Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Friday, 20 May 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Presedintii sectiilor de votare si loctiitorii acestora, desemnati saptamana viitoare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că în zilele de 23, 24 și 25 mai 2016 vor avea loc tragerile la sorți computerizate prin care instituția noastră va desemna președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora.

Potrivit legislației electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunţată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti, cel mai târziu cu 10 zile înaintea datei alegerilor locale, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite , se arată într-un comunicat al AEP

AEP precizează că tragerile la sorți computerizate vor avea loc în prezența preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie, iar rezultatele acestora vor fi aduse la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie şi pe site-urile acestora.

Corpul experților electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP. Prevederile privind corpul experților electorali au fost introduse prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente și se aplică și la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Read more...

ACTIUNI PREVENTIVE ADRESATE ELEVILOR DE LICEU DIN CIMPENI SI BAIA DE ARIES

 

 

 

Aproape 200 de liceeni din Cîmpeni şi Baia de Arieş au participat la întâlniri cu poliţiştii, în cadrul unor activităţi ce au avut drept scop informarea şi educarea, în vederea adoptării unui comportament antidelictual și antivictimal.

În perioada 16 – 20 mai, poliţiştiiCompartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi au Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, s-au întâlnit cu elevii de liceu din Cîmpeni şi Baia de Arieş cărora le-au prezentat teme informativ preventive referitoare la violenţă şi formele acesteia, răspunderea penală şi contravenţională, consumul de substanţe stupefiante şi consecinţele acestora, prevenirea traficului de persoane şi a absenteismului şcolar.

Acţiunea poliţiştilor a avut ca scop diminuarea riscului de victimizare și a implicării tinerilor în săvârșirea de fapte penale, precum şi adoptarea unui comportament preventiv, nonviolent, în orice împrejurare.  

La dezbateri au participat aproximativ 200 de liceeni care s-au arătat interesaţi de aspectele prezentate şi au pus întrebări referitoare la factorii care diferențiază pedepsele în cazul comiterii unei fapte penale, cuantumul pedepselor în funcție de fapta comisă, precum și rolul statutului social al victimei și agresorului în stabilirea sancțiunii penale.

 

 

 

Read more...

Schimbare la Facebook

Rețeaua Facebook continuă să se extindă pe segmentul video, în prezent inginerii platformei testează posibilitatea introducerii videoclipurilor ca răspunsuri la anumite mesaje postate de utilizatori, scrie Agerpres, citand digitaltrends.com.

Un grup restrâns de utilizatori primesc acum un mesaj de tip pop-up deasupra simbolului camerei telefonului mobil care le comunică acestora că de acum înainte pot include și videoclipuri în răspunsurile pe care le transmit altor utilizatori. Funcția este testată în prezent pe sistemele de operare iOS și Android, precum și pe versiunea de internet a aplicației dedicate rețelei de socializare, potrivit portalului VentureBeat. Detaliile privind versiunea aplicației pentru calculatoarele de birou sunt deocamdată foarte puține.

Pentru a putea posta un videoclip pe aplicația Facebook, utilizatorii trebuie să atingă simbolul camerei telefonului mobil, ca și cum ar dori să posteze o fotografie, și se vor conecta la camera telefonului ceea ce le va permite să înregistreze sau să distribuie un videoclip. Același procedeu va fi realizat pentru a răspunde la un mesaj cu un videoclip care deja se află stocat în dispozitivul mobil al utilizatorului rețelei.

În prezent, utilizatorii pot răspunde la un comentariu cu o fotografie sau cu un alt mesaj text, putând fi adăugate de asemenea simboluri animate. Introducerea videoclipurilor ca modalitate de răspuns la anumite comentarii ale utilizatorilor are rolul de a extinde felurile în care un utilizator se poate exprima și poate interacționa cu alți utilizatori în cadrul unei postări pe o anumită temă. Cei de la Facebook speră ca tot mai mulți utilizatori să distribuie videoclipuri pe rețeaua de socializare.

corectnews.com

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686