Eveniment - Like - stiri Alba Iulia

COMUNICAT DE PRESĂ - Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Alba

COMUNICAT DE PRESĂ

1 Iunie – Ziua Copilului

În preajma zilei de 1 iunie, pentru a aduce un strop de bucurie unor familii cu copii care trăiesc în condiții grele, Tribunalul Alba a demarat o acțiune de ajutorare din donațiile făcute de personalul Tribunalului Alba și al judecătoriilor arondate. Au fost achiziționate diverse produse pentru 4 familii din județul Alba, în funcție de necesitățile constatate, dar încercând a se ține cont și de dorințele membrilor familiilor.

Pentru cei 10 copii din aceste familii, cu vârste între 3 si 17 ani, Ziua Copilului a venit cu rechizite și ghiozdane, obiecte de îmbrăcăminte și jucării, dulciuri,  mobilier nou (dulapuri, paturi, saltele, lejerie de pat) și instant pentru apa caldă. 

Sensibilizați de condițiile de trai ale acestor copii, unii colegi au donat diverse obiecte de îmbrăcăminte, produse alimentare și de igiena, un televizor sau au plătit facturile restante. Totodată, pe lângă resursele financiare alocate acestui demers, parte din colegii noştrii s-au implicat în diverse activităţi cu ocazia deplasărilor la aceste familii.

Încurajați de modul în care a răspuns acestei acțiuni colectivul instanțelor, demersurile noastre de a ajuta aceste familii, dar și altele, vor continua în funcție de resursele de care vom dispune.

Mai multe informaţii şi poze puteţi găsi pe pagina de facebook a Tribunalului Alba https://www.facebook.com/profile.phpid=100085374316932.  

Read more...

COMUNICAT DE PRESĂ - Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia continuă seria festivalurilor

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia continuă seria festivalurilor. De data aceasta invitația vine din partea Teatrului pentru Copii „Arlechino” Brașov. Dăm curs acestei invitații, cu bucuria de a fi prezenți și la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino – Caravana Poveștilor” cu spectacolul „Regele supărat pe clovn”, regia Radu Dinulescu. Așadar, în data de 3 iunie 2023, orele 10.30, ne găsiți la Sala Arlechino din Brașov.

„Tot aşa cum pentru suflet / Râsul este o fereastră / Noi avem un singur rege / Publicul din faţa noastră.” Așa spun versurile din spectacol, așa spunem și noi, de fiecare dată, la fiecare reprezentație. Ne dorim, pe același principiu, să cucerim și inimile spectatorilor din Brașov, cărora noi le oferim povestea, atât de originală și de specială, de la ei așteptând zâmbete și aplauze.

 

 

REGELE SUPĂRAT PE CLOVN

Autor: Matei Vișniec

Regia și adaptarea scenică: Radu Dinulescu

Grafică 3D stereoscopică: Armand Richelet-Kleinberg

Scenografia:  Elena Ilaș

Sculptura: Florin–Lucian Marin

Ilustrația muzicală: Radu Dinulescu

Muzica: QED

 

Distribuția:  Mădălin Costea, Teodora Popa, Irina Melnic, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu

 

Regia tehnică: Elena Madaras

Lumini: Ovidiu Tămășan, Călin Popa

Sunet: Florin Andrea

Mașinist: Gheorghe Hațegan

           

 

Read more...

Ziua Psihologului sărbătorită la Alba Iulia de către cei care-și iubesc profesia

Prin acest eveniment, marcat anual la data de 27 mai, se sărbătoreşte primul act de reglementare a profesiei de psiholog în România. Acum 19 ani, în data de 27 mai 2004, Parlamentul României emitea Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, acest moment reprezentând actul de naştere al noii profesii reglementate.

            Păstrând obiceiul și bucuria reîntâlnirii, Filiala Alba a Colegiului Psihologilor din România, reprezentată de către doamna președinte Eliza Boilă, și-a invitat și în acest an membrii, colaboratorii și susținătorii pentru a marca împreună, cum se cuvine, o zi atât de importantă.

            Întâlnirea a avut loc vineri, 26 mai, începând cu ora 17:30, în Aula mare a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, în prezența invitaților din partea Consiliului Județean Alba Primăriei Alba Iulia,  Centrul de Sănătate Mintală Copii, ISJ Alba, Serviciul Probațiune Alba, Casa Corpului Didactic, Universitatea 1 Decembrie 1918, a membrilor comisiilor de specialitate  din cadrul comitetului Filialei Alba și a colegilor psihologi din întreg județul.

            Momentul festiv a debutat cu un cuvânt adresat de către doamna președinte de filială Eliza Boilă cu scopul sublinierii importanței zilei de 27 mai 2004 pentru reglementarea profesiei, ulterior importanța anului 2014, care a devenit pentru noi anul nașterii Filialei Alba a Colegiului Psihologilor, organism puternic care ne reprezintă la nivel national, precum și câteva gânduri adresate din suflet pentru întărirea scopului și a menirii noastre în societate în general și în comunitatea noastră în special.

            Cu aceleași gânduri, de susținere reciprocă, de întărire a rolului nostru în comunitate, de colaborare privind actualele și viitoarele proiecte comune, au luat cuvântul pe rând și invitații reprezentanți ai celor mai importante instituții județene.

Psihologia merită celebrată zilnic, pentru complexitatea și frumusețea  pe care o presupune această profesie, iar psihologii și psihoterapeuții au nevoie de recunoștință permanentă.

 

            Sărbătorind puterea comunității, colegialitatea, pasiunea comună și bucuria de a practica una dintre cele mai frumoase și intense profesii, toți cei prezenți au avut ocazia să-și transpună în câteva cuvinte ceea ce au avut de transmis privind rolul și rostul lor acolo unde sunt (DGASPC, spitale, școli, cabinete private, penitenciare, servicii de probațiune, alte instituții locale sau județene), despre bucuriile trăite sau dificultățile întâmpinate.

            Diplome de apreciere din partea Filialei Alba a Colegiului Psihologilor din România, flori, zâmbete, energie și bucurie în cuvinte simple, dar încărcate de emoții și autenticitate, au însoțit ieri fiecare participant la evenimentul ”Ziua Psihologului” și îl vor însoți pe mai departe acolo unde fiecare a ales să își practice cu responsabilitate și demnitate nobila profesie!

 

LA MULȚI ANI, dragi colegi PSIHOLOGI!

Să fiți conștienți de DATORIA și BUCURIA pe care o aveți!

 

Președinte Colegiul Psihologilor din România

Filiala Alba

Psiholog Eliza Boilă

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686