Items filtered by date: Tuesday, 11 May 2021 - Like - stiri Alba Iulia

Avantajele jocurilor pentru dezvoltarea unui copil

Jocul îi ajută pe copii să înțeleagă lumea și să descopere modul în care funcționează corpul lor. Explorează avantajele jocului și află cum să încurajezi experiențe bogate în timpul jocului.

De mii de ani, jocul a fost o tradiție din copilărie. Nereglementat și nestructurat, a trecut din generație în generație. Chiar și în perioadele de provocare imensă, cum ar fi Marea Depresiune și Germania nazistă din cel de-al doilea Război Mondial, copiii au găsit modalități de a fi jucăuși, scrie psihologul și cercetătorul Joe L. Frost în „A History of Children’s Play and Play Environments”. Dar el avertizează că, în fața prea multor activități structurate, a pierderii zonelor în aer liber, a timpului excesiv la ecran și a presiunii academice crescute, această tradiție veche se estompează.

„Acum, pentru prima dată în istorie”, scrie el, „copiii unor națiuni întregi industrializate, în special copiii americani, își pierd terenul natural în aer liber pentru joc și uită cum să se angajeze în joc gratuit, spontan … Consecințele sunt profunde. ”

Avantajele jocului

„Jocul este ceva făcut de dragul său”, spune psihiatrul Stuart Brown, autorul cărții „Play”, scrie: „Este voluntar, este plăcut, oferă un sentiment plăcut, te scoate din timp. Iar actul în sine este mai important decât rezultatul.”

Având în vedere această definiție, este ușor să recunoaștem potențialele beneficii ale jocului. Joacă alimentează relațiile cu sine și cu ceilalți. Ameliorează stresul și crește fericirea. Construiește sentimente de empatie, creativitate și colaborare. Susține creșterea solidității și a pietrei. Când copiii sunt privați de oportunități de joc, dezvoltarea lor poate fi afectată semnificativ.

Jocul este atât de important încât NAEYC l-a numit o componentă centrală a practicilor adecvate dezvoltării, iar Înalta Comisie a Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a declarat că este un drept fundamental al fiecărui copil. Jocul nu este frivol. Nu este ceva de făcut după ce se face „munca reală”. Jocul este adevărata operă a copilăriei. Prin intermediul acestuia, copiii au cele mai bune șanse de a deveni adulți întregi și fericiți.

Ce învață copiii prin joc

Credem că jocul este principalul vehicul pentru o creștere optimă în copilărie. Mai jos sunt doar câteva dintre modurile în care aceștia învață prin jocuri pentru copii:

  • Când copiii se joacă, își dezvoltă abilități în toate domeniile de dezvoltare: cognitive, fizice, de comunicare și sociale / emoționale. Ei practică și întăresc aceste abilități într-un mod care nu poate fi atins prin foi de lucru sau timp de ecran.
  • Jocul promovează obiceiuri sănătoase prin implicarea activă a copiilor în lumea din jur. Acest lucru combate problemele cu care se confruntă mulți copii astăzi, cum ar fi obezitatea infantilă.
  • Jocul este un medicament antistres natural și o metodă care le permite copiilor să lucreze prin anxietate și frici.
  • Jocul permite copiilor să testeze idei noi și să facă legături între experiențele lor anterioare și investigațiile lor active.
  • Copiii iau propriile decizii în timpul jocului; încep să facă legături între alegerile lor și consecințele naturale ale acestor alegeri.
  • Jocul susține dezvoltarea autocontrolului, care este esențial pentru succesul mai târziu în viață. Copiii se joacă pentru că au o dorință profundă de a înțelege lumea. Jocul le permite să își regleze sentimentele, să întârzie satisfacția și să negocieze cu ceilalți, toate aspecte importante ale dezvoltării autocontrolului, o abilitate a secolului XXI.
  • Spontaneitatea jocului promovează asumarea riscurilor pe măsură ce copiii interacționează cu materialele și mediul lor. Simțul necunoscutului îi ajută pe copii să dezvolte flexibilitate mentală și funcție executivă.
  • Jocul îi ajută pe copii să dezvolte atenția și să se simtă în siguranță pentru a încerca idei noi și a experimenta. Pe măsură ce copiii devin implicați în joc, ei suspendă conștientizarea timpului și a spațiului, devenind pe deplin prezenți în sarcina de față.

Sfaturi pentru a încuraja jocul

Copiii au nevoie de momente deschise, neprogramate pentru a explora și a descoperi.

Învățarea se întâmplă cel mai eficient cu materiale deschise care pot fi utilizate în mai multe moduri pentru a susține creativitatea la copii. Încercați materiale și jocuri pentru copii practice, cum ar fi blocuri, nisip, apă, murdărie, roabe de dimensiuni mici, lopeți mici, rampe, bile și așa mai departe. Uneori, scopul obiectului pentru joaca copiilor este clar (cum ar fi o păpușă, pentru a pretinde că este părinte). Uneori, scopul obiectului pentru timpul de joacă devine clar doar în mâinile creative ale copilului – un băț ar putea deveni o baghetă magică, stâlpul unui steag, ceva cu care să se amestece sau un indicator care să arate ce cale să meargă.

Timpul de joacă al copilului poate fi îmbunătățit prin prezența unui adult îngrijitor.

Lăsați deoparte o oră cât de des puteți în fiecare săptămână pentru a petrece un timp de joacă de calitate cu copilul dvs. și a face exact ceea ce vrea el sau ea să facă. Copilul tău conduce timpul de joacă și tu îl urmezi. Asta înseamnă că dacă copilul tău dorește să stai în nisip cu el sau ea, o faci. Sau dacă vrea să joci copilul și el joacă rolul mamei, o faci.

R. S.

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

Atac armat la o școală din Rusia: 11 persoane, majoritatea copii, au fost ucise

Cel puțin 11 persoane, majoritatea copii, au fost uciși într-un atac armat la o școală din Rusia – cei doi atacatori au deschis focul într-o școală din orașul Kazan, relatează The Moscow Times care citează surse din serviciile de securitate și agenția de stat TASS.

„Au decedat 11 persoane, dintre care 10 copii şi un profesor. De asemenea, au fost răniţi alţi 10 oameni, dintre care 4 au fost spitalizaţi”, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă.

Prima reacție a lui Vladimir Putin – președintele rus a cerut o înăsprire „urgentă” a regimului armelor și munițiilor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În clipurile video publicate pe rețeaua socială Telegram se poate vedea cum copiii încearcă să scape sărind pe ferestre, în timp ce pe fundal se aud focuri de armă.

 

R. S.

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

VIDEO ABBA va lansa noi melodii în acest an

Bjorn Ulvaeus, unul dintre cei patru componenţi ai ABBA a confirmat că formaţia va lansa noi melodii anul acesta, la 40 de ani de la ultimul lor album de studio, conform contactmusic.com.

Cantautorul şi producătorul muzical în vârstă de 76 de ani a insistat că celebra trupă de succes va lansa ”cu siguranţă” noi melodii în 2021, după 40 de ani de la lansarea albumului ”The Visitors”, în 1981.

”Va fi muzică nouă anul acesta, asta este clar, nu mai este vorba despre o posibilitate, se va întâmpla”, a spus Bjorn Ulvaeus într-un interviu acordat The Herald Sun.

Ulvaeus, care a făcut parte din grupul suedez de muzică pop alături de Benny Andersson, Agnetha Faltskog şi Anni-Frid Lyngstad, a dezvăluit de asemenea că trupa s-a întors în studio pentru a înregistra piese noi.

”Suntem prieteni foarte, foarte buni. Noi patru ne aflăm în studio pentru prima dată în ultimii 40 de ani”, a spus el.

”Este greu de descris, dar există legături foarte, foarte puternice între noi”, a adăugat muzicianul, potrivit Agerpres.

Vestea vine după ce ABBA a confirmat în 2018 că intenţionează să înregistreze piese noi pentru prima dată în ultimii 35 de ani. În prezent, cei patru lasă să se înţeleagă faptul că au mai multe melodii decât fusese plănuit iniţial.

ABBA a fost nevoită să întârzie lansările noilor piese – printre care se numără mult-aşteptatele ”I Still Have Faith In You” şi ”Don’t Shut Me Down” – precum şi turneul lor de holograme intitulat ”ABBAtar”, din cauza pandemiei de COVID-19.

 

R. S.

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a devenit bunică

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care are 7 copii, a anunţat pe Instagram că a devenit bunică.

Un moment atât de magic – primul meu nepot”, a scris șefa Comisiei Europene, pe Instagram.

Apropiată a Angelei Merkel, Ursula von der Leyen a fost aleasă să preia președinția Comisiei Europene în vara lui 2019, fiind prima femeie care conduce Comisia Europeană.

Ursula Von der Leyen s-a născut și a crescut la Ixelles, Bruxelles, a studiat la Londra și vorbește fluent limbile germană, engleză și franceză. Este medic de formație și are 7 copii, născuţi între anii 1987 şi 1999.

R. S.

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

Iohannis i-a cerut lui Biden creşterea prezenţei militare NATO, la Marea Neagră

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după lucrările summit-ului B9 la care a participat, prin videoconferință, și președintele SUA, Joe Biden, că a pledat, inclusiv în discuția cu liderul de la Casa Albă, pentru creșterea prezenței militare a NATO în Româna și în sudul Flancului Estic.

„Situaţia îngrijorătoare de securitate din Marea Neagră – despre care am discutat pe larg – ne-a dovedit că trebuie să ne menţinem vigilenţa. Așadar, NATO trebuie să continue să își întărească postura de descurajare şi apărare, în special pe Flancul Estic, în mod unitar și coerent, de la Marea Baltică la Marea Neagră.

De aceea, am pledat – inclusiv în discuția cu Președintele Biden – pentru o creștere a prezenței militare aliate, inclusiv a SUA, în România și în sudul Flancului Estic.

Mă bucur că Președintele Biden s-a referit în intervenția sa la importanța unei Alianțe mai puternice și relevante global și, mai presus de toate, la importanța specială a articolului V din Tratatul de la Washington, pe care Statele Unite ale Americii îl susțin extrem de puternic.

De asemenea, împărtășesc ce a spus Președintele Biden legat de necesitatea întăririi cooperării transatlantice: Parteneriatul transatlantic acoperă Europa și se întinde nu doar peste Ocean, ci merge până la Marea Baltică și Marea Neagră, acesta fiind cheia de boltă a tot ceea ce am realizat în secolul XX și până acum”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Florin Budescu

magnanews.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686