Patru copii palestinieni au fost ucisi pe o plaja

XINHUA FLUX XINHUA FLUX

Patru copii palestinieni au fost uciși miercuri în timp ce jucau fotbal pe o plajă din Fâșia Gaza în cursul unui atac al Marinei israeliene, relatează Reuters și Xinhua.

''Copiii jucau fotbal pe plajă. Toți aveau vârste sub 15 ani'', a declarat Ahmed Abu Hassera (22 de ani), citat de Reuters, precizând că un alt copil a fost rănit grav.

Ashraf al-Qedra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza, a declarat presei că patru copii au fost uciși și alți șase — răniți într-un nou bombardament al aviației israeliene pe plaja orașului Gaza, menționează Xinhua.

''Bilanțul victimelor în Fâșia Gaza de la începerea agresiunii israeliene, pe 8 iulie, a ajuns la 213 morți și peste 1.500 de răniți'', a declarat Al-Qedra, precizând că peste 50 % dintre victime sunt copii și femei.

Potrivit AFP, începând din 8 iulie, combatanții mișcării radicale Hamas au tras peste 1.200 de rachete împotriva teritoriului israelian, care s-au soldat marți cu moartea unui israelian. La rândul său, armata israeliană a anunțat c-a întreprins peste 1.500 de raiduri în Fâșia Gaza, un teritoriu de numai 362 de km/pătrați, unde trăiesc în sărăcie 1,8 milioane de persoane, supuse unei blocade israeliene de ani de zile.

AGERPRES

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686