Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Saturday, 16 April 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Angajari la IPJ Alba - Prelungire termen depunere dosare

Comunicat de presa

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba informează participanţii la concursul organizat, în vederea ocupării, din sursă externă, a unui număr de 51 de funcții de ajutor şef de post (50 - încadrare din sursă externă şi unul pentru reîncadrare unui fost poliţist) că a fost prelungit termenul pentru depunerea tuturor documentelor.

Având în vedere faptul că până la data această dată nu s-a reușit finalizarea activității de completare a dosarelor de recrutare, de către candidați înscriși la concursul de ocupare a 51 de posturi de agent de poliție, prin încadrare, din sursă externă, în scopul asigurării bunei desfășurări a procedurii de concurs, data-limită de completare a dosarelor de recrutare, de către candidații se prelungește, până la 22.04.2016 inclusiv, ora 16.00, cu privire la toate documentele prevăzute în anunțul inițial.

Candidații care au continuat îndeplinirea formalităților de recrutare, după terminarea înscrierilor, sunt rugați să depună toate diligențele pentru a completa dosarele cu restul documentelor din timp, astfel încât să se evite aglomerarea sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, unde se efectuează recrutarea, în ultimele zile programate pentru această activitate.

Necompletarea dosarului de recrutare până la data-limită, respectiv 22.04.2016 inclusiv, ora 16.00, va atrage invalidarea candidaturii persoanei aflate în această situație, după această dată nemaifiind acceptată depunerea de documente.

La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba s-au prezentat 718 candidaţi care s-au înscris la concursul organizat, în vederea ocupării, din sursă externă, a unui număr de 51 de funcţii de ajutor şef de post, la posturile de poliţie comunale din judeţul Alba (50 - încadrare din sursă externă şi unul pentru reîncadrare unui fost poliţist).

Read more...

„Alba Iulia, Cealalta Capitala"

Luni, 18 aprilie 2016, de la ora 09.00, la Sala Unirii din Alba Iulia se va desfăşura semifinala celei de a V-a ediții a concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Concursul care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia. În acest an, pentru cele patru locuri din finală, s-au înscris cinci licee albaiuliene, respectiv: Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan, Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian, Colegiul Național Militar Mihai Viteazul și Liceul de Arte Regina Maria.
Reamintim că fiecare liceu este reprezentat de o echipă formată din 4 elevi, care vor trebui să răspundă la o serie de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia. Astfel, în semifinală vor fi 20 de întrebări, iar în finală 40 de întrebări, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.
Finala concursului, în care se vor califica doar patru licee, va fi organizată joi, 21 aprilie 2016, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall. De remarcat că din cele cinci licee care s-au înscris anul acesta, doar Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan și Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian nu au câștigat niciodată concursul.
Cele patru echipe calificate în finală vor fi recompensate cu premii în valoare de 12.000 lei, premii oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia.
Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Read more...

Inceputurile arheologiei urbane la Alba Iulia

Duminică, 17 aprilie 2016, ora 11.00 la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziția Începuturile arheologiei urbane la Alba Iulia. In memoriam Adalbert Cserni şi Ion Berciu.
Evenimentul se dorește a fi un omagiu adus celor doi mari arheologi albaiulieni, Adalbert Cserni și Ion Berciu, de la a căror moarte se împlinesc anul acesta 100, respectiv 30 de ani.
Adalbert Cserni a fost profesor, naturalist, numismat și un pasionat arheolog, fiind cel care a pus bazele muzeului albaiulian. De asemenea, el a fost cel care a întreprins primele campanii de cercetare arheologică în fostul oraș roman Apulum.
Ion Berciu a pus bazele muzeologie moderne la Alba Iulia în perioada interbelică. Eforturile sale au fost întreprinse în mai multe direcții, precum: organizare instituțională, efectuarea unor noi cercetări arheologice, achiziționarea pieselor de patrimoniu apărute fortuit, precum și înființarea publicației științifice Acta Musei Apulensis – APULUM.
Expoziția grupează o serie de documente legate de activitatea celor doi mari oameni de știință și mai multe artefacte arheologice provenite din cercetările lor. Curatorii expoziției sunt: George Bounegru (Muzeul Național al Unirii Alba Iulia), Viorica Rusu-Bolindeț (Muzeul de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca) și Csaba Szabó.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Muzeul de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Biblioteca Batthyaneum și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686