NATO cere Rusiei sa-si retraga trupele din Ucraina

Reuters Reuters

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a cerut joi Kremlinului să-și retragă trupele din Ucraina și să nu mai ofere sprijin rebelilor proruși din estul Ucrainei, informează Reuters.

"Cerem Rusiei să pună capăt anexării ilegale și autoproclamate a Crimeii", a declarat Rasmussen, în cadrul unei reuniuni cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, în prima zi a summitului NATO de la Newport.

"Cerem Rusiei să-și retragă trupele din Ucraina și să oprească furnizarea de arme, combatanți și fonduri către separatiști", a mai spus Rasmussen. "Facem apel la Rusia să renunțe la confruntare și să aleagă calea păcii", a mai spus el.

În cadrul întrevederii cu Poroșenko, Rasmussen a afirmat că NATO va colabora mai strâns cu Ucraina pentru a ajuta Kievul să-și reformeze sectorul apărării și pentru a-și construi o armată modernă puternică. "NATO este cu Ucraina", a spus Rasmussen. Totodată, potrivit unor surse guvernamentale din Marea Britanie, citate de BBC, vineri vor fi anunțate noi sancțiuni impotriva Rusiei. Este vorba de restricții suplimentare cu privire la sectorul bancar, energetic și de apărare.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top