Items filtered by date: Wednesday, 04 March 2020 - Like - stiri Alba Iulia

BILANȚ coronavirus: 35 de persoane în caratină, peste 10.000 izolate la domiciliu

Astăzi, 4 martie, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 10094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Vă reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat ieri, 3 martie.

Ceilalți trei pacienți sunt internați la Cluj-Napoca și Timișoara, toți trei având o stare generală bună.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

La solicitarea corpului diplomatic acreditat în România, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne au organizat o sesiune de informare pentru misiunile diplomatice și organizațiile internaționale acreditate la București.

Reprezentanții misiunilor diplomatice au solicitat oficialilor celor două ministere detalii despre acțiunile preventive derulate în țara noastră, astfel încât să poată fi aplicate și adaptate în statele de proveniență ale diplomaților pentru controlul și reducerea răspândirii virusului COVID – 19 (coronavirus).

 

 

 

Read more...

Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, gazda Caravanei literare scriitori în școală a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

COMUNICAT DE PRESĂ

Ediția lunii februarie a proiectului 4.10 Caravana literară scriitori în școală este o ediție festivă dedicată aniversării a 101 ani de la înființarea la Alba Iulia a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”. Activitatea face parte din programul amplu de manifestări dedicate acestui eveniment și se vrea a fi o întâlnire de suflet între foști și actuali profesori și elevi ai colegiului. Vor fi prezenți în mijlocul aniversaților scriitoarele Sonia Elvireanu și Rodica Chira, membre ale Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și reprezentanți ai Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Evenimentul cultural va avea loc în data de 5 martie 2020, cu începere de la ora 12:00, la Sala Multimedia a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și este coordonat de Lucreția Bârz din partea colegiului și de Daniela Floroian din partea bibliotecii.

Programul va debuta cu un mesaj aniversar rostit de Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și fost elev al colegiului. Va urma lansarea volumului „Le Souffle du ciel” semnat de scriitoarea, traducătoarea și criticul literar Sonia Elvireanu. Volumul va fi prezentat de Rodica Chira, traducător, critic literar și cadru didactic universitar.

Volumul „Le Souffle du ciel” a fost editat la Paris de către editura L′Harmattan și a primit în acest an Premiul Jacques Viesvil din partea Societății Poeților Francezi din Paris. Același volum a fost premiat anul trecut cu Premiul Naji Naaman de creativitate, din partea Fundației pentru Cultură Naji Naaman din Liban. De reamintit că traducătoarea Sonia Elvireanu a mai fost premiată în anul 2019 de către Academia Poetică și Literară din Provence, Franța cu Premiul Monde Francophone pentru cartea sa Tăcerea dintre zăpezi/ Le silence d′entre les neiges.

După lansarea cărții mai sus amintite, evenimentul va continua cu un moment literar – artistic prezentat de elevii colegiului îndrumați de profesorii Lodoabă Liviu, Bălan Anca, Busuioc Carmen, Crișan Alina, Gligor Liliana, Moldovan Dumitru, Pleșa Delia, Rusu Sofica, Secară Alina și Luciu Gabriela.

Proiectul 4.10 Caravana literară scriitori în școală este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și are ca scop intermedierea unor întâlniri culturale între scriitori și generația tânără de cititori.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686