Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Thursday, 19 May 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Zi de sarbatoare pentru profesia de psiholog

 

 

 

Fiecare profesie are o zi aniversară şi importanţa ei. Pentru cei care au îmbrăţişat domeniul fascinant al psihologiei, în urmă cu  12 ani au fost finalizate demersurile îndelungate și susținute de reglementare a profesiei de psiholog. Ziua de 27 mai este și va rămâne ziua în care profesia de psiholog a renăscut. În acea zi Parlamentul României a adoptat Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România. În acești 12 ani, am realizat multe. Ne-am organizat și am evoluat. Am întâmpinat probleme, pe unele le-am depășit, cu altele ne luptăm încă. Am evoluat și ne-am maturizat. Societatea actuală are nevoie de psihologi şi resimte o necesitate acută în toate direcţiile : în sistemul de sănătate, educaţie, instituţii de stat şi privat, primării şi alte autorităţi locale, până la cetăţenii obişnuiţi.

Colegiul Psihologilor Filiala Alba, marchează acest eveniment prin organizarea celei de a II-a ediţie  a "Zilei Psihologului"la nivel teritorial, printr-o serie de activităţi, mâine, 20 mai , iar activităţile desfăşurate sunt aduse în atenţia publicului şi prin intermediul dumneavoastră, reprezentanţii mass-media, şi vă mulţumim.

În intervalul orar 8-11, sediul Filialei Colegiul Psihologilor Alba din Bulevardul Revoluţiei 1989, Nr.47 B este deschis publicului larg pentru întrebări, propuneri şi sugestii, urmând ca după această oră să fie făcute vizite în diferite instituţii (şcoli, cămine de bătrâni), cât şi în parcul din faţa Catedralei Ortodoxe- pentru a sublinia importanţa şi rolul incontestabil al psihologului în societate indiferent de vârstă sau statut socio-profesional cât şi beneficiile servicilor psihologice. 

Acest eveniment este sărbătorit şi la nivel naţional în perioada 27-28 mai-Bucureşti, cuprinzând două părţi "Conferința Națională de Psihologie" și "Gala Psihologului".

Mesajul preşedintelui de Filială

Este o zi specială, o zi în care psihologii  merită să fie sărbătoriţi. Împreună sărbătorim profesia și profesionalismul, mândri de organizația din care facem parte și de profesia pe care o practicăm cu empatie, responsabilitate, etică profesională, integritate, altruism și dorința de perfecţionare continuă. Această profesie rămâne a fi una din cele mai importante şi necesare. Nobleţea şi responsabilitatea acestei profesii  nu poate fi discutată, ea poate fi doar respectată şi admirată pentru toată dăruirea dumneavoastră professională. Pe viitor, în spiritul profesiei pe care am ales-o, îmi doresc să obţinem rezultate remarcabile în activitatea pe care o desfăşurăm şi să avem parte de multă putere de muncă pentru a răspunde cu promptitudine şi maximă eficienţă la solicitările societăţii. Vă doresc să fiţi cuprinşi de răbdare, echilibru, responsabilitate şi professionalism. Fiţi voi înşivă, simpli şi frumoşi, iubiți-vă, apreciați-vă, respectați-vă pentru ceea ce sunteţi și cum sunteți!

LA MULȚI ANI  STIMAȚI COLEGI!

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte Filiala Teritorială Alba

a Colegiului Psihologilor din România

Psiholog Eliza Boilă

 

 

 

 

Read more...

PROGRAM ALBA FEST 2016

JOI, 26 mai 2016

10:00 CONFERINȚA "DILEMA VECHE ȘI GENERAȚIA TÂNĂRĂ", PARTICIPĂ SEVER VOINESCU ȘI MIRCEA VASILESCU
Colegiul Național "Horea, Cloșca și Crișan", Sala multimedia
13:00 CONFERINȚA "DILEMA VECHE ȘI GENERAȚIA TÂNĂRĂ", SEVER VOINESCU ȘI MIRCEA VASILESCU
Universitatea "1 Decembrie 1918", Sala Senatului
18:00 MEMORIA URBIS, ANUL II
Vernisaj expoziție fotografie – Muzeul Principia
19:00 BACALAUREAT, REGIA CRISTIAN MUNGIU
Proiecție film - Casa de Cultură a Sindicatelor

VINERI, 27 mai 2016

12:00 CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ
Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a - Poarta a III-a
19:00 SPECTACOL GARDA APULUM - PRIMUL RĂZBOI DACO-ROMAN
Reenactment Antic – Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina
19:30 CONCERTE
Adda, Antonia, Maxim, Carla's Dream, Feli, Nicoleta Nucă/ Scena Piața Cetății
00:00 AFTER PARTY
Club Stage

SÂMBĂTĂ, 28 mai 2016

09:30 PARADA ABSOLVENŢILOR UNIVERSITĂŢII „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA
Traseu: Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Cetăţii
10:00 CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 2015 A UNIVERSITĂŢII „1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA
Scena Piaţa Cetăţii
10:00 CUPA „ZILELE MUNICIPIULUI ALBA IULIA” LA FOTBAL
Turneu de fotbal – Baza sportivă Ampoi II
11:00 URBIS GRATES
Decernare diplome de excelenţă / Muzeul Principia
12:00 CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ
Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a - Poarta a III-a
16:00 CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MACHETE STATICE
Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor
17:00 JOACĂ-TE CU PING ȘI PONG
Animație stradală pentru copii / Pietonala Mihai Viteazul
19:00 CONCERTE
Willy William, Inna, James Arthur, warm-up: Mooving Elements / Scena Piața Cetății
22:15 CLASSIC & FRESH FOR ALBA FEST
Spectacol de artificii
00:00 AFTER PARTY
Club Stage


DUMINICĂ, 29 mai 2016

09:00 CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MACHETE STATICE
Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor
10:00 JOACĂ-TE CU PING ȘI PONG
Animație stradală pentru copii / Piața Cetății
11.00 GAȘCA ZURLI - ANIMALE COLORATE
Spectacol pentru copii / Scena Piața Cetății
12:00 CEREMONIALUL SCHIMBULUI DE GARDĂ
Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a - Poarta a III-a
18:00 CONCERTE
Ansamblul Profesionist "Mureșul", Veta Biriș, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu și Ansamblul "Icoane", Laura Lavric, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu - acompaniază Ansamblul "Jidvei România" / Scena Piața Cetății

 

 

Read more...

Astazi se lanseaza campania nationala de subscriptie publica pentru achiziționarea operei lui Brancusi, „Cumintenia pamantului"

Guvenul României și Ministerul Culturii lansează oficial campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia pământului".

https://www.facebook.com/CuminteniaPamantului.ro/videos/1712232692376470/

Campania se va derula până pe 30 septembrie și are nevoie de un sprijin cât mai larg, așa cum s-a întâmplat și în cazul Ateneului Român, în urmă cu 130 de ani.
Peste 20 de personalități publice – printre care Andrei Pleșu, Maia Morgenstern, Oana Pellea și Victor Rebengiuc – au anunțat deja că susțin această inițiativă și apar în spotul de promovare care se va difuza începând de vineri, 20 mai.
Este unul dintre cele mai importante proiecte naționale menite să întărească solidaritatea dintre stat și societate, scopul său fiind recuperarea unei componente importante a identității culturale autohtone.
Achiziția operei se va face printr-un efort conjugat al statului român și al cetățenilor: suma de cinci milioane de euro va fi alocată de Guvern și e nevoie ca șase milioane de euro să fie colectate cu ajutorul contribuțiilor voluntare ale persoanelor private și juridice.

Campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși, „Cumințenia pământului", urmărește să atragă contribuțiile românilor interesați de recuperarea patrimoniului național. Este necesară strângerea sumei de șase milioane de euro până pe data de 30 septembrie 2016, pentru a completa cele cinci milioane de euro alocate deja de Guvernul României.

După ce mai multe opere ale lui Brâncuși au fost achiziționate în ultimii ani de proprietari privați, această sculptură, reprezentativă pentru întreaga sa operă, este ultima pe care statul român o mai poate recupera, pentru a o putea face accesibilă publicului larg și iubitorilor de artă.

„Viziunile, viața și valorile ne despart zi de zi, însă în momentele cheie se vede coeziunea unei națiuni.  Asta s-a văzut și în cazul subscripției naționale pentru ridicarea Ateneului Român, acum 130 de ani. Cred cu tărie că asta trebuie să vedem și acum cu opera «Cumințenia pământului». Ca atare, deoarece vreau ca Brâncuși să ne adune, nu să ne dezbine, lansez românilor o chemare la asumarea valorilor la nivel individual", a declarat Dacian Cioloș, premierul României.

Printre personalitățile care și-au arătat deja sprijinul pentru campania de subscripție publică sunt Doina Lemny, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, Mircea Cantor, Alexandru Tomescu, Vlad Alexandrescu, Tudor Giurgiu, ambasadorul Franței - François Saint-Paul, Răzvan Burleanu, Oana Manea, Alexandru Dedu și Cosmin Alexandru. De asemenea, în spotul publicitar - care se va difuza începând de vineri, 20 mai – își declară susținerea Maia Morgenstern, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Andrei Pleșu, Iuliana Tudor, Melania Medeleanu, Irina Păcurariu, Dragoș Bucurenci, Părintele Constantin Necula, Mariana Lungu, Dan Amariei, Matei Oprina, Cristiana Mongol Stancu, Iv cel Naiv și Virgil Stănescu.

"Curajul arătat prin acest demers, de a merge către oameni și a le cere să se implice personal, este o ocazie extraordinară de a conștientiza lucrurile minunate pe care România le are. Propun să apreciem ce avem cât avem, nu când nu mai avem. Să apreciem prezența, nu să ne doară lipsa. Astfel, am văzut în «Cumințenia pământului» și povestea acestei opere un îndemn de asumare personală a valorilor naționale. Pentru că România este a mea!", a declarat Felix Tătaru, președintele GMP Group, agenția care, împreună cu Media Investment, coordonează pro bono campania de comunicare a subscripției pentru "Cumințenia pământului".

Donațiile cetățenilor și ale persoanelor juridice direct în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii vor beneficia de facilități fiscale, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 10, publicată în Monitorul Oficial din 6 aprilie 2016. În cazul în care campania nu va fi una de succes, fiecare donație va fi returnată contributorilor.

Primele rezultate ale campaniei vor fi făcute publice la 1 iunie, iar periodic, în zilele de 1 și 15 ale fiecărei luni de campanie, sumele strânse până în acel moment vor fi date publicității.

Cum pot dona românii azi:

  • Direct prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro;
  • Prin intermediul celui mai mare retailer online din România: eMag. Începând de astăzi, 19 mai, românii pot cumpăra virtual pe www.emag.ro "Cumințenia pământului", donând în acest fel în conturile campaniei pentru achizitia operei lui Constantin Brâncuși;
  • Sunt disponibile conturi în lei, euro şi dolari în care se pot face donaţii prin transfer bancar sau prin depunere de numerar într-unul din cele specificate mai jos, deschise pe numele Ministerului Culturii, CIF 4192812:

TREZORERIA STATULUI

RO46TREZ700500702X010908 deschis la D.T.C.P.M.B

(prin ordin de plată sau prin mandat poştal)

Banca Transilvania

RON - RO48BTRLRONCRT0345325001

EUR - RO95BTRLEURCRT0345325001

USD - RO02BTRLUSDCRT0345325001

Cod Swift: BTRLRO22XXX

Banca Comercială Română

ROL RO57RNCB0082005629820013

EUR RO30RNCB0082005629820014

USD RO03RNCB0082005629820015

Cod SWIFT: RNCBROBU

Cod BIC: RNCB

BRD – SMCC

RON- RO75BRDE450SV95804494500

EUR- RO59BRDE450SV95804814500

USD- RO06BRDE450SV95804904500

Cod SWIFT: BRDEROBU

UniCredit Bank

RON - RO53BACX0000003018913000

EUR - RO26BACX0000003018913001

USD - RO96BACX0000003018913002

Cod SWIFT – BACXROBU

CEC Bank S.A. – Sucursala Timpuri Noi

RON- RO21CECEB31644RON4211471

EUR-RO89CECEB316T6EUR4211474

USD -RO22CECEB316T5USD4211516

CONT SWIFT: CECEROBUXXX

RAIFFEISEN BANK

RON - RO68RZBR0000060018536354

EUR  - RO14RZBR0000060018536356

USD -  RO30RZBR0000060018536359

Cod SWIFT: RZBRROBU  

Alpha BankSucursalaUnirii

RON – RO63BUCU1081215948600RON

EUR – RO56BUCU1081215948601EUR

USD – RO53BUCU1081215948602USD

COD SWIFT : BUCUROBU

"Cumințenia pământului" a fost realizată de Constantin Brâncuși în anul 1907 și aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur.

Brâncuși spunea despre operă:  "«Cuminţenia pământului»... A fost încercarea mea de a da de fundul oceanului, cu degetul arătător (încercarea de a atinge vechimea, arhaicul). Căci mi-a fost prea mare spaima când i-am ridicat vălul... Femeia nu trebuie niciodată dezvăluită... Isis trebuie să rămână acoperită sub cel puţin unul din cele şapte văluri ale frumuseţii sale, cel al misterului - care îi oferă şi preţuirea şi nemurirea. «Cuminţenia pământului» a fost, pentru mine, ceea ce este cu mult mai adânc femeia – dincolo de psihologia dumneavoastră!"

"Cumințenia pământului" e realizată în calcar crinoidal și, din informațiile de la primul posesor, se știe că Brâncuşi că ar fi folosit pentru corpul statuetei un bloc de piatră din catacombele Parisului - grotele Savonnières. În prezent, "Cumințenia pământului" este în proprietatea moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuși în anul 1911.

Constantin Brâncuși s-a născut la 19 februarie 1876 în Hobița, Gorj. Este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea. Sculpturile sale se remarcă prin eleganța și puritatea formei și prin utilizarea sensibilă a materialelor. Verticalitatea, orizontalitatea, greutatea, densitatea cât și importanța acordată luminii și spațiului sunt trăsăturile caracteristice ale creației lui Brâncuși. Opera sa a influențat profund conceptul modern de formă în sculptură.

Ansamblul sculptural "Calea Eroilor" de la Târgu Jiu este una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Constantin Brâncuși din România. Cele patru componente sculpturale —"Masa tăcerii", "Aleea scaunelor", "Poarta sărutului" și "Coloana fără sfârșit" — sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 de metri. Ansamblul a fost inaugurat în anul 1938.

Read more...

Program special al autobuzelor STP de “Noaptea muzeelor”

Societatea de Transport Public Alba Iulia vine în sprijinul celor care doresc să viziteze Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia cu prilejul ”Nopții Muzeelor”, prin introducerea unor curse dus - întors din mai multe zone ale orașului spre Hotel Cetate. Costul unui bilet este de 2,5 lei la dus, iar la întoarcere cursa este gratuită pentru toți vizitatorii muzeului, cu condiția ca aceștia să poată arăta biletul de intrare gratuită la muzeu.

RUTA 1 – DUS – GARĂ - ŞCOALA AVRAM IANCU-ROMTELECOM-UNIREA-ALBA MALL-AMPOI 3-ARDEALUL – PROFI – MERCUR – PIAŢĂ – SPITAL - SF. ECATERINA - REVOLUŢIEI 1989 – MACULUI - PARCARE HOTEL CETATE

RUTA 1 - ÎNTORS - PARCARE HOTEL CETATE-CLOŞCA-PIAŢĂ-MERCUR-STADION-ALSTING-AMPOI 3 – CASA DE PENSII – UNIREA - PIAŢA  ALESSANDRIA - ŞCOALA AVRAM IANCU -GARĂ

PLECĂRI DIN GARĂ - 20,30; 21,00; 21,30; 22,00; 22,30; 23,00; 23,30; 24,00; 24:30

RETUR DIN PARCAREA HOTELULUI CETATE - 21,00; 21,30; 22,00; 22,30; 23,00; 23,30; 24,00; 00,30; 01:00

RUTA 2 – DUS – AMBIENT - APRO HOREA - AMPOI 2- AMPOI 3-ARDEALUL-PROFI-MERCUR- PIAŢĂ-SPITAL-SF. ECATERINA - REVOLUŢIEI 1989-MACULUI-PARCARE HOTEL CETATE

RUTA 2 – ÎNTORS - CLOŞCA-PIAŢĂ-MERCUR-STADION-ALSTING-AMPOI 3 -AMPOI 1-POMPIERI-AMBIENT

PLECĂRI DIN STAŢIA AMPOI 2 - 20,35; 21,05; 21,35; 22,05; 22,35; 23,05; 23,35; 24,05; 24:35

PLECĂRI DIN STAŢIA AMPOI 3 - 20,37; 21,07; 21,37; 22,07; 22,37; 23,07; 23,37; 24,07; 24:37

RETUR DIN PARCAREA HOTELULUI CETATE - 21,00; 21,30; 22,00; 22,30; 23,00; 23,30; 24,00; 00,30; 01:00

Read more...

Contribuabilii mai au timp pana pe 25 mai sa depuna Declaratia 200

Termenul limită pentru depunerea Declaraţiei 200 privind veniturile realizate în 2015 este 25 mai, ANAF reamintind contribuabililor că formularul poate fi completat şi online, transmite Mediafax.

”Formularul poate fi completat oricând online, prin accesarea „Serviciului Privat Virtual” la adresa https://pfinternet.anaf.ro. Alternativ, utilizând un certificat digital, formularul poate fi completat prin accesarea adresei www.eguvernare.ro, secţiunea „Depunere declaraţii””.

De asemenea, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin poştă, sau depus direct la registratura administraţiei fiscale în a cărei rază teritorială se află domiciliul contribuabilului.

Trebuie să completeze această declaraţie persoanele fizice care realizează în România, individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi jocuri de noroc.

Declaraţia 200 se depune şi de către persoanele fizice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European care obţin venituri din activităţi independente din România şi optează pentru regularizarea impozitului în România, începând cu 1 iunie 2015.

Încălcarea obligaţiei de depunere a “Declaraţiei 200 privind veniturile realizate din România” până la data de 25 mai inclusiv, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei.

corectnews.com

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686