Items filtered by date: Thursday, 19 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Asociația Pakiv România va aduce bucuria sărbătorilor pentru 52 de copii din Alba Iulia

Peste 52 de copii de la Gradinița 10 din Alba Iulia vor primii  pachete cu dulciuri și jucării din partea Asociației Pakiv România, intr-un cadru festiv incepand cu ora 11. Copiii s-au pregătit pentru întâlnirea cu Moș Crăciun si vor sustine  un program de colinde și o scenetă pe tema sărbătorilor de iarnă. Pachetele au fost pregătite din sumele donate de firma Elite SRL .  

”Ne bucurăm să continuăm tradiția evenimetelor de caritate organizate de noi incepand cu anul 2011 prin organizarea Balului de Caritate ,  oferind si anul acesta  bucurie familiilor și copiilor nevoiași din județul Alba în perioada Sfintei Sărbători a Crăciunului. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și ne-au sprijinit în activitatea desfășurată în anul ce tocmai se încheie. La mulți ani și Sărbători fericite!”, a declarat președintele Asociației Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu, mentionand de asemenea ca sirul acestor evenimete vor continua si saptamana viitoare..

Read more...

"Acord istoric" al ministrilor de Finante din UE asupra uniunii bancare

  Ministrii de Finante din statele membre ale Uniunii Europene au ajuns miercuri seara la un acord important asupra uniunii bancare, un proiect complex menit sa evite o noua criza in zona euro, informeaza Mediafax.
  "Acesta este un acord important, un acord decisiv, un acord istoric", a declarat ministrul francez de Finante, Pierre Moscovici, dupa 12 ore de negocieri la Bruxelles.
  Aceasta este "o zi frumoasa", a reactionat mai sobru ministrul german, Wolfgang Schäuble, in timp ce comisarul european insarcinat cu Serviciile Financiare, Michael Barnier, a apreciat ca aceasta este o "zi memorabila, (...) de schimbari revolutionare in sectorul financiar european".
  Acordul va permite crearea unui mecanism unic de rezolutie, insarcinat cu gestionarea afacerilor legate de un posibil faliment al unor banci dinzona euro.
  Acest acord reprezinta un al doilea pilon al uniunii bancare, care ar trebui sa permita sectorului financiar al statelor din zona euro sa evite influenta crizelor bancare. Primul pilon, supervizarea unica a bancilor, incredintata Bancii Centrale Europene (BCE), va intra in vigoare la sfarsitul lui 2014.
  Astfel, BCE are misiunea de a supraveghea cele mai mari 130 de banci din Uniunea Europeana.
  Este vorba de o "uniune bancara complexa", a afirmat ministrul suedez de Finante, Anders Borg, al carui tara nu intra in zona euro.
  Incheierea unui astfel de acord era necesara pentru a permite discutarea lui in Parlamentul European si o adoptare definitiva inainte de alegerile europene, in mai 2014.
  Sefii de stat si de Guvern ai Uniunii Europene au exercitat presiuni asupra ministrilor lor de Finante, pentru a gasi un acord inainte de Summitul Partidului Popular European, care va avea loc joi si vineri, la Bruxelles (corectnews.com).

Read more...

Programul de circulație al STP SA pentru finalul anului 2013 și începutul lui 2014 în Zona Metropolitană Alba Iulia

  Societatea de Transport Public S.A. Alba Iulia, prezintă publicului programul de circulaţie pentru mijloacele de transport din municipiu, valabil pentru finalul anului 2013 şi începutul lui 2014.
  În zonele Metropolitate 1-7 programul va fi următorul:
    24 și 30 decembrie 2013 - program normal
    25 și 26 Decembrie 2013 - program de duminică
    27 și 31 decembrie 2013 – program de sâmbătă
    1 și 2 ianuarie 2014- program de duminică
    3 ianuarie 2014 – program de sâmbătă
    Informațiile referitoare la  programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826.
    Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, puteți apela   Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967.

Read more...

O noua gaselnita pentru a modela Europa dupa chipul si asemanarea Germaniei

 

 

 

  Nici bine nu s-a instalat la putere cabinetul Merkel III, ca Marea Coalitie de la Berlin incearca din nou sa-si impuna modelul economic in intreaga zona euro si nu numai, informeaza Cotidianul.ro.
  Potrivit editiei de marti a Financial Times, sefii de stat si de guvern care se vor reuni pe 19 si 20 decembrie la summit-ul de la Bruxelles vor discuta o propunere germana pentru introducerea in tratatele europene a ideii de ”contracte”.
  Aceasta propunere a fost prezentata in programul cu care Angela Merkel a castigat alegerile legislative din Germania, in luna octombrie, dupa care a fost inclusa si in acordul de coalitie semnat luni cu partenerii social-democrati. Documentul arata ca partenerii coalitiei de la Berlin ”se angajeaza ca statele din zona euro sa adopte la nivel european contracte pentru reforme constrangatoare, fezabile si legitime din punct de vedere democratic. Aceste contracte vor fi concepute pentru intarirea competitivitatii, a finantelor, pentru stimularea cresterii economice, crearea de lucuri de munca”. Documentul mai arata ca ”vom adapta tratalele Uniunii Economice si Monetare in acest sens.”
  Potrivit Financial Times, la summit-ul de la Bruxelles, care va incepe joi, se va discuta despre propunerea germana a unor ”acorduri contractuale” cu Bruxelles-ul, prin care toate statele euro se vor angaja ca vor aplica programe de reforme similare celor cerute tarilor care s-au imprumutat de la CE, FMI si Banca Centrala Europeana pentru a-si salva economiile (Grecia, Irlanda, Portugalia). Contractele vor acoperi aproape toate zonele in care guvernele nationale au putere de decizie: performanta muncii si a pietei muncii, eficienta sectorului public, cercetarea si inovarea, educatia si formarea profesionala, scrie Financial Times. Cu alte cuvinte, economiile statelor euro vor fi practic puse sub tutela Bruxelles-ului, fara ca guvernele sa mai aiba libertatea de a alege propriile strategii de dezvoltare.
  Mai mult, avand in vedere masurile anti-criza luate pana acum de Berlin si impuse apoi la Bruxelles, asemenea contracte vor face parte dintr-un nou val de masuri de austeritate, dupa asa-zisele ”semestru european”, ”six-pack”, ”two-pack” si, mai recent, dupa celebrul pact fiscalcare a intrat in vigoare in 2013. Desi s-au prevazut masuri de coercitie pentru ca statele UE (caci si Romania a semnat, alaturi de statele euro, acest pact bugetar), constand in penalizari calculate in procente din PIB-ul statului ”neascultator”, Germania a dorit sa insiste mai mult pe caracterul contrangator al regulilor pe care doreste sa le impuna.
  Ideea de a institui niste contracte pare sa fie solutia pentru Angela Merkel. PresedinteleBundesbank, Jens Weidman, a declarat pentru Financial Times ca scopul acestor contracte este ”cresterea gradului de integrare” intre statele UE. Insa, la modul in care conceptul este prezentat in documentele obtinute de FT si in programul de guvernare al Angelei Merkel, este vorba de unificarea modelelor economice ale tarilor din zona euro in jurul celui german. Adica o reducere cat mai mare a costului muncii, o dereglementare a pietei muncii, pentru a creste exporturile.
  Poate fi Romania afectata de aceste contracte ce urmeaza a fi dezbatute de statele din zona euro? Atat timp cat Bucurestiul s-a alaturat tuturor masurilor luate pana acum de zona euro, cu siguranta ca si asemenea contracte care sa subordoneze deciziile economice strategice Bruxelles-ului vor fi prezentate ca o solutie a iesirii din criza.
  Modelarea economiei si a pietei muncii dupa sistemul german nu ar trebui insa sa ne sperie, pentru ca, la nivel informal, el functioneaza deja in Romania: salarii tot mai mici si taxe neplatite de angajatori. Adoptarea noului sistem nu ar face decat sa oficializeze o realitate, cu diferenta ca salariile vor fi mult mai mici decat in Germania (odata ce 400 de euro reprezinta acum salariul mediu pe economie in Romania) si ca numarul de ore cerut pentru echivalentul mini-job-ului german va fi, cu siguranta, mai mare decat in Germania. Sa nu uitam apoi ca un asemenea sistem a functionat intr-o tara care, pana in primii ani ai crizei economice globale, era cel mai mare exportator mondial, deci intr-un context total diferit de cel din Romania (corectnews.com).

 

 

 

Read more...

Misiune periculoasa pentru doi astronauti NASA

  NASA a anuntat ca a programat doua sau trei iesiri pe orbita pentru a inlocui o pompa defecta a unuia dintre cele doua circuite de racire instalate pe Statia Spatiala Internationala (ISS) si ca a amanat pentru ianuarie lansarea unei capsule de reaprovizionare, informeaza Realitatea.net.
  Prima iesire pe orbita va fi realizata de americanii Rick Mastracchio si Mike Hopkins, doi dintre cei sase astronauti ai echipajului de pe ISS, si va debuta sambata, la ora 12.00 GMT, informeaza AFP. Misiunea va avea o durata de aproximativ sase ore si jumatate, a precizat Josh Byerly, purtator de cuvant de la Centrul spatial Johnson din Houston.
  A doua iesire va avea loc luni, de la aceeasi ora.
  "Vor incerca sa termine reparatia pe parcursul celei de-a doua iesiri in spatiu", a spus Josh Byerly, insa NASA a prevazut, daca va fi nevoie, si o a treia iesire, chiar in ziua de Craciun, pe 25 decembrie.
  Circuitele de racire de pe ISS prin care circula amoniac permit climatizarea echipamentelor interne si externe ale statiei.
  Rick Mastracchio, in varsta de 53 de ani, este un veteran al iesirilor in spatiu: el a efectuat deja trei iesiri in 2007 si alte trei in 2010 in timpul misiunilor precedente, potrivit datelor sale biografice furnizate de NASA. In schimb, colegul sau Mike Hopkins, in varsta de 44 de ani, este un debutant in acest domeniu.
  Cei doi astronauti se pregatesc de mai multe zile pentru aceasta misiune, testand cu regularitate costumele de scafandri spatiali si celelalte echipamente necesare pentru aceasta interventie.
  Rick Mastracchio si Mike Hopkins sunt pregatiti pentru misiune, pentru ca, inainte de plecarea lor pe ISS, s-au antrenat intr-o piscina speciala creata de NASA, la Houston, pentru a efectua exact acest tip de manevra si pentru a inlocui o astfel de pompa. Pompa de amoniac pe care ei o vor inlocui a fost instalata in august 2010 pentru a inlocui o alta, distrusa din cauza unui scurtcircuit.
  Acea reparatie a necesitat pe atunci trei iesiri pe orbita, realizate de echipe de cate doi astronauti, din cauza unor dificultati tehnice neasteptate.
  Din cauza acestui incident tehnic, lansarea capsulei de tip cargo Cygnus, fabricata de compania Orbital Science, a fost amanata pentru luna ianuarie.
  Capsula Cygnus ar fi trebuit sa fie lansata joi de la Centrul spatial Wallops din statul Virginia cu ajutorul unei rachete Antares - care va participa astfel la prima ei misiune de reaprovizionare a ISS.
  Defectarea unei valve din acea pompa, miercuri, a fortat NASA sa depinda de acum de un alt circuit secundar de racire si sa opreasca echipamentele ce nu sunt esentiale in modulul Harmony, in laboratorul european Columbus si in modulul japonez de cercetari stiintifice Kibo.
  Trei pompe de schimb sunt atasate de un tronson al avanpostului orbital, iar aceasta problema tehnica nu a pus nicio secunda echipajul in pericol, a precizat NASA.
  Inainte de a decide sa trimita astronauti in spatiu pentru repararea pieselor defectate, inginerii de la NASA au incercat mai intai sa compenseze acea pana, partial cu succes, activand o alta valva, pentru a restabili un flux normal de amoniac in circuit si pentru a mentine o temperatura adecvata la bordul statiei.
  Kelly Humphrey, o alta purtatoare de cuvant de la Centrul spatial Johnson din Houston, explicase marti, mai devreme, ca NASA spera sa reuseasca sa asigure o functionare suficient de stabila a circuitului de racire pentru a amana pentru luna ianuarie iesirile pe orbita si pentru a permite efectuarea, pana la sfarsitul acestui an, a misiunii de aprovizionare a ISS prin intermediul capsulei fabricate de Orbital Science.
  ISS este un proiect spatial in valoare de 100 de miliarde de dolari, finantat in principal de Statele Unite ale Americii si la realizarea caruia participa 16 tari. Statia este ocupata in permanenta, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se afla pe orbita terestra la o altitudine de 400 de kilometri, efectuand o rotatie completa in jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigand cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ ora. Cantarind peste 408 tone, ISS ofera un spatiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.
Sursa: corectnews.com

Read more...

Pachete cu alimente pentru 40 de persoane vârstnice din municipiul Alba Iulia

  O parte dintre beneficiarii Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia din cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia au fost vizitaţi ieri, 18 decembrie, de un grup de colindători de la Ighiel însoţiţi de părintele Nicolae Dan. Vârstnicii au primit din partea oaspeţilor pachete alimentare cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. În cursul zilei de 19 decembrie, vor primi vizita colindătorilor şi cadouri de sărbători şi ceilalţi beneficiari. Vor fi oferite în total pachete cu alimente pentru 40 de vârstnici.
  Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace şi dependente fizic, lipsite de un sprijin familial, din municipiul Alba Iulia în satisfacerea nevoilor primare (hrană, îmbrăcăminte), medicale, igienico-sanitare, social-administrative şi de relaţionare. În cadrul acestui serviciu sunt oferite următoarele servicii: cantină mobilă, servicii de asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoţire la medicul de familie şi altele în funcţie de nevoile persoanei vârstnice (Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia).

Read more...

Curtea de Apel Alba Iulia a eliberat 5 inculpaţi arestaţi din "Dosarul contrabandei cu aur din Turcia"

  În cusul zilei de joi, 19.12.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de 5 dintre cei 15 inculpaţi arestaţi în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Dosarul contrabandei cu aur din Turcia” şi a respins ca nefondate recursurile formulate de ceilalţi inculpaţi împotriva încheierii Tribunalului Alba din 11.12.2013.
  Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea formulată de către Ministerul  Public – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privirea la luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii S.A., S.S., S.I., M.L.S. şi M.I. şi a dispus punerea de îndată în libertate a celor cinci inculpaţi, faţă de care a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei pentru o perioadă de 30 de zile.
  Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă astfel că vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv cei 10 inculpaţi pentru care a rămas admisă propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
  Cu privire la ceilalţi 16 inculpaţi Curtea de Apel Alba Iulia a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei pentru o perioadă de 30 de zile cu respectarea următoarelor obligaţii pe durata acestei măsuri:
- să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori  sunt chemaţi;
- să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea respectiv cel din raza teritorială a localităţii de domiciliu conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi ;
- să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată;
- să nu deţină, să nu folosească şi să nu posede nici o categorie de arme.
- să nu se apropie de persoanele împreună cu care au comis faptele şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect
 
  Prin încheierea Tribunalului Alba din 11.12.2013 au fost admise propunerile DIICOT de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile pentru 15 dintre inculpaţi şi respinse cu privire la alţi 11 inculpaţi, faţă de care a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.
  Inculpaţii prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă sunt  majoritatea cetăţeni români din judeţele Constanţa, Ialomiţa, Argeş, Timiş, Braşov, Alba, Arad, Oradea, Sibiu şi Suceava fiind acuzaţi în principal de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, contrabandă şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate. Printre inculpaţii pentru care s-a început urmărirea penală sunt şi cetăţeni turci.

Read more...

Cum raspundem intrebarilor dificile ale copiilor!

  • Published in Monden

  Stim cat de curiosi sunt copiii si cat de mult ne surprind cu cate o intrebare cel putin ciudata. Insa trebuie mereu sa fim pregatiti sa le raspundem chiar si celor mai dificile intrebari puse de cei mici. Iata cateva sfaturi si iti spune cum sa raspunzi intrebarilor dificile ale copiilor.
  Nu-i refuza raspunsul. Chiar daca intrebarea este una putin mai intima, de genul “De unde vin copiii?” nu ar trebui sa te feresti sau sa ii spui ca vorbiti mai tarziu despre acest lucru, in speranta ca va uita de intrebarea pusa. Mai bine incearca sa ii explici, cat mai pe intelesul lui, raspunsul la intrebare (evident ca mai poti inflori “intamplarea” pe ici pe colo, ca doar nu ii dai lectii de sexualitate inca de la varste fragede).
  Fii bucuroasa. Ar trebui sa te bucuri cand copilul tau te intreaba diferite lucruri, deoarece asta inseamna ca este interesat de ce se intampla in jurul lui si este curios. Asta mai inseamna ca ii place sa invete lucruri noi, ca nu este un copil timid si ca se va integra mai bine in societate mai tarziu, sunt de parere specialistii.
  Ai rabdare. Cel mai probabil, cel mic te va intreba acelasi lucru de mai multe ori, insa tu trebuie sa iti mentii mereu calmul si sa ii raspunzi pe un ton cald. Cu siguranta vor fi multe intrebari de genul “De ce e asa?” carora va trebui sa le faci fata.
  Nu tipa. Cand vor sa inteleaga un anumit lucru mai complicat copiii vor pune mult mai multe intrebari, pana vor intelege (sau vor avea impresia ca inteleg). Chiar daca te oboseste, nu ar trebui niciodata sa tipi la copil. Gandeste-te ca el nu are decat ganduri bune si ca si tu ai procedat la fel cand erai de varsta lui.
  Vorbeste astfel incat sa te inteleaga. Acum iti este pusa la incercare imaginatia! Va trebui sa folosesti cuvinte si expresii pe intelesul celui mic atunci cand vrei sa ii explici ceva. Cu cat ii vei explica intr-un limbaj pe care el nu-l intelege, cu atat mai multe intrebari iti va adresa dupa, deaorece pur si simplu nu a inteles si nu si-a satisfacut nevoia de cunoastere.
  Nu il certa. Chiar daca intrebarea este inoportuna, evita sa il certi. Daca il vei certa atunci cand pune intreaba despre un anumit lucru, cel mic ar putea intelege ca nu vrei sa raspunzi si ca ar fi fost mai bine sa taca. Asta este calea cea mai sigura de a-l face pe cel mic sa fie introvertit, spun specialistii (reginele.ro).

Read more...

Casa de Asigurări de Sănătate Alba a finalizat predarea bazei de date a asiguraţilor către ANAF

  Susţinând eforturile de revigorare a sistemului sanitar din România, Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului Alba a reuşit să fie printre primele din ţară care a finalizat predarea bazei de date a asiguraţilor (persoane care realizează venituri din profesii libere, din dreptul de proprietate intelectuală, din dividende,din  dobânzi şi din cedarea folosinţei bunurilor, din agricultură şi silvicultură, persoanele fără venit care se asigură la venitul minim pe economie) către ANAF, la începutul lunii octombrie, în condiţiile în care data limită a acestei operaţiuni este 31 decembrie 2013. Astfel, prin predarea ultimelor 13.890 de dosare vizând Persoanele Fizice Autorizate din judeţul Alba, toată baza de date a CAS Alba a fost transferată către ANAF astfel încât acesta să-şi poată desfăşura activitatea în mod unitar, de la 1 ianuarie 2014.
  În anul 2013, CAS Alba a alocat pentru farmaciile din judeţul Alba un buget de 88.391.320 lei, mai mare faţă de cel din 2012, an în care s-a alocat un buget de doar 73.854.920 lei. În 2013 a fost înregistrat în judeţul Alba un consum mediu lunar pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală din partea asiguratului de 7.347.032 lei faţă de 6.599.553 lei în 2012. Urmărind pas cu pas obiectivul declarat al preşedintelui Cristian Buşoi, de lichidare a datoriilor din sistem,  în decembrie 2013, CNAS a alocat sume pentru plata consumului de medicamente compensate şi gratuite  aferente lunilor februarie 2013 şi august 2013.
  Respectând graficul de plăţi prestabilit, CNAS va vira caselor din teritoriu, în ianuarie 2014, sumele necesare decontării medicamentelor compensate şi gratuite, aferente lunilor martie şi septembrie 2013. Se va ajunge astfel, după ani buni de întârzieri, cu plata la zi pentru decontarea prescriptiilor medicale eliberate de farmaciile din teritoriu aflate în relaţie contractuală cu CJAS Alba (adică, potrivit legilor în vigoare, la 60 de zile de la data validării prescripţiei medicale în PIAS – Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate).
  Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va avea anul viitor peste 5 miliarde de euro pentru asistenţa medicală primară, medicamente, servicii medicale în ambulatoriul de specialitate şi spitale, îngrijiri la domiciliu şi îngrijiri paleative, dispozitive medicale.   
  Cele mai importante creşteri bugetare pentru anul 2014 se regăsesc pe servicii medicale  paraclinice, unde se va înregistra o creştere aproape dublă, la 750 de milioane de lei. În acest fel, asiguraţii vor avea posibilitatea să-şi facă analizele medicale recomandate de medic, gratuit, pe tot parcursul unei luni, fără a mai exista riscul de a se epuiza fondul în prima jumătate a lunii.
  CNAS a alocat anul acesta suma de peste 800 de milioane de euro pentru plata datoriilor către furnizorii de medicamente. Achitarea acestor datorii este un important punct de plecare pentru ţinta vizată în 2014 de Cristian Buşoi, preşedintele CNAS, care a declarat că unul dintre obiectivele principale pentru anul viitor este ca instituţia pe care o conduce să nu mai înregistreze pierderi. În acelaşi timp, se doreşte monitorizarea şi transparentizarea serviciilor medicale de care beneficiază asiguraţii (comunicat CNAS Alba).

Read more...

Noul iPhone 6 uimeste lumea: Va fi cel mai sigur telefon inventat vreodata

  • Published in Monden

  Noul smartphone produs de compania Apple ar putea da lovitura pe piata telefoanelor mobile, datorita introducerii unei tehnologii denumita EYE ID, care il va face sa fie cel mai sigur din lume.
  Aceeasi echipa de design care a imaginat iPhone Air si conceptele iPhone 6c a lucrat si la iPhone 6, potrivit Yahoo News.
  Conceptul iPhone 6 ar putea oferi un element de securitate suplimentar, o scanare a retinei prin tehnologia EYE ID. SET Solution considera ca un astfel de telefon ar fi "cel mai sigur telefon creat vreodata", care va permite utilizatorilor sa deblocheze iPhone-ul si sa intre in App Store, in conturile bancare si in alte servicii cu "un nivel al securitatii neatins niciodata pana acum".
  Desigur, Samsung ar putea da o lovitura celor de la Apple in cazul in care noul smartphone Galaxy S5, care se va lansa la inceputul anului viitor ar avea integrat un scaner pentru retina umana, dar deocamdata nu este nimic confirmat din partea companiei sud-coreene.
  Caracteristica de scanare a retinei EYE ID ar putea inlocui senzorul Touch ID pe care Apple l-a introdus recent la modelul iPhone 5S.
  Noul smartphone iPhone 6 va fi un model de top al companiei americane si ar putea aparea pe piata in primul trimestru al anului viitor, pentru a concura direct cu Samsung Galaxy S5.
  Alte zvonuri anunta ca lansarea ar urma sa aiba loc in vara lui 2014, perioada care corespunde cu traditia urmata de Apple in ultimii trei ani (ziare.com).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686