Comemorarea lunii mândriei LGBTQI+

În fiecare lună iunie, Statele Unite sărbătoresc Luna Mândriei, marcând aniversarea revoltei Stonewall, când poliția a făcut o razie într-un bar gay din New York, iar clienții acestuia s-au ridicat împotriva discriminării, abuzurilor și relelor tratamente.  Mândria ne amintește de spiritul protestului democratic și de principiul că toate persoanele sunt create egale și că umanitatea deplină a fiecărui individ trebuie respectată în mod egal.

La cinci decenii de la Stonewall, știm că incluziunea și respectul față de persoanele LGBTQI+ ne fac națiunea mai puternică. Recunoaștem, de asemenea, impactul pe care persoanele și organizațiile LGBTQI+ l-au avut asupra unora dintre pietrele de temelie ale democrației noastre, inclusiv în ceea ce privește căutarea adevărului prin intermediul unei mass-media libere și exercitarea dreptului de a se aduna în mod pașnic.

Departamentul de Stat lucrează cu mândrie pentru a promova și a proteja drepturile omului ale persoanelor LGBTQI+ din întreaga lume. Ne opunem cu fermitate "alterării" persoanelor LGBTQI+ pentru a justifica acapararea autoritară a puterii și atacurile asupra instituțiilor democrației la nivel global.  Democrațiile sunt mai puternice atunci când celebrează drepturile și valoarea deplină a tuturor persoanelor, fără discriminare.

Read more...

Rețele doctorale MSCA: Comisia lansează o cerere de propuneri în valoare de 434,8 milioane de euro pentru formarea doctoranzilor

Astăzi, Comisia a deschis o nouă cerere de propuneri pentru rețelele doctorale 2023 ale acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA). Se preconizează că apelul va finanța peste 130 de doctorate care acoperă toate domeniile științifice, precum și formarea și dezvoltarea competențelor a 1 600 de candidați la doctorat.  Cu un buget de 434,8 milioane de euro, apelul va finanța programe de doctorat puse în aplicare de parteneriate internaționale de organizații din diferite sectoare din Europa și din afara acesteia. Pe lângă doctoratele obișnuite, sunt oferite stimulente specifice pentru înființarea doctoratelor industriale, care formează cercetători și le dezvoltă competențele în afara mediului academic, în special în industrie, întreprinderi și sectorul public, și a doctoratelor comune, care oferă programe de formare integrate care conduc la diplome comune sau multiple. Apelul se va încheia la 28 noiembrie 2023.

Vicepreședintele pentru promovarea stilului nostru de viață european, Margaritis Schinas, a declarat: "Rețelele doctorale Marie Skłodowska-Curie sporesc atractivitatea și excelența formării doctorale în Europa și în afara ei. Ele îi echipează pe cercetători cu competențe și abilități de cercetare și transferabile, îmbunătățindu-le perspectivele de carieră și conexiunile internaționale. Invit organizațiile din toate sectoarele socio-economice să depună cereri pentru a dezvolta parteneriate strategice și a atrage cele mai bune talente în domeniul cercetării."

 

Rețelele doctorale oferă cercetătorilor oportunități în sectorul academic și în cel non-academic și le oferă acestora formare în domeniul cercetării, precum și abilități și competențe transferabile relevante pentru inovare și angajabilitate pe termen lung. De asemenea, acestea aduc beneficii organizațiilor participante prin susținerea unor programe doctorale excelente, care le permit să atragă talente, să își sporească vizibilitatea globală și să își încurajeze legăturile internaționale cu alte sectoare. Mai multe informații despre apelul pentru rețelele doctorale 2023 și despre modul de depunere a candidaturilor sunt disponibile online. De asemenea, potențialii candidați pot participa la ziua de informare dedicată din 14 iunie 2023.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686