Items filtered by date: Wednesday, 20 May 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Alocatiile copiilor au fost DUBLATE!

Deputații au adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2014 cu un amendament al PNL care prevede ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei.

Votul a fost 332 pentru si două abtineri.

Surpriza din plen a constat în faptul că niciun deputat nu a votat împotriva măsurii, deşi premierul Victor Ponta a sugerat că se opune amendamentului PNL. Anterior, deputaţii PSD din Comisia de Muncă au dat aviz negativ proiectului liberalilor, susţinând că nu sunt fonduri suficiente pentru majorare. Proiectul fusese respins, luni, şi de plenul Senatului.

"Poate la anul le vom aduce la 200 de lei", a spus Alina Gorghiu, liderul PNL

Read more...

Simpozion "In memoriam Ion Gavrila Ogoranu (1923-2006)"

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia organizează joi, 21 mai 2015, de la ora 13.00, în Sala Unirii, a V-a ediție a simpozionului “In memoriam Ion Gavrilă Ogoranu (1923-2006)“.

Evenimentul este dedicate memoriei unuia dintre cei mai cunoscuți luptători anticomuniști, Ion Gavrilă Ogoranu, care a trăit în apropiere de Alba Iulia, la Galtiu. 

Pentru activitatea sa, Ion Gavrilă a fost condamnat, în contumacie, la moarte. Timp de 29 de ani, organele securității nu au putut să-l captureze. Prins în 1976, a fost salvat de la execuție cu ajutorul soției sale Ana Gavrilă Ogoranu, când aceasta a cerut în scris intervenția directă a președintelui american, Nixon. 

Invitat special în cadrul acestui simpozion va fi domnul Liviu Pleșa, consilier superior, Direcția Cercetare din cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

Read more...

Deputatii au aprobat dublarea alocatiilor pentru copii. Votul final, la ora 15.00

Camera Deputatilor a votat miercuri, cu 98 voturi "pentru" şi 77 "împotrivă", un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, după ce marţi a fost respinsă de Comisia de Munca.

Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Acest amendament, respins marți la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, prevede că alocațiile pentru copii se măresc de la 42 la 84 de lei.

După ce amendamentul a fost adoptat, liderul grupului PSD de la Cameră, Marian Neacșu, a cerut o pauză de 25 de minute iar ședința de plen s-a întrerupt, ca și dezbaterile la acest proiect de lege.

În textul amendamentului se precizează că aproximativ 400.000 de copii din cei 3,7 milioane nu sunt înscriși în nicio formă de învățământ, iar rata abandonului școlar s-a triplat în ultimii 15 ani.

Mai trist este că în jur de 250.000 de copii din România trăiesc în sărăcie lucie, potrivit datelor Unicef și Bancii Mondiale.

Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi, urmează să fie supusă votului final la ora 15.00. 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686