Items filtered by date: Thursday, 05 March 2020 - Like - stiri Alba Iulia

BILANȚ coronavirus: 38 de persoane în carantină, peste 11.000 în izolare acasă

Astăzi, 5 martie, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Vă reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.

Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

În cursul zilei de ieri, 4 martie, au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact.

"Facem apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați", a transmis Grupul de Comunicare Strategică printr-un comunicat de presă.

Cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară.

Potrivit comunicatului citat, România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus. Până miercuri au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

 

ŢARA

CAZURI CONFIRMATE

DECEDAȚI

VINDECAŢI*

Italia

2502

80

276

Franţa

212

4

12

Germania

196

0

16

Spania

151

0

2

Regatul Unit

51

0

8

 

 

 

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 4 MARTIE 2020

CAZURI CONFIRMATE

DECEDAȚI

VINDECAȚI*

93.076

3.202

51.026

 

 

 

 

Read more...

Ce preferă româncele când aleg destinația de vacanță

  • Published in Monden

Relaxarea la plajă este opţiunea preferată de românce privind destinaţia de vacanţă, 63% dintre ele declarând că îşi doresc acest lucru, arată un studiu realizat de un motor de căutare pentru călătorii, potrivit Știripesurse.ro.

"Şi în anul 2020, opţiunea cea mai votată privind destinaţia de vacanţă este relaxarea la plajă: 63% dintre româncele participante la studiu îşi doresc acest lucru. Nu la fel de populare ca anul trecut, dar încă pe locul al doilea sunt călătoriile în România, iar contrar percepţiei generale, după multe alte opţiuni, 20% dintre femei şi-ar dori o vacanţă într-un centru de relaxare (Spa)", relevă analiza citată.

Studiul realizat de echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro arată că indiferent care este destinaţia aleasă, 63% dintre respondenţii de sex feminin au declarat că se pregătesc pentru următoarea călătorie mai ales citind ştiri despre locaţia respectivă.

De asemenea, atunci când urmează să plece într-o călătorie în interes de serviciu, 81% dintre femei obişnuiesc să combine această deplasare şi cu câteva zile de vacanţă.

În ceea ce priveşte cazarea, majoritatea femeilor preferă să stea într-un hotel atunci când sunt departe de casă, fie pentru doar câteva zile (72%) sau pentru cel puţin o săptămână (74%). Mai puţin de jumătate aleg să închirieze o cameră sau un apartament (30%, respectiv 34%). În afara acestor cheltuieli cu cazarea (şi a celor privind transportul până în locaţia de vacanţă), cele mai multe femei (56%) cheltuie banii pe diverse cumpărături, precum hainele sau suvenirurile. O altă parte importantă din bugetul de vacanţă este alocată mâncatului în oraş şi activităţilor culturale (spectacole de teatru, vizite la muzee etc.).

Potrivit studiului citat, smartphone-ul este folosit intens în timpul unei vacanţe, mai ales pentru căutarea anumitor locaţii (GPS): 73% dintre participanţii de sex feminin au declarat că îl folosesc în acest scop. Alte motive sunt consultarea stării vremii din locul în care se află (71%), informarea despre activităţi sau atracţii turistice (60%), căutarea sau rezervarea unei unităţi de cazare (60%) şi abia apoi postarea fotografiilor din vacanţă pe social media (58%). În legătură cu acest ultim aspect, 41% dintre femei au declarat că au renunţat în mod deliberat la contactul cu social media în timpul vacanţei, iar încă 10% dintre ele şi-ar dori să facă asta. Dintre toate participantele la sondaj 2% nu folosesc social media nici în timpul unei vacanţe şi nici în afara ei, se menţionează studiul realizat de momondo.ro.

Studiul a fost realizat pe datele colectate în ianuarie 2020 printr-un sondaj online în rândul a 25.200 de persoane din 24 de ţări, dintre care 1.000 români cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, din zone geografice diferite.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global.

Știripesurse.ro

 

 

 

 

Read more...

Copil bogat, copil sărac, proiect de educație financiară, într-o nouă ediție la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

COMUNICAT DE PRESĂ

„Semințe pentru viitor” este tema proiectului 1.24. Copil bogat, copil sărac ce se va desfășura în data de 6 martie 2020 la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, începând cu ora 10:00. Proiectul face parte din programul 1 USERS al bibliotecii și are ca scop derularea unor ateliere de educație financiară prin care cei prezenți vor deprinde tehnici de muncă în echipă și tehnici de economisire și investire a banilor personali, pentru că învățând să lucrăm în echipă și să economisim și să reinvestim banii azi, mâine vom avea un viitor liniștit și o viață prosperă.

Activitatea care va dura o oră, va debuta cu un joc prin intermediul căruia cei prezenți vor avea prilejul să se cunoască între ei și cu coordonatorul proiectului, consultantul financiar Claudiu Simedru – voluntar al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Scurta prezentare a proiectului și cunoașterea reciprocă va fi urmată de un dialog între consultantul financiar și copii, în cadrul căruia, cei din urmă, vor învăța termeni de specialitate și modalități de organizare a muncii astfel încât, în timp, să se vadă roadele muncii în economiile făcute.

În cea de-a doua parte a proiectului va avea loc un atelier cu titlul „Culegem ce semănăm!”, în care beneficiarii proiectului vor planta un brăduț în ghiveci, concomitent vorbinduli-se despre personalități și mentori din diverse domenii, care au influențat viețile celor din jur prin puterea exemplului personal.

Având în vedere că proiectul 1.24. Copil bogat, copil sărac se adresează în principal copiilor, aceștia vor fi informați de către bibliotecarele de la Secția pentru copii asupra serviciilor oferite de bibliotecă, cum să devină utilizatori ai bibliotecii, ce acte au nevoie pentru a primi permis de bibliotecă și la ce folosește acesta. Deasemenea vor fi făcute recomandări de lectură, atât la tematica activității cât și pentru petrecerea timpului liber sau pentru îmbogățirea cunoștințelor generale.

Proiectul 1.24. Copil bogat, copil sărac, este un proiect organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și vine în sprijinul celor ce doresc îndrumare în modul cum să-și gestioneze bugetul, în stabilirea priorităților în cheltuirea banilor, în folosirea metodelor adecvate de a economisi bani pentru a avea un viitor liniștit, etc.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686