Items filtered by date: Tuesday, 08 December 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Campanie de informare si constientizare pentru somerii din mediul rural din regiunile Centru, Nord Est si Sud Est

COMUNICAT DE PRESĂ

Alba Iulia, 08 Decembrie 2015

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Eco Tech Italia a derulat a patra caravană de informare și și conștientizare a factorilor implicați precum și a potențialilor beneficiari din cadrul proiectului ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est”.

La activitățile desfășurate în cadrul campaniei au participat peste 150 de beneficiari ai proiectului din regiunile Centru, Nord-Est și Sud-Est, iar ca urmare a acțiunilor de informare și promovare desfășurate pe parcursul mai multor etape, un număr de 123 persoane au participat la cursul de ”Competențe antreprenoriale”, 121 dintre aceștia fiind certificați la finalul examenului de evaluare. Această campanie de informare și promovare a încheiat o serie de 4 campanii organizate pe toată durata de implementare a proiectului la care au participat, în total, peste 1414 șomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive din mediul rural, din regiunile Centru, Nord-Est și Sud-Est.

Prin proiectul ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est”,proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare” au fost furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru 917 persoane din mediul rural, din regiunile Centru, Nord-Est și Sud-Est. După finalizarea programelor de formare, 15 dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare au fost susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri în domenii non-agricole care să contribuie atât la creșterea calității vieții acestora și a familiilor lor, precum și la dezvoltarea comunităților din care fac parte.

Informaţii suplimentare:

Cristian PRUNEAN

Expert PR

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                   

Web: www.pakiv.ro,               

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

Read more...

ATENȚIE! Piata invadata de bani falsi

Autorităţile au anunţat că în judeţele Bihor, Cluj, Timiş, Satu Mare, Sălaj, dar şi în altele, au fost depistate numeroase bancnote cu valoarea de 10 lei false, informeaza revistablogurilor.ro.

Potrivit site-ului de ştiri Bihor Online, în cele mai multe cazuri, bancnotele false au fost folosite în pieţe şi în alte locuri, unde oamenii nu sunt suficient de atenţi la banii pe care- i primesc rest la cumpărături. Anchetatorii care se ocupă de acest caz au constatat că este vorba de o reţea foarte bine organizată, de un grup infracţional care deţine o aparatură specială, pentru că “niciodată nu s-a mai întâmplat să apară pe piaţă bancnote în lei contrafăcute atât de bine”.

Până în prezent, au fost înregistrate zeci de plângeri din partea cetăţenilor înşelaţi în acest fel. Poliţia face apel la cei care depistează astfel de bancnote să sune de urgenţă la 112, pentru a ajuta la depistarea imediată a infractorilor.

Cum recunoaștem banii falși

Pentru a veni în sprijinul populaţiei, Poliţia a comunicat câteva deosebiri, care pot fi observate cu destulă uşurinţă, la prima vedere, precum şi unele metode de verificare. Astfel, cea mai simplă metodă pentru a verifica dacă o bancnotă de 10 lei e falsă sau nu este să încerci să răzuieşti culoarea de pe ea, cu o cheie sau cu o monedă.

Dacă se răzuieşte, este unul dintre semnele clare ca bancnota este falsă. Pe de altă parte, bancnotele false sunt mai deschise la culoare şi, pe măsură ce sunt manevrate, crapă vopseaua de pe ele şi nu mai rămân la fel de netede precum cele autentice. Există o diferenţă mai greu sesizabilă şi la desenul din partea stângă- sus. Astfel, cifra 1 de la 10 de culoare galben este aproape ştearsă, comparativ cu 0.

De asemenea, spicele aurii sunt mult mai scurte pe decupeul transparent de pe bancnotele false. Nu în ultimul rând, aşa cum se poate observa, cu destulă uşurinţă, în imaginea de mai sus, bancnotele false sunt mai scurte cu câţiva milimetri decât cele autentice.

Aşadar, pentru a verifica, e suficient să suprapunem bancnota de 10 lei pe care o primim rest la cumpărături peste o bancnotă autentică şi, dacă este falsă, vom observa că e ceva mai mică.

sursa: corectnews.com

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686