Items filtered by date: Monday, 11 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Amplasarea radarelor marţi,12 noiembrie în judeţul Alba

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Şibot - limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Miceşti - Ighiu

Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa

Drumul Judeţean 750 C - Teiuş – Stremţ

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir - strada Victoriei

Read more...

Directorul executiv al ANM: În următoarele două săptămâni, se va înregistra o scădere firească a temperaturilor

  Meteorologii susţin că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la o răcire excesivă a vremii. Datele de până acum arată că iarna ar putea fi una normală pentru România, susţine Florinela Georgescu, directorul ANM.
  În următoarele două săptămâni, români vor experimenta o racire firească a temperaturilor, a precizat directorul executiv al ANM. După data de 20 noiembrie, este probabil ca temperaturile să atingă valori negative şi să apară precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Sursa:antena3.ro

Read more...

Iata ce probleme de sanatate poate cauza frigul de afara!

  • Published in Monden

  Suntem in pragul iernii, iar frigul de afara incepe sa ne dea batai de cap. Vantul rece si temperaturile scazute afecteaza orice persoana, iar primele semne se vad chiar la ten sau la par. Iarna este perioada cea mai “uscata” din an si are capacitatea de a absorbi umezeala. Reginele.ro iti spune ce probleme de sanatate poate cauza frigul de afara si cum le putem combate.

Buze crapate. Buzele crapate apar din cauza deshidratarii, atat pe perioada verii, cand este foarte cald, cat si pe perioada iernii, cand este foarte frig. Suprafata buzelor este acoperita cu o membrana mucoasa ce functioneaza corespunzator in momentul in care este hidratata.

Tot ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceasta mica problema este sa maresti consumul de lichide si sa ai la indemana intotdeauna un balsam de buze, pe care sa il aplici de mai multe ori pe zi. Foarte multe femei cred ca daca isi umezesc buzele cu limba, acest mic truc le va fi de ajutor, insa de fapt face mai mult rau decat bine. Saliva contine sare, care deshidrateaza si mai mult suprafata buzelor crapate.

Ten deshidratat. Daca buzele sunt primele care sufera de deshidratare, suprafata pielii este si ea foarte rapid afectata de frigul de afara. Un ten nehidratat, uscat si care se descuameaza nu poate fi pe placul nimanui, asadar trebuie sa luam masuri inainte de instalarea frigului. O crema puternic hidratanta, in special pe timpul noptii si exfolierea tenului de 2 ori pe saptamana sunt trucuri de real folos.

Tenul tau poate capata si o tenta usor rosiatica, mai alesi daca folosesti produse care il afecteaza. Incearca sa te feresti de cremele care au in compozitie parabeni, alcool sau arome sintetice si fa-ti saptamanal un tratament cu ceai verde, musetel sau vitamina A.

Par uscat. Daca tot am vorbit de buze crapate si ten deshidratat, este randul parului. Firele de par au in compozitie apa, iar cand aceasta se “evapora”’ parul tau este fragil, rebel si foarte uscat. HIdratarea firului de par este un lucru destul de dificil de facut, mai ales daca folosesti placa de par in exces (care deshidrateaza si mai mult parul). Alege masti cat mai hidratante, cu uleiuri speciale sau alte produse care sa iti mentina parul cat mai hidratat indiferent de anotimp (reginele.ro).

Read more...

Un bărbat de 56 de ani a murit după ce s-a aruncat de la etajul III al Spitalului Municipal Aiud

  Luni dimineaţa, în jurul orei 07.35, Politia Municipiului Aiud a fost sesizată  de către personal din cadrul Spitalul Municipal Aiud cu privire la faptul că un bărbat s-a aruncat de la etajul III al Spitalului Municipal Aiud.

  Echipa operativă s-a deplasat la fata locului, ocazie cu care a fost identificat cadavrul lui  V.N., de 56 de ani, din comuna Lopadea Noua , care se afla căzut pe platforma de beton din spatele Spitalului Municipal Aiud.

  Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că acesta a fost internat la data de 08.11.2011 având diagnosticul de „TCC acut, otoragie dreapta şi pierdere de memorie”, ca urmare a unei căderi pe un plan dur, fiind vorba despre o autoaccidentare ca urmare a consumului de alcool.

  Cadavrul a fost depus la morga Spitalului municipal Aiud, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

  Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor în care a avut loc acest eveniment.

Read more...

Modificări în programul filmelor la Cinematograful Dacia din Alba Iulia. Găsiţi aici programul reactualizat

  Cinematograful Dacia din Alba iulia a venit cu precizări privind modificările în programul filemlor din luna noiembrie.

  Vă prezentăm programul lunii reactualizat:

 08 – 13 noiembrie: Marele Gatsby  SUA, Australia  / The Great Gatsby / 2h,22 / AP- 12 / dramă, romantic, aventură, dragoste

          Nick Carraway (Toby Maguire) este atras de lumea misterioasă şi plină de bogăţii a vecinului său, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), pe care o consideră fascinantă şi extravagantă. Curând însă, Nick se trezeşte prins în universul lui Gatsby, unde nebunia, obsesia şi tragedia pândesc la tot pasul.

regia: Baz Luhrmann

cu: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire

ore difuzare: 15; 17,30;  v,s,d: 15; 17,30; 20/ joi inchis/redus ora 15/ pret 6 si 4 lei

 

15 – 20 noiembrie:Stă să plouă cu chiftele 2 (D.A.) – SUA /Cloudy with a Chance of Meatballs 2  /1h,35 / AG / animaţie, comedie, familie

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 continuă acţiunea comediei de mare succes Cloudy with a Chance of Meatballs / Stă să plouă cu chiftele.

regia: Cody Cameron , Kris Pearn

voci: Anna Faris, Bill Hader, James Caan, Will Forte

ore difuzare: 15; 17,30;  v,s,d: 15; 17,30; 20/ joi inchis/redus ora 15/ pret 6 si 4 lei

 

22 – 27 noiembrie:Domnişoara Christina – România /Domnişoara Christina  // / fantastic, ecranizare, dramă

Sosit la conacul familiei Moscu împreună cu iubita lui, Sanda, Egor Paşchievici observă că întrega ei familie o venerează pe domnişoara Christina, ucisă în împrejurări neclare...

regia: Alexandru Maftei

cu: Ioana Anton, Maia Morgenstern, Tudor Istodor, Anastasia Dumitrescu

ore difuzare: 15; 17,30;  v,s,d: 15; 17,30; 20/ joi inchis/redus ora 15/ pret 6 si 4 lei

 

29 – 04 decembrie:Căpitanul Philips – SUA / Captain Philips  /2h,14 / / biografic, crimă,  dramă, thriller

Tom Hanks este căpitanul Richard Phillips, a cărui navă de transport MV Maersk Alabama a fost deturnată de piraţii somalezi în anul 2009.

regia: Paul Greengrass

cu: Tom Hanks, Catherine Keener , Barkhad Abdirahman

ore difuzare: 15; 17,30;  v,s,d: 15; 17,30; 20/ joi inchis/redus ora 15/ pret 6 si 4 lei

Read more...

Fotbal - Cupa României: Steaua - Oțelul și Dinamo - Pandurii în sferturile de finală

  • Published in Sport

  Steaua București va întâlni echipa Oțelul Galați în sferturile de finală ale Cupei Românei-Timișoreana, în timp ce Dinamo București va avea ca adversară în aceeași fază a competiției formația Pandurii Târgu Jiu, conform tragerii la sorți care a avut loc luni la Casa Fotbalului.  Deținătoarea trofeului, Petrolul Ploiești, va juca cu FC Vaslui, în timp ce Viitorul Constanța va întâlni formația Astra Giurgiu.

  Meciurile se vor disputa într-o singură manșă, pe 3, 4 și 5 decembrie, pe terenul primelor echipe:

Steaua București — Oțelul Galați

Dinamo București — Pandurii Târgu Jiu

Petrolul Ploiești — FC Vaslui

Viitorul Constanța — Astra Giurgiu

Sursa:AGERPRES

Read more...

În zilele următoare vor avea loc trageri militare şi distrugeri de muniţie în poligonul din Miceşti

  Atenţie! Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale informează că de marţi, 12 noiembrie, până vineri, 15 noiembrie, între orele 06.00- 16.00, vor avea loc trageri în poligonul de la garnizoana Miceşti.

  De asemenea, marţi, 12 noiembrie, între orele 08.00-16.00 vor avea loc operaţiuni de distrugeri de material real în poligonul din cazarma 5002.

  Cei care au activităţi în această zonă sunt rugaţi sa evite perimetrul pe timpul desfăşurării acestor operaţiuni.

Read more...

Urmărire ca-n filme în apropierea localităţii Vinerea. Un tânăr din Cugir nu a oprit la somaţia poliţiştilor

  Sâmbătă seara, în jurul orei 21.05, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba, acţionând pe DJ 704 A, în afara localităţii Vinerea,  au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism de teren, însă şoferul a ignorat acest semnal şi  şi-a continuat deplasarea.

  Poliţiştii au plecat în urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei poliţiei. Întrucât conducătorul auto nu a oprit autoturismul nici în momentul în care a fost somat prin sistemul de amplificare sonoră a autospecialei, unul dintre poliţişti a executat cu pistolul din dotare patru  focuri de avertisment în plan vertical şi alte două la anvelopele din spate ale autoturismului urmărit.

  După aproximativ 2 km,  autoturismului a fost blocat pe un drum forestier dintr-o zonă împădurită, în apropierea localităţii Vinerea, ocazie cu care poliţiştii au procedat imediat la identificarea conducătorului auto, stabilind că se numeşte Radu G., de 27 de ani, din oraşul Cugir. În urma primelor verificări efectuate poliţiştii au mai stabilit că în autoturism se mai aflau, în calitate de  pasageri alte cinci persoane, care au fost conduse la sediul poliţiei oraş Cugir, pentru continuarea cercetărilor.

  Din primele cercetări efectuate poliţiştii au stabilit faptul că Radu G. a refuzat să oprească autovehiculul întrucât autorizaţia de circulaţie provizorie a autotursmului era expirată din anul 2010.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind negativ.

  În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptă pevăzută şi pedepsită de art. 85, alin. 1  din O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Read more...

Marţi, de la ora 13, în amfiteatrul mic al Casei de Cultură a Studenţilor, va fi prezentată noua echipă a Programului "YouthBank" la Alba Iulia

  Marţi, 12 noiembrie, de la orele 13, la amfiteatrul mic al Casei de Cultură a Studenţilor,  va avea loc conferinta de presă de lansare a celui de-al cincilea an de Program YouthBank la Alba Iulia. Cu aceasta ocazie va fi prezentată noua echipă a programului şi obiectivele acestuia în anul şcolar 2013-2014.

  Din 2009, fundația a format, in cadrul Programului YouthBank, liceeni din Alba Iulia în domenii oportune pentru dezvoltarea profesională viitoare: management de proiect, managementul resurselor financiare, comunicare, fundraising și vânzări, evaluare de proiecte, acordare de granturi și monitorizare. Rezultatele acestei munci: 37 de proiecte finanțate cu peste 64.000 lei, reprezentând inițiativele în comunitate a peste 160 de liceeni, în care s-au implicat alți 4.000 de tineri, numărul beneficiarilor din județ fiind de peste 16.000.

  După primii 4 ani de implementare la nivel național, YouthBank se poate lăuda cu peste 250.000 lei mobilizați din comunitățile locale, peste 560.000 lei acordați sub formă de finanțări pentru a susține 220 de inițiative ale liceenilor, 100.000 beneficiari direcți și indirecți ai proiectelor.

  În cadrul Galei Județene a Voluntarilor 2012, YouthBank a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat al anului în domeniul “Educație”, câștigând și secțiunile “cel mai bun coordonator de voluntari al anului”, „voluntarul anului în educație” și “voluntarul junior al anului”. La nivel național, YouthBank a fost desemnat „Cel mai bun proiect educaţional al anului” în cadrul Galei Premiilor în Educaţie 2010, în anul 2011 a primit premiul doi la categoria „Proiecte pentru tineret” în cadrul Galei Societăţii Civile, iar în anul 2012, la aceeași gală, programul a primit premiul trei la categoria „Comportament civic și participare publică”, o confirmare în plus că YouthBank este o excelentă şcoală de dezvoltare personală.

  YouthBank este un program dedicat liceenilor din Alba Iulia, dar în egală măsură întregii comunități a județului Alba, numeroase proiecte implementându-se în localități din afara municipiului reședință de județ și de cele mai multe ori în mediul rural.

Read more...

„Ziua zâmbetelor” la Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş

  Cei peste 50 de copii beneficiari ai Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş şi ai centrului educaţional din cadrul acestuia au sărbătorit la sfârşitul săptămânii trecute „Ziua zâmbetelor”, o zi în care nimeni nu a avut voie să fie trist nici măcar o clipă. 

  Timp de câteva ore trei clovni au adus zâmbete pe chipurile copiilor, i-au învăţat să facă figurine din baloane, i-au pictat pe feţe şi au făcut tot felul de giumbuşlucuri.

Copiii au exersat mersul pe monociclu, ajutaţi de clovnii cu experienţă, şi au învăţat diferite jocuri, iar la final au fost răsplătiţi cu dulciuri pentru fiecare zâmbet.

  „Vrem să mulţumim din toată inima echipei de clovni care au adus zâmbete pe faţa copiilor beneficiari ai aşezământului nostru. Copiii au fost foarte încântaţi să vadă jongleriile clovnilor, iar figurinele din baloane au fost atracţia zilei” a declarat Ciprian Orga, coordonatorul Aşezământului „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş.

  Aşezământul Social „Sf. Mucenic Ciprian” a fost înfiinţat în anul 2003 şi funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia fiind coordonat de teolog asistent social Ciprian Orga. Aşezământul are în prezent trei module: un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi 13 copii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani şi un centru educaţional pentru 40 de copii. În cadrul acestuia copiii sunt sprijiniţi pentru prevenirea abandonului şcolar şi familial, pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare, formarea unor principii şi conduite morale de viaţă, beneficiind zilnic de o masă caldă, de burse şi materiale educaţionale. Centrul educaţional din Ocna Mureş funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. (Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia)

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686