Ce se întâmplă dacă măncăm câte două banane pe zi

Deși sunt adesea subapreciate, bananele sunt printre cele mai complexe alimente din lume și reprezintă mâncarea viitorului, pentru că sunt pline de nutrienți, scrie Exquis.ro.

Bananele sunt dulci în mod natural, deoarece conțin fructoză și sucroză, vitamine, minerale și fibre, iar cel mai des consumate sunt în America, unde sunt mâncate mai multe banane decât mere și portocale la un loc. La început, ele sunt verzi și nu au pete pe coajă, dar pe măsură ce se coc, încep să apară acele binecunoscute puncte maro.

Însă bananele coapte sunt mult mai sănătoase decât cele verzi, deoarece luptă contra cancerului prin îmbunătățirea dintre celule și sistemul imunitar. Cercetările au arătat că bananele foarte coapte stopează creșterea tumorilor și sunt bogate în antioxidanți. Așadar, data viitoare când vezi banane cu puncte maro nu le mai evita, deoarece îți vor oferi foarte multe beneficii pentru sănătate și multă energie, potrivit feminis.ro.

Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă timp de o lună sonsumi zilnic câte două banane:

1. Controlul temperaturii

Bananele reglează eficient temperatura corpului, drept pentru care sunt foarte utile în tratarea febrei.

2. Luptă contra depresiei

Triptofanul din banane este bun ca tratament antidepresiv, deoarece imediat ce intră în organism se transformă în serotonină, un neurotransmițător ce induce relaxarea și buna dispoziție.

3. Contra sindromului premenstrual

Bananele reglează nivelul de zahăr din sânge și sunt foarte utile persoanelor stresate. De asemenea, ele sunt bogate în vitamina B, care ușurează sistemul nervos și induc relaxarea în tot corpul, iar în acest fel se îmbunătățește și starea de spirit, iar nervii și sindromul premenstrual se simt mai puțin pregnant.

4. Presiunea sanguină

Aceste fructe scad presiunea sanguină și previn un infarct, deoarece reduc asimilarea sodiului. În plus, sunt bogate în potasiu și în acest fel îmbunătățesc funcționarea inimii.

5. Tratează ulcerele

Aceste fructe sunt excelente pentru persoanele cu ulcer, deoarece nu provoacă dureri și textura moale acționează precum un strat protector. Ele împiedică acțiunea acidului coroziv și diminuează inflamațiile.

6. Tratează anemia

Bananele sunt bogate în fier, ceea ce înseamnă că stimulează producția de hemoglobină și celule roșii.

7. Energie

Dacă mănânci una sau două banane înainte de antrenamentul zilnic, vei avea energie cel puțin o oră, deoarece sunt bogate în vitamine, minerale și au un indice glicemic scăzut, ceea ce face ca rezistența ta la efort să fie sporită, iar crampele musculare să dispară, datorită cantității mari de potasiu.

8. Tratează constipația

Datorită conținutului mare de fibre, ele tratează constipația, punând intestinele în mișcare.

Exquis.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686