Logo
Print this page

Antifrauda Fiscala avertizeaza asupra unor tentative de phishing cu adrese de email indoielnice

Direcția Generală Antifraudă Fiscală avertizează asupra unor tentative frauduloase de colectare a unor date confidențiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii "antifraudă" și "ANAF" și recomandă ignorarea solicitărilor de la adrese de email cu origine îndoielnică, menționează reprezentanții DGAF într-un comunicat.

"Direcția Generală Antifraudă Fiscală avertizează asupra unei tentative frauduloase de colectare a unor date confidențiale (phishing) și recomandă tuturor reprezentanților operatorilor economici să ignore orice solicitare de date confidențiale primită de la adrese de email cu origine îndoielnică, precum cele anexate. Precizăm ca inspectorii antifraudă pot accesa aceste informații din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sunt solicitate oficial în cadrul controalelor antifraudă inopinat", potrivit institutiei.

DGAF prezintă o astfel de tentativă de phishing având ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net.

Mesajul cere ca raspunsul să fie transmis către o altă adresa de email, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , în termen de 24 de ore și să includă mai multe documente, printre care actul constituitv al societății, extras de cont bancar și cărțile de identitate ale asociaților.

"Prin acest mesaj, ANAF vă anunță că au început verificările societăților din domeniul online. Verificarea constă în trimiterea documentației societății la adresa de email specificată mai jos. Documentele trebuie trimise în 24 de ore la adresa:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. În caz contrar se va aplica art.4 din Lege nr 241/2005", se arată în mesajul de tip phishing.

Yandex este o companie de IT din Rusia, care operează cel mai mare motor de căutare din această țară și dezvoltă un număr de servicii și produse pe Internet, inclusiv un serviciu de email.

© Albaiulianul. All rights reserved.