Logo
Print this page

România va avea sisteme de rachete HIMARS. Vom fi primul stat NATO

România va avea sisteme de rachete HIMARS. Vom fi primul stat NATO

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a apreciat, la Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu, determinarea României de a-și consolida capacitatea de apărare, prin achiziționarea tehnicii moderne, pentru îndeplinirea obligațiilor asumate față de aliați și pentru asigurarea suveranității naționale și securității, pe flancul de est al NATO.

”În doar câteva luni, România va recepționa propriile sisteme de apărare cu rachete HIMARS și va deveni primul stat aliat din NATO care își va desfășura în teritoriu aceste echipamente testate în teatrele de operațiuni și garantate de succesele avute în acțiunile purtate.

Astfel, prin încorporarea sistemului HIMARS în strategia de apărare, România își va consolida poziția de garant al securității Europei, pe frontiera de est și în bazinul Marii Negre”, a declarat ambasadorul american.

Adrian Zuckerman a menționat și faptul că noua achiziție a sistemelor defensive antiaeriene HIMARS completeză programele de înzestrare și modernizare ale Armatei României, contribuind totodată și la relansarea industriei naționale de apărare.

”Sistemul HINMAR este un element adecvat în strategia de modernizarea structurilor de apărare, alături de planurile de înzestrare pentru forțele terestre, aeriene și navale, precum achiziția avioanelor F16, de rachetele Patriot, a capacităților de apărare antisubmarin, sau de colaborarea cu personalul militar american.

SUA recunosc rolul României, ca aliat de bază în zona Mării Negre și pe flancul de est al Europei, și faptul că va continua să-și dezvolte capacitatea de apărare, în ritm susținut, a teritoriului național și a regiunii Mării Negre.

Așa după cum se știe, țările noastre au semnat recent un plan pe 10 ani pentru colaborare, pe baza căruia va continua să fie asigurat necesarul resurselor militare și al pregătirii pentru apărare.

Azi suntem de asemenea martorii renașterii sectorului de apărare al industriei și economiei românești, pentru că o Românie puternică înseamnă o Europa puternică”, a mai afirmat ambasadorul Zuckerman.

 Anca Apostol

magnanews.ro

 

 

 

Last modified onFriday, 20 November 2020 09:05

Latest from Redactia Stiri Albaiulianul

© Albaiulianul. All rights reserved.