Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Thursday, 07 April 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Selgros pregateste al doilea magazin in format restrans, la Alba Iulia

Comunicat de presă

Selgros Cash&Carry România, unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc, urmează să construiască un nou magazin în format restrâns, după ce a finalizat achiziția terenului aferent în Alba Iulia. Magazinul va fi situat în apropierea cartierului Ampoi 3 și va fi inaugurat la începutul toamnei. Este cea de-a doua unitate în noul format de operare al rețelei, după cel din Târgu Mureș care va fi lansat în curând. Noile magazine au o suprafață de vânzare de 4.000 de mp, față de cei 10.000 mp cât înregistrează spațiul magazinelor standard Selgros. Sortimentul de mărfuri alimentare va fi același cu care clienții Selgros sunt obișnuiți, iar domeniul articolelor nealimentare, deși mai restrâns, va reprezenta o sinteză reprezentativă, pentru toate gusturile, a gamei largi de produse din formatul magazinului clasic.
„Este un moment bun de reluare a expansiunii Selgros, pe fondul evoluției pozitive a consumului și a vânzărilor rețelei noastre. Ne propunem să fim mai dinamici și mai flexibili și să aducem serviciile și ofertele Selgros și mai aproape de clienți”, a declarat Alexandru Vlad, CEO Selgros Cash&Carry România.

Read more...

Exclusiv! Soc pe scena politica din Alba! Zeci de oameni de afaceri tineri se implica in sustinerea unui candidat!

Pare o gluma dar nu e! Oameni de afaceri, romani si straini, au decis sa se implice activ in politica judetului Alba! Cel mai edificator caz este in Sebes unde, foarte multi investitori si oameni implicati in viata economica a orasului, au decis sa-l sprijine pe fostul prefect Gheorghe Feneser, in candidatura sa la functia de primar al municipiului Sebes. Din surse apropiate si credibile am aflat ca printre acestia se numara Cristi Mitut, Andreea Jurca, Sergiu Bota, Dan Catana, Carlo Meneghin, Alin Sara, Sorin Modoianu, Alin Anghel, Constantin Roman, Radu Irimie s.a. Peste 90 la suta dintre ei, sunt tineri, care nu au fost implicati in politica. Nemultumiti de administratia locala, acestia au decis sa faca acest pas, fiind convinsi ca au nevoie la carma orasului de un om care a realizat foarte multe in viata lui, la fel ca si ei.
Elena Avram
Read more...

Profesorul italian Carlo Meneghin il consiliaza pe Gheorghe Feneser in cursa pentru Primaria Sebes

Profesorul in stiințe economice, Carlo Meneghin, originar din Italia, zona Friuli, Palmanova, fost director general al Centrului Cultural Italian Alba s-a inscris in Organizatia ALDE Sebes si este consilierul fostului prefect Gheorghe Feneser, in cursa pentru Primaria Sebes. El detine, impreuna cu Andreea Jurca (candidata ALDE pe listele de consilieri) o fabrica de marochinarie in Sebes, cu peste 60 de angajati.  Carlo Meneghin ne-a declarat ca: ,,As vrea sa valorizam resursele naturalistico/turistice făcând un proiect care pune in valoare orașul si împrejurimile, sub aspect turistic, adăugându-l la deja existentul centru industrial. Cred ca politica si administrarea unei primarii nu este o profesie ci un mod de a servi țara si nu ca un instrument pentru a te îmbogăți. La Sebes lipsește punerea in valoare a frumuseții orașului de odinioară care sta ascunsa sub stratul de praf, gunoaie, si nepăsare.”

Mia Rus

 

Read more...

8 aprilie – Ziua internationala a romilor

Ziua internațională a romilor se sărbătorește în fiecare an la începutul lunii aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat naștere la Londra, în 1971, la primul congres internațional al romilor. La acest congres au fost puse bazele Uniunii Internaționale a Romilor, a fost ales drapelul dar și imnul internațional al romilor. Roata cu spiţe „chakra“ a fost adoptată atunci ca simbol al etniei romani. Culoarea verde a drapelului sugereazǎ pǎmîntul şi natura, albastrul sugereazǎ cerul, iar roata roşie de pe drapel simbolizează soarta şi nomadismul tradiţional, în relaţie cu spaţiul originar, al Indiei.

Romii nu dispun de un stat şi nici nu cer aşa ceva. Ei cer doar sǎ fie respectaţi şi sǎ-şi poatǎ pǎstra tradiţiile într-o simbiozǎ, cît mai armonioasǎ posibil, cu modernitatea.

Din 1993, IRU are statut de organizație consultativă pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

Celebrarea Zilei Internaţionale a Romilor, zi în care se comemorează totodată şi romii care au fost victime ale tragediilor istoriei, promovează identitatea culturală, valorile şi tradiţiile acestei minorităţi.

În statele din Europa de Est, inclusiv România, data de 8 aprilie a fost consacrată Zilei romilor începând cu anul 1990.

În România, ziua de 8 aprilie este recunoscută prin Legea nr.66/2006, ca “Sărbătoarea etniei romilor din România”. Legea a fost adoptată de Parlamentul României la inițiativa deputatului romilor, domnul Nicolae Păun.

Minoritatea romă din România (romi uneori scris și rromi, cunoscuți popular și ca țigani  roma - în limba romani) constituie unul dintre grupurile etnice minoritare cele mai mari din România

Această importantă zi, pentru romii de pretutindeni, reprezintă pe de o parte, un prilej de a celebra cultura, istoria și contribuția romilor în societate, iar pe de altă parte, un cadru favorabil pentru a semnala problemele majore cu care se confruntă romii din toată Europa.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686