Items filtered by date: Saturday, 08 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Cum afli daca a votat altul in locul tau

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România- Comitetul Helsinki (APADOR-CH) oferă pe site-ul său ghidul complet, prin care orice român cu drept de vot poate verifica dacă CNP-ul său a votat fără ca persoana în sine să se prezinte la urne. Primul pas este acela de a afla numărul secţiei de vot la care ar fi trebuit să te prezinţi. Apoi completezi cererea, pe care o poţi  descărca de pe site-ul www.apador.org şi o trimiţi pe mail la  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , la Autoritatea Electorală Permanentă.

”Răspunsul trebuie să vină în cel mult 30 de zile, dar au existat cazuri în care autorităţile l-au trimis în trei luni. La Referendum au existat câteva persoane care au aflat că s-a votat în locul lor”, a declarat Maria Andreescu, director executiv APADOR-CH.

Dacă răspunsul este afirmativ, faceți o altă cerere pentru obținerea unei copii după acea filă unde apare semnătura dumneavoastră. Pe baza acestei copii puteți face o plângere penală pentru fals în înscrisuri oficiale și fraudă electorală..

Read more...

Andreea Tonciu si-a micsorat nasul

  • Published in Monden

După ani buni în care a suportat nenumărate glume pe seama nasului ei, Andreea Tonciu a luat o decizie radicală. Aceasta a suferit o intervenție de micșorare a nasului la o clinica din Instanbul. Operația a durat mai bine de două ore, iar acum vedetei îi sunt administrate calmante deoarece ea acuză mari dureri de cap, resimtite după intervenția chirugicală.

Andreea se afla acum în perioada de recuperare, urmând ca în scurt timp să scape și de bandaje. "O să vin în ţară cu nasul mult mai mic. O să am un nas de prinţesă. Nu am avut o stare bună, dar o să-mi revin. Medicul mi-a arătat o fotografie imediat după operaţie şi îi mulţumesc că mi-a făcut nasul pe care mi-l doream", a spus Tonciu de pe patul de spital.

Read more...

Care sunt concluziile in cazul mortii lui Robin Williams

  • Published in Monden

Actorul american Robin Williams s-a sinucis prin spânzurare la 11 august, iar în organismul său nu au fost detectate urme de alcool sau droguri, a indicat vineri poliția, finalizând ancheta despre această moarte care a șocat o lume întreagă.

Potrivit anchetei, care a durat durat aproximativ trei luni, cauza decesului este "asfixierea prin spânzurare", iar moartea este consecința "sinuciderii", a indicat un comunicat postat pe site-ul poliției din Marin County, în apropiere de San Francisco.

Rezultatele anchetei arată că actorul era treaz la momentul sinuciderii și nu consumase droguri sau medicamente în cantități mari.

"Testele toxicologice au relevat absența alcoolului sau a drogurilor ilicite (...) Medicamente care necesită prescripție medicală au fost detectate într-o concentrație terapeutică", se arată în raportul prezentat de poliție.

Actorul american s-a sinucis la 11 august, la domiciliul său din localitatea Tiburon, la nord de San Francisco. Actorul suferea de o gravă depresie și de un început de boală Parkinson, a declarat soția sa, Susan Schneider. La începutul lunii iulie, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependența de alcool și de droguri, s-a internat într-o clinică din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenței de alcool.

Robin Williams nu a încercat niciodată să-și ascundă problemele provocate de consumul de alcool și de droguri, dar, după o perioadă de abstinență ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată.

Read more...

Cum arata buletinul de vot pentrul turul 2 al prezidentialelor

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit formatul buletinului de vot care va fi folosit în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie. Klaus Iohannis, în primul tur, a fost înaintea lui Victor Ponta, ca poziționare pe buletinul de vot. Prezidențiabilul ACL a fost pe locul al doilea, iar cel al PSD pe al patrulea. Acum, Iohannis și-a păstrat poziția, dar Victor Ponta i-a luat fața și e primul.

Potrivit unei decizii a BEC, publicată pe site-ul instituţiei, pe prima pagină a buletinului de vot se imprimă două patrulatere, egale între ele, cuprinzând numele şi prenumele candidaţilor, în ordinea numărului de voturi valabil exprimate, obţinute în primul tur de scrutin, de la stânga spre dreapta.

În colţul din stânga sus al fiecărui patrulater se înscrie denumirea integrală a alianţei electorale, iar în colţul din dreapta sus se înscrie semnul electoral al alianţei.

De asemenea, în colţul din stânga jos al fiecărui patrulater se înscriu prenumele şi numele candidatului alianţei electorale respective, iar în colţul din dreapta jos se înscrie denumirea prescurtată a alianţei electorale.

Potrivit documentului BEC, prenumele şi numele candidaţilor, precum şi cuvintele ce se înscriu în interiorul patrulaterelor se tipăresc cu litere corp 12 verzale drepte.

În decizia BEC se mai precizează că a doua pagină a buletinului de vot nu va fi imprimată, urmând ca pe aceasta să se aplice ştampila de control de către preşedintele biroului electoral al fiecărei secţii de votare.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686