Ziua Canadei în 2021

Ziua Canadei în 2021

La 1 iulie 1867, Canada a devenit o stăpânire autonomă a Marii Britanii și o federație din patru provincii: Nova Scoția; New Brunswick; Ontario; și Quebec. Aniversarea acestei date a fost numită Ziua Stăpânirii până în 1982. Din 1983, 1 iulie a fost cunoscută oficial ca Ziua Canadei.

Guvernatorul general al Canadei, la 20 iunie 1868, a proclamat că canadienii ar trebui să sărbătorească aniversarea confederației. În 1879, 1 iulie a devenit sărbătoare sub numele Dominion Day. Cu toate acestea, până la a 5-a și a 6-a aniversare din 1917 și respectiv 1927, nu au avut loc sărbători oficiale. După al doilea război mondial, Ziua Stăpânirii a fost mai frecvent sărbătorită și au fost organizate și diverse evenimente de către guvernul național. După centenarul confederației din 1967, evenimentele Zilei Dominionului au devenit mai răspândite. Acum, 1 iulie este cunoscută oficial ca Ziua Canadei începând cu 1983.

Steagul frunzei de arțar roșu al Canadei a fost arborat pentru prima dată în 1965, înlocuind britanicul Union Jack. Frunza de arțar unic reprezintă nu numai cele zece specii de arțari originari din Canada (care furnizează 71% din siropul de arțar din lume), ci „toți cetățenii Canadei fără distincție de rasă, limbă, credință sau opinie”.

De obicei, sărbătorile Zilei Canadei includ un spectacol în timpul zilei și un alt spectacol mare de seară pe Parlamentul Parlamentului. Anul acesta, pentru a doua oară la rând, festivitățile personale de Ziua Canadei au fost anulate în Ottawa din cauza pandemiei, dar și din cauza necesității de a regândi propria fundație a Canadei.

Această Ziua Canadei urmează descoperirii a peste o mie de morminte nemarcate de copii indigeni care și-au pierdut viața în școlile rezidențiale. Ca atare, există o discuție națională cu privire la faptul dacă ar trebui sau nu să fie sărbătorită deloc.

În ciuda provocărilor actuale, Canada își marchează în continuare cea de-a 154-a aniversare, sărbătorind identitatea sa unică, bogăția sa culturală și subliniind valorile canadiene ale incluziunii și diversității

Deci, putem spune că 1 iulie este respectată ca Ziua Canadei, deoarece această dată marchează aniversarea creației oficiale a națiunii și a văzut creșterea spiritului patriotismului canadian.

 

 

 

Last modified onMonday, 05 July 2021 12:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686