Items filtered by date: Friday, 07 March 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Am obținut exceptarea de la plata taxei de timbru de mediu pentru autovehiculele destinate transportului elevilor

Miercuri, 5 martie, în cadrul ședinței comune a comisiilor de buget-finanțe și trasport din Camera Deputaților, a fost adoptat raportul pentru aprobarea OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. În cadrul dezbaterilor pe articole au fost formulate mai multe amendamente, dintre care unul se referă la exceptarea de la plata timbrului de mediu  pentru  autovehiculele destinate transportului  elevilor.  Am pledat pentru aplicarea unui regim nediscriminatoriu în acest caz, considerând că diferenţierile propuse de unii colegi, între autovehiculele destinate transportului  elevilor ce invaţă în regim de stat şi cei care sunt cuprinşi în regim de învăţământ privat sunt inacceptabile.

Aceeaşi abordare păguboasă a avut loc și în urmă cu ani de zile, în ceea ce privește dreptului la alocaţie pentru copii, când reprezentanți ai PSD susțineau că de acesta ar trebui să beneficieze doar copiii săraci. A impune praguri şi limite în acest caz este neconstituţional, lucru de care au fost convinşi până la urmă şi adepţiii acestei teorii. Făcând o paralelă cu această situaţie şi o trimitere la art .32 din Constituţie care statuează dreptul la învăţământ, prin care se garantează dreptul la educaţie pentru toţi copiii cuprinşi în unităţi de învăţământ fie de stat, fie private sau confesionale, acordarea de facilităţi doar autovehiculelor destinate transportului  elevilor care învaţă la stat ne-ar fi plasat într-o zonă la limita Constituţiei. Salut, șadar, decizia luată de plenul comisiilor, prin votul deputaţilor, în sensul aplicării acestei prevederi în mod unitar pentru toate autovehiculele destinate transportului elevilor.

De asemenea, un alt amendament, adoptat la  acelaşi articol din Ordonanța de Urgență nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule , introduce în categoria autovehiculelor exceptate de la aplicarea timbrului de mediu, autovehiculele care au fost transferate cu titlu gratuit de la autorităţile sau instituţiile publice altor autorităţi sau instituţii publice. În acest fel, autoturismele transferate de la autorităţi sau instituţii publice către alte autorităţi sau instituţii publice vor fi scutite de plata taxei de timbru pentru reînmatricularea acestora. Această scutire de taxă creează cadrul juridic de care instituțiile publice au nevoie pentru a intra în posesia autoturismelor transferate și se realizează economii la bugetul de stat prin sistemul compensării cheltuielilor.

Trebuie precizat faptul că ordonanța de urgență care privește timbrul de mediu pentru autovehicule nu a fost considerată neconformă de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. În fapt, Hotărârea CJUE din 12 Februarie 2014 confirmă legalitatea actualei forme de taxare, respectiv timbrul de mediu, instituit începând cu data de 15 martie 2013. De asemenea, hotărârea întăreşte abrogarea vechii legislaţii privind taxa pe poluare auto şi instituirea unei forme noi de taxare, corecte şi legale, adică timbrul de mediu.

În același context, Ministerul Mediului a subliniat faptul că prin OUG nr. 9/2014 se acordă posibilitatea, respectiv opțiunea, de a solicita și de primi diferența de taxă, achitată în baza legilor care au fost anterior în vigoare anterior, fără însă ca, prin această opţiune, să fie anulată posibilitatea exercitării dreptului la restituirea întregii sume, calitatea de titular plătitor al taxei fiind păstrată. Astfel, la momentul înstrăinării autovehiculului, nu mai este necesară achitarea timbrului de mediu cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat de către noul proprietar. În consecință, restituirea sumelor se face potrivit Ordinului nr. 490/407 din 29 martie 2013 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevăzute la art. 7, 9 şi 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, precum şi a sumelor stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive şi irevocabile.

Nu în ultimul rând, trebuie reamintit faptul că taxa Borbely a fost adoptată în timpul guvernarii Boc, dar aplicabilitatea ei pentru autoturismele înmatriculate în România până în 2007 a fost amânată până în 2013. Taxa a funcționat două luni și în timpul Guvernului Ponta, fiind înlocuită în martie 2013 cu "timbrul de mediu", care face obiectul unui proces pe rol la Curtea de la Luxemburg. Chiar dacă mai multe instanțe din România au refuzat să restituie acești bani, cetățenii îi pot recupera acum, în baza ordonanței Curtii de la Luxembourg, printr-o cerere de revizuire a deciziilor acelor instanțe care au refuzat restituirea taxei.

Read more...

Astazi si –a deschis portile Targul de Nunti Alba Mall

 

 

 

Astazi si –a deschis portile Targul de Nunti Alba Mall - Orasul Mirilor, cel mai important eveniment de acest gen din judetul Alba. 

Incepand de astazi si pana duminica , 9 martie , Alba Mall gazduieste cel mai important Targ de Nunti , aflat la cea de-a VI-a editie. Cele mai importante companii din domeniu sunt pregatite sa ofere celor care fac cel mai important pas in viata , retetaunui eveniment reusit. Oferta completa a restaurantelor, meniuri si trenduri actuale , orientate cu precadere spre evenimente speciale.

Toate ingredientele pentru o nunta de vis, cele mai noi tendinte in moda de ceremonie de la clasic la modern, cei mai buni specialisti hair style & makeup si servicii de top la preturi promotionale, pe toata durata targului.

Rezervati-va cel putin o zi in acest weekend pentru Targul Orasul Mirilor Alba Mall !

 

 

 

Read more...

ÎNSCRIERI ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP 2014

Silvan Stâncel www.silvanstancel.ro, în calitate de organizator, anunţă deschiderea înscrierilor pentru cea de-a VII-a ediţie a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP www.tabarachitara.ro începând cu data de 8 martie 2014.

                Evenimentul se desfăşură în două serii, Seria A 13 – 19 iulie 2014 și seria B 17 - 23 august 2014, în judeţul Alba, aproape de Mănăstirea RÂMEŢ, în cadrul Pensiunii RÂMEŢ www.pensiunearamet.ro şi se adresează iubitorilor de chitară, indiferent de nivelul tehnic, cu vârsta minimă de 10 ani.    

                Cursurile sunt structurate pe nivel începător - mediu - avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitară electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nylon. Dintre stilurile abordate amintim: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.  

                Cursurile se desfășoară zilnic după un program bine definit iar profesorii-artişti (totodată consultanţi artistici) invitaţi la această ediţie sunt cu experienţă scenică şi didactică. Vor fi prezenţi: Andras Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, Silvan Stâncel.

                În cadrul fiecărei serii vor avea loc cursuri intensive de chitară, concerte, lansări de carte, lansări de CD și discuții tematice.  

                Totodată se organiză: foc de tabără, excursii în Cheile Râmeţ şi Mănăstirea Râmeţ iar în ultima seară a taberei spectacolul ACUSTIC LIVE MUSIC SHOW unde toţi participanţi vor susţine mici recitaluri.

                Partenerii actuali sunt Pensiunea RÂMEŢ și Asociaţia Culturală Cultur’ART.

                În funcţie de apariţia sponsorilor se organizează concursuri cu premii sau eventual reduceri la costurile de participare.           

                „ Iată ca ajungem la cea de-a VII-a ediție și cu siguranţă va fi una foarte reușită. Are marele avantaj de a beneficia din punct de vedere organizațional de 6 ani de experiență. Știm exact care sunt pașii și butoanele la care să umblăm pentru ca evenimentul să rămână ca și până acum unul educativ, cultural, social și desigur și cu multă voie bună. Un număr semnificativ de participanți din anii trecuți revin, despre unii aflăm că în urma taberei de chitară s-au decis să urmez conservatorul, cei mai mulți se reîntorc acasă și își fac formații de muzică iar alții, mai îndrăzneți, chiar au și concerte proprii. Unul dintre foștii participanți a participat anul acesta la Eurovizion... În cadrul taberei se cântă mai toată ziua, sunt lansari de carte și CD, ședințe foto, discuții tematice, foc de tabără și desigur câteva excursii într-o zonă naturală superbă. Participanții află aici informații tehnice despre chitară, își formează deprinderi și beneficiază la nivel informațional de întreaga experienţă artistică a profesorilor artiști. Faptul că anul acesta organizăm tabără se datorează în primul rând solicitărilor pe care le înregistrăm. Dorim ca sponsorul nostru principal de până acum, SC HORA SA, să fie și în acest an alături de noi și desigur suntem deschiși la orice alt suport pentru că ne dorim ca și anul acesta să putem asigura un loc gratuit pentru un tânăr dintr-un centru de plasament. Tabăra de chitară Acustic Live Music Camp www.tabarachitara.ro este un eveniment cultural pe care l-am inițiat în 2008 și de atunci se susține exclusiv din contribuțiile participanților, nu este subvenționat. Mulțumesc întregii echipe pentru sprijinul necondiționat și fără de care evenimentul nu ar fi putut avea loc de-a lungul timpului: Pensiunea Râmeţ www.pensiunearamet.ro, Andraş Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, sponsorii, partenerii și mass-media care ne-a promovat." Silvan STÂNCEL, organizato

                Video oficial: www.youtube.com/watch?v=ba155aa2v1s&feature=related

                Detalii și informații complete despre tabăra de chitară puteți găsi pe www.tabarachitara.ro și www.facebook.com/tabara.chitara   

 

www.tabarachitara.ro

0744 139 023

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Read more...

Consiliul Județean efectuează lucrări importante la infrastructura de alimentare cu apă din județul Alba

 

 

 

Președintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, a vizitat astăzi șantierul lucrărilor de alimenatre cu apă ce se execută pentru racordarea rețelei existente în comuna Gîrbova la Sistemul Microregional de alimentare cu apă din zona Văii Secașelor. Aici se lucrează pentru a extinde conducta ce mergea inițial până la Cîlnic, cu încă 5,7 km, până în satul Reciu din comuna Gîrbova. Se realizează astfel racordarea rețelelor existente deja în comuna Gârbova la Sistemul Microregional din zona Văii Secașelor, sistem ce face alimentarea cu apă din sursa Valea Sebeșului.

Lucrările au demarat la începutul acestei săptămâni și vor încheia circa două luni, având o valoare de aproximativ 800.000 lei.

O altă lucrare importantă din zona Secașelor, este racordarea comunei Ohaba la Sistemul Microregional, prin realizarea aducțiunii de apă între localitățile Berghin și Ohaba. Aici lucrările sunt aproape finalizate, mai trebuind doar să fie racordat la energie electrică grupul de pompe ce deservește sistemul. Lungimea lucrării realizate este de circa 4,8 km, valoarea investițiilor fiind de aproximativ 300.000 lei.

Atât la Gîrbova cât și la Ohaba exista deja apă din surse propii, din captări de izvoare. În ultmii doi ani, mai ales la Ohaba, au fost însă probleme mari cu aceste surse de apă din cauza secetei. Am considerat că este oportun să racordăm și aceste localități la Sistemul Microregional care aduce apa din Valea Sebeșului, unde nu sunt probleme de debit.” -  a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

În această perioadă se lucrează la alimentarea cu apă și realizarea rețelelor de distribuție și în satul Șpălnaca din comuna Hopîrta, lucrările urmând să fie finalizate anul viitor. Valoarea lucrărilor realizate aici în acest an este de circa 200.000 de lei.

Fondurile utilizate pentru toate aceste investiții provin de la Consiliul județean Alba, iar lucrările sunt realizate de SC Apa CTTA Sa.

 

 

 

Read more...

Declarația comună a Prim-miniștrilor din Bulgaria, România și Serbia

 

 

 

Noi, Prim-ministrul Republicii Bulgaria, E.S. Plamen Oresharski, Prim-ministrul României, E.S. Victor-Viorel Ponta și Prim-ministrul Serbiei, E.S. Ivica Dacic,

În urma întâlnirii de la Ruse din 7 martie 2014,

Sărbătorind în acest an cea de-a 135-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice între Republica Bulgaria și România și între Republica Bulgaria și Serbia,

Împărtășind punctul de vedere că relațiile tradiționale prietenești și de bună vecinătate dintre cele trei țări, bazate pe valori și principii europene comune, sunt în interesul popoarelor lor,

Exprimându-ne satisfacția față de dialogul politic la nivel înalt în desfășurare între cele trei țări,

Reafirmând faptul că procesul de extindere al UE către statele Europei de Sud-est are un rol fundamental în consolidarea democrației, a statului de drept, stabilității și prosperității în țările din regiune,

Consemnând faptul că România și Bulgaria susțin începerea negocierilor de aderare ale Serbiei la Uniunea Europeană, pe baza îndeplinirii criteriilor de aderare,

Recunoscând faptul că Procesul de Cooperare în Europa de Sud-est (SEECP) este unicul forum politic inclusiv al regiunii, care reunește state din Balcanii de Vest cu vecinii lor din UE,

Recunoscând importanța susținerii unui dialog trilateral regulat între cele trei țări, acesta reprezentând un cadru instituțional funcțional de cooperare regională care contribuie la instituirea unui climat de încredere și bună-credință în regiune,

Declarăm cu această importantă ocazie că:

Împărtășim același angajament față de cooperarea regională prin încurajarea dialogului regional, clădirea prosperității economice și abordarea provocărilor socio-economice.

Ne reafirmăm sprijinul față de proiecte regionale de interes comun, în special în domeniile transportului, energiei și protecției mediului, în vederea promovării dezvoltării economice și îmbunătățirii securității economice și energetice a regiunii.

Acordăm o deosebită importanță finalizării interconectorului de gaz între România și Bulgaria de la Ruse-Giurgiu și interconectorului de gaz între Bulgaria și Serbia la Sofia-Nis, acestea reprezentând elemente importante ale infrastructurii de securitate energetică din Europa,

Sprijinim rolul strategiei UE pentru regiunea Dunării în abordarea provocărilor comune și consolidării integrării UE în regiune. În acest context, subliniem importanța aplicării unei abordări macro-regionale pentru stimularea dezvoltării economice, după principiul conectării Dunării și a regiunilor Mării Negre prin explorarea sinergiilor între zone prioritare de importanță relevantă.

Acordăm o importanță deosebită continuării dezvoltării cooperării transfrontaliere între cele trei țări, în special în contextul noii Perioade de programare 2014-2020, cu obiectivul de a consolida coeziunea teritorială a regiunilor transfrontaliere, competitivitatea și sustenabilitatea lor prin proiecte în beneficiul reciproc.

Împărtășim punctul de vedere că impulsul procesului de extindere al UE trebuie menținut în legătură cu toate statele din Balcanii de Vest, pe baza progreselor lor în îndeplinirea criteriilor de aderare. În această privință, Bulgaria și România salută cu căldură eforturile și progresele guvernului Serbiei în procesul aderării la UE și încurajează Serbia să continue reformele esențiale. Bulgaria și România vor continua să împărtășească Serbiei experiența lor în procesul aderării la UE.

Am convenit să continuăm întâlnirile la nivel de Prim-ministru cel puțin o dată pe an.

 

 

 

Read more...

SE DEZVOLTA PROCESUL DE CONTRACTARE PENTRU REABILITAREA TERMICA A LOCUINTELOR DIN REGIUNEA CENTRU

Dupa mai putin de o luna, de la semnarea primului contract in domeniu din Regiunea Centru, cel de-al doilea proiect ce prevede finantarea din fonduri nerambursabile Regio pentru reabilitarea termica a locuintelor, prin DMI 1.2 - Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte, a fost semnat la nivelul municipiului Miercurea Ciuc. Prin acest proiect se aloca fonduri nerambursabile in valoare de peste 1,5 milioane lei, pentru reabilitarea termica a 104 apartamente, a caror suprafata totala este de 7.230 mp. Beneficiarul finantarii este Primaria Municipiului Miercurea Ciuc, dar aceste fonduri nerambursabile vor creste calitatea vietii cetatenilor din acest important oras harghitean. Contractul de finantare a fost semnat de primarul municipiului Miercurea Ciuc, domnul Ráduly Róbert Kálmán si de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu.

Proiectul ”Reabilitare termica a cladirii de locuit – str. Harghita nr. 2-4-6-8” are o valoare totala de peste 2,76 milioane lei, din care 1,506 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata, iar diferenta dintre cele doua sume consta in cofinantarea asigurata de catre beneficiarii proiectului. Fondurile sunt solicitate pentru reabilitarea blocului construit in anul 1982, respectiv a 104 apartamente, respectiv pentru inlocuirea a 1.890 mp de ferestre si usi, conform auditului energetic. Prin implementarea proiectului, dupa cele 18 luni necesare pentru finalizarea lucrarilor, conform estimarilor beneficiarului, se va reduce consumului specific anual de energie al cladirii cu 45%, si va scadea consumul de energie pentru incalzire cu 82,30 kW/mp/an.

   ”Este al doilea proiect de acest gen contractat in municipiul Miercurea Ciuc, la interval de numai o luna. Acest fapt demonstreaza interesul administratiei publice locale pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale cetatenilor. Reabilitarea termica a blocurilor de locuinte din Miercurea Ciuc, asigura nu numai reducerea consumurilor de energie ale populatiei, dar conduce si la economii la facturile de energie, mai ales pentru acele categorii sociale care au cea mai mare nevoie de sprijin. Avem, la nivel regional, un buget de 22,60 milioane euro fonduri nerambursabile pe care le-am pus la dispozitia autoritatilor publice locale spre finantarea reabilitarii termice a locuintelor. Aceste investiţii in eficienţa energetica a blocurilor de locuinţe, vor contribui la reducerea saraciei energetice din Regiunea Centru, prin reducerea costurilor cu incalzirea, in special pentru familiile cu venituri mici”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

   ”Prin contributia pe care o vom asigura din partea primariei si a asociatilor de proprietari, respectiv de 1,26 milioane lei, dorim ca in urma reabilitarii locuintelor sa imbunatatim conditiile de confort interior din locuinte, ca urmare a reducerii pierderilor de caldura prin lucrari de izolatii ale peretilor, usilor si ferestrelor. Dupa anveloparea blocului vor scadea emisiile poluante generate prin producerea, transportul si consumul de energie necesara incalzirii locuintelor, iar proiectul va contribui astfel la protectia mediului si la diminuarea utilizarii combustibililor fosili, neregenerabili. Din punct de vedere urbanistic, beneficiul unui asemenea proiect va fi acela ca  blocurile reabilitate vor avea un aspect unitar, ingrijit, care sa se incadreze in liniile planurilor urbanistice ale municipiului,  conferind un aspect estetic placut”, a declarat domnul Ráduly Róbert Kálmán, primarul municipiului Miercurea Ciuc.

La nivelul Regiunii Centru, 10 proiecte au fost depuse, incepand cu luna decembrie 2012, spre finantare nerambursabila pe DMI 1.2 - Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte. Proiectele depuse au o valoare totala de 17,71 milioane euro, din care 9,54 milioane euro reprezinta suma fondurilor nerambursabile solicitate de beneficiari. In prezent, alte opt proiecte sunt in etapa de evaluare pe acest domeniu.

Read more...

Amplasarea radarelor în data de 08.03.2014

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac

Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu

Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa

Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir - strada Victoriei

Read more...

Cercetat pentru furt calificat

 

 

 

La data de 06.03.2014, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, l-au identificat pe un bărbat din Sebeş care este bănuit că în seara zilei de 27.12.2013, a comis un furt dintr-o locuință din Sebeş.

În urma cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că K.C.P., de 29 de ani, din Sebeș, a pătruns prin efracţie într-o locuinţă situată pe strada Luncii din Sebeş şi a sustras suma de 150 de lei.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în data de 26.12.2013, bărbatul a pătruns  într-o locuinţă de pe strada Câmpului, cu intenţia de a fura, însă nu a sustras nici un bun.

Faţă de K.C.P., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat şi tentativă de furt calificat precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale şi recuperării prejudiciului.

 

 

 

Read more...

Acţiuni de menţinere a siguranţei şi combatere a braconajului piscicol, organizate de poliţiştii din Blaj

 

 

 

La data de 06.03.2014, poliţiştii din Blaj, au acţionat pentru menținerea climatului de siguranţă civică pe raza municipiului, cu ocazia pieţei săptămânale precum şi pentru combaterea braconajului piscicol pe cursurile râurilor Târnava Mare şi Târnava Mică.

Astfel, în intervalul 08.00-14.00, în zona pieţei, poliţiştii au constatat 29 de abateri contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare de 18.390 lei, cele mai multe (19), pentru încălcări ale legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice.

Între orele 14,00 – 16,00, poliţiştii Biroului Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai A.J.V.P.S Alba - Clubul Sportiv Blaj, au verificat modul în care pescarii din zonă, respectă legea privind pescuitul şi acvacultura (OUG 23/2008).

În cadrul acţiunii au fost depistate şi legitimate 15 persoane care pescuiau pe cursurile râurilor Târnava Mare şi Târnava Mică iar în urma verificărilor efectuate,  poliţiştii au constatat 4 abateri contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare de 600 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 23 /2008.

 

 

 

Read more...

Flori, în valoare de peste 2.500 de lei, confiscate de poliţiştii din Alba Iulia, Blaj şi Cugir

În cursul zilei de ieri, 06.03.2014, poliţiştii din Alba au continuat acţiunea de verificare a legalităţii modului în care se comercializează florile.

Astfel, cu ocazia unui control efectuat în trafic de poliţiştii din Alba Iulia, pe strada Vasile Alecsandri din municipiu, a fost depistată o autoutilitară cu care erau transportate 274 fire de flori, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. A fost luată măsura sancţionării contravenţionale, faţă de conducătorul auto, cu amendă în valoare de 500 de lei iar ca şi măsură complementară, florile, în valoare de 520 de lei, au fost confiscate.

Poliţiştii din Blaj au efectuat mai multe verificări la societățile comerciale de profil şi la comercianţii persoane fizice din municipiu, ocazie cu care, pentru nereguli constatate privind comercializarea florilor, a aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de totală de 15.000 lei şi au confiscat flori în valoare de 1.670 lei.

Tot în cursul zilei de ieri, 06.03.2014, poliţiştii din Cugir au depistat, pe strada Al. Sahia din oraş, două autovehicule ce transportau flori, acestea fiind distribuite de către conducătorii auto, comercianţilor din zonă.

Întrucât distribuitorii nu au putut prezenta documentele legale de provenienţă     pentru florile transportate, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 şi au dispus confiscarea sumei de 492 de lei, reprezentând contravaloarea florilor fără documente legale.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686