Items filtered by date: Monday, 02 November 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Ansamblul „Alba Carolina" - doua locuri I

În cadrul Festivalului Naţional Studenţesc de Dans, care s-a desfăşurat la Sibiu, organizat de către Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, în periada 30 octombrie - 1 noiembrie, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia a obţinut două locuri I, ajungând astfel la o performanţă deosebită, deoarece, în prezent acest festival este cel mai puternic din ţară la nivel studenţesc. Reprezentanţii nostri din Ansamblul „Alba Carolina" avându-i ca şi instructori coregrafi pe Flaviu Călin Mîrza şi Ionuţ Ionescu au câstigat la secţiunea formaţie, genul caracter şi secţiunea duet, genul show-revue.
Pentru munca şi spectacolul oferit, au primit la sfârșitul evenimentului diplome şi medalii din partea organizatorilor.
 
 
Read more...

CERCETATI PENTRU TAIERE ILEGALA SI FURT DE ARBORI

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat azi, 2 noiembrie a.c., o acţiune cu efective mărite, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de tăieri ilegale şi furt de arbori din păduri situate pe raza comunei Vinţu de Jos.

Sunt vizate 13 persoane din comună, care, prin activitatea infracțională, ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 600.000 lei.

La data de 02.11.2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, împreună cu specialişti silvici, au desfășurat o acţiune ce vizează documentarea activităţii infracționale a 13 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

În sarcina celor 13 persoane, toate din comuna Vinţu de Jos,  s-a reţinut faptul că în perioada 2008 – 2013, ar fi tăiat fără drept şi sustras, material lemnos, de pe o suprafaţă de 21 de hectare de pădure, situată pe raza comunei Vinţu de Jos, aflate în proprietatea unor persoane fizice, profitând de faptul că proprietarii acestora sunt stabiliţi în alte localităţi sau situaţia juridică a suprafeţelor împădurite nu era clarificată juridic, cu privire la proprietari şi suprafeţele deţinute de aceştia.

Prejudiciul cauzat a fost evaluat, până în prezent, la aproape 600.000 lei.

Cu ocazia acţiunii, au fost identificate 9 dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, acestea fiind conduse în teren, în vederea definitivării expertizei tehnice judiciare dispuse în cauză, urmând să fie conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Read more...

Cere ajutor, nu cerşi!

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) împreună cu partenerii săi: Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii (IGPR-ICPC), AIDrom, Asociaţia Telefonul Copilului, Asociaţia Zâmbetul Îngerilor (AZI) şi ADPARE, implementează proiectul „Modele de bune practici privind asistenţa acordată victimelor traficului de persoane”.

Unul dintre obiectivele proiectului vizează reducerea vulnerabilităţii comunităţilor cu potenţial victimologic ridicat, inclusiv persoanele de etnie romă, prin creşterea gradului de conştientizare cu privire la traficul de persoane şi riscurile asociate acestui tip de infracţionalitate.

În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, A.N.I.T.P., în calitate de promotor al proiectului, împreună cu partenerii săi, implementează la nivel naţional campania de prevenire a traficului de persoane „Cere ajutor, nu cerşi!”.

Mesajul campaniei este: „Mâna întinsă nu primeşte ajutor, primeşte bani pentru traficanţi!”.

Campania urmăreşte creşterea gradului de conştientizare cu privire la traficul de persoane, identificarea principalelor cauze ale vulnerabilităţii, precum şi găsirea unor posibile soluţii la nivelul grupurilor ţintă respective.

Campania presupune 10 întălniri directe cu reprezentanţii grupului ţintă (elevi, cadre didactice, reprezentanţi ai comunităţii locale şi ai autorităţilor), în 10 localităţi distincte (3 în Moldova, 3 în Transilvania, 2 în Muntenia, 1 în Dobrogea şi 1 în zona Bucureşti-Ilfov), care vor fi completate de o serie de activităţi de prevenire desfăşurate de specialiştii A.N.I.T.P. din zonele de competenţă ale Centrelor Regionale.

De asemenea, în vederea transmiterii către grupurile ţintă a unor informaţii accesibile şi de impact, campania A.N.I.T.P. va aduce în faţa publicului şi o piesă de teatru, intitulată „Alex, fost Gogo!”, care va fi pusă în scenă de trupa „UNTEATRU” după următorul program: Constanţa - august 2015, Iaşi – septembrie 2015, Bucureşti – octombrie 2015 şi Sibiu – martie 2016.      

În vederea creşterii gradului de informare a publicului larg cu privire la riscurile asociate traficului a fost realizat un spot video şi audio, pe care vi-l transmitem, iar în măsura posibilităţilor vă adresăm rugămintea să-l difuzaţi, în regim de campanie socială.

În acest context, la nivelul Centrului Regional Alba Iulia se vor defăşura activităţi de prevenire în cadrul unităţilor de învăţământ, dar şi întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale din zona de competenţă, judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara, pentru transmiterea mesajului antitrafic al campaniei către un număr cât mai ridicat de beneficiari.

Proiectul este finanţat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, prin Programul RO 20 „Violenţă domestică şi violenţă bazată pe deosebirea de sex”.

„Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional”.

Website: http://anitp.mai.gov.ro/ro/

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Agentia-Nationala-Impotriva-Traficului-de-Persoane/303152213409

Read more...

Exponatul lunii noiembrie

Marți, 3 noiembrie 2015, orele 11:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii noiembrie prima Condică a vizitatorilor Muzeului Național al Unirii 1888-1911, care conține    semnăturile oficialităților orașului Alba Iulia din 9 noiembrie 1888.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.
 
Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686