Gruia Ioan Bumbu prezent la Conferinta ”25 de ani de la prabusirea dictaturilor comuniste in Europa de Est: privind in urma, privind inainte”

Gruia Ioan Bumbu prezent la Conferinta ”25 de ani de la prabusirea dictaturilor comuniste in Europa de Est: privind in urma, privind inainte”

Astăzi, 20.11.2014, are loc, la București, Conferința ”25 de ani de la prăbușirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte” dedicată marilor schimbări care au avut loc de la căderea comunismului în Europa de Est.

Conferința se desfășoară în cadrul evenimentului internațional ”Summit on Cross Continental Cooperation”, iar printre invitați se află și domnulGruia Ioan Bumbu, Președintele Asociației Pakiv România, organizație cu statut consultativ special la ONU – ECOSOC, alături de domnul Mihai Gheorghe, Președintele Centrului European de Integrare al Romilor și ambasadorul internațional al păcii, domnul Man Hee Lee.

Prezența domnului Man Hee Lee la București completează seria de evenimente la care participă alături de personalități marcante ale lumii în căutarea de soluții pentru pace, armonie și prosperitate la nivel mondial. Reamintim că un eveniment de mare importanță care a avut loc în perioada 17-19 septembrie 2014, cu ocazia Summitul Alianței Mondiale pentru Culte și Pace din Seul (Coreea de Sud) care a reunit peste 200.000 de persoane, dintre care actuali sau foști șefi de stat și lideri religioși din întreaga lume, având drept obiectiv definirea rolului religiei în crearea și menținerea păcii.

Conferința de astăzi se desfășoară la Palatul Parlamentului, iar cuvântul de deschidere va fi adresat de către domnul Emil Constantinescu, fost Președinte al României. Primul Ministru al României, domnul Victor Ponta va transmite mesaje din partea Președintelui Uniunii Europene, a Secretarului General NATO și a Secretarului General al ONU. În cadrul conferinței se va ține un moment de reculegere în memoria victimelor  comunismului, a luptătorilor din Revoluția Română de la 1989 și a tuturor celor care au contribuit la schimbarea lumii acum 25 de ani. Totodată, în cadrul evenimentelor, va fi deschisă expoziția filatelică ”25 de ani de la Revoluția Română din 1989”.

Conferința reunește lideri marcanți, academicieni și diplomați din întreaga lume, iar printre personalitățile invitate la conferință se remarcă: Victor Ponta - Prim Ministrul României, Emil Constantinescu – fost Președinte al României, Lech Walesa – fost Președinte al Poloniei, Viktor Yushchenko – fost Președinte al Ukrainei, Boris Tadic – fost Președinte al Serbiei, Leonid Kuchma – fost Președinte al Ukrainei, Zhelyu Zhelev – fost Președinte al Bulgariei, Petăr Stoianov – fost Președinte al Bulgariei, Stjepan Mesic -  fost Președinte al Croației, Sali Berisha – fost Președinte al Albaniei, Petru Lucinschi – fost Președinte al Moldovei, Rexhep Meidani – fost Președinte al Albaniei.

Ziua va fi încheiată cu un concert de muzică simfonică, susținut de Orchestra Filarmonicii George Enescu, la Ateneul Român și o recepție oferită de către Primarul General al Municipiului București.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686