbajul comun. Conceptul a fost tradus în modificări ale lay-out-ului de magazin pentru a obține o structură mai prietenoasă și o expunere mai accesibilă.  Au fost  introduse mini-piețe de pește sau de fructe și legume, inclusiv cu specialități și produse exotice.

Întreaga comunicare funcțională, de relaționare și de promovare - de brand în ansamblu - a devenit mai umană și mai caldă. Iar compania a devenit mai încrezătoare să afirme și să probeze ceea ce aduce valoare consumatorilor și partenerilor săi: profesionalismul, competența, calitatea și dedicarea.

Schimbarea identității vizuale coincide cu aniversarea a 15 ani de prezență pe piața locală și de consolidare a poziției de partener al profesioniștilor.  Compania deține în prezent 19 magazine de format mare (10.000 mp suprafață de vânzare) și urmează să inaugureze anul acesta un nou concept de magazin, cu format restrâns, la Târgu Mureș și Alba Iulia.

Read more...

Noaptea Muzeelor. Noaptea in care istoria prinde viata - Editia a VII-a

Sâmbătă, 21 mai 2016, de la ora 19:00 va avea loc la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia deschiderea oficială a Nopții Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viaţă.

Noaptea Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Manifestarea este patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Alături de cele aproximativ 3.000 de muzee din Europa care organizează acest eveniment se află și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. La Alba Iulia manifestarea, care a debutat în anul 2008, a reușit să atragă an de an un public tot mai numeros. Anul trecut nu mai puțin de 8.000 persoane au trecut pragul muzeului. Din anul 2010 muzeul albaiulian a dat evenimentului un concept special Noaptea în care istoria prinde viață, tocmai în ideea de a pune în valoare atât patrimoniului expoziţional de care dispune, dar şi impresionanta istorie a județului Alba și a orașului Alba Iulia.

Astfel, pentru reamintirea importantelor pagini de istorie care s-au scris pe aceste meleaguri, de acum celebrele Personaje istorice,întruchipate de angajații muzeului și voluntari, vor da viață expoziției de bază a muzeului. Printre ele, vizitatorii vor avea ocazia să întâlnească multe personalităţi ale istoriei românilor, precum Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand şi Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican. De asemenea, anul acesta la eveniment vor fi prezente toate cele patru trupe de reenactment patronate de muzeul albaiulian: Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis.

Totodată, joi, 19 mai 2016, începând cu ora 13.00, Personajele istorice vă invită la o călătorie cu autobuzul etajat ce aparține Societății de Transport Public din Alba Iulia. Plecarea va avea loc de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Organizatorii evenimentului: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia.

Read more...

INVIT TOTI CANDIDATII LA PRIMARIA SEBES, CARORA LE PASA DE VIITORUL SEBESENILOR, SA STABILIM IMPREUNA CE TREBUIE SA FACEM PENTRU EI

In calitatea mea de candidat la functia de primar al Municipiului Sebes, ii invit public, pe cei opt contracandidati ai mei, miercuri 25.05.2016, orele 17,00, la Pensiunea Georgia din Sebes, 

pentru a stabili  de comun acord, care sunt cele mai stringente masuri ce urmeaza a fi puse in practica, pentru sebeseni si familiile lor, care sa revigoreze vechiul burg medieval, in asa fel incat Sebesul sa redevina unul dintre cele mai frumoase orase din tara. Ii rog pe toti contracandidatii mei, Vasile Bergezan (UNPR), Aurel Novac (PSRO), Nichita Comaniciu (PMP), Dorin Nistor (PNL), Radu Cristian (PRU), Radu Roncea (PSR), Romi Dragosin (PSD) si Nicolae Matei (Partidul Verde), sa vina, sa analizam impreuna toate propunerile, sa cadem de acord asupra celor mai importante, sa ni le asumam, sub semnatura, apoi, indiferent cine va fi primar, sa le puna in practica. Sunt sigur ca astfel vor avea de castigat toti alegatorii nostri din Sebes, Petresti, Lancram si Rahau. La finalul intalnirii vom da un comunicat de presa prin care vom anunta alegatorii nostri, ce am stabilit de comun acord, pentru urmatorii patru ani.

ING GHEORGHE FENESER - CANDIDAT ALDE LA FUNCTIA DE PRIMAR AL MUNICIPULUI SEBES

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686