Coalitie impotriva Statului Islamic

dailymail.com dailymail.com

Uniunea Europeană, Liga Arabă și ONU au ajuns la un acord, luni, la Paris, să ajute Irakul în lupta împotriva militanților Statului Islamic "prin toate mijloacele necesare".
O declarație comună a miniștrilor de Externe care au participat la o conferință organizată la Paris a transmis că susținerea ar urma să includă "asistență militară adecvată", relatează BBC.
Întâlnirea a fost solicitată pentru a conveni o strategie pentru a combate grupul terorist islamic, care controlează mari părți ale Irakului și Siriei, conferința urmând turului organizat în Orientul Mijlociu de către secretarul american de stat, John Kerry.

La conferinta au participat Franta, Irak, Statele Unite ale Americii, RusiaChinaCanadaJaponia, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Turcia, Belgia, Cehia, Danemarca, Olanda, Norvegia, precum si o serie de țări arabe, respectiv Arabia Saudita, Bahrain, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Kuweit, Liban, Oman si Qatar. De asemenea, si Uniunea Europeana, Liga Araba si ONU au luat parte la summit.

Summit-ul a durat câteva ore și s-a încheiat cu o declarație comună care arată că participanții "s-au angajat să susțină noul guvern irakian în lupta sa prin orice mijloace necesare, inclusiv asistență militară adecvată".

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686