Items filtered by date: Wednesday, 15 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

A doua campanie de informare din cadrul proiectului ”Caravana ocuparii in satele din regiunile Centru, Nord Est si Sud Est”

Alba Iulia, 16 Octombrie 2014

A doua campanie de informare și conștientizare din cadrul proiectului ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est” se va desfășura în perioada octombrie - decembrie 2014 în comunele Săsciori și Șugag din județul Alba, localitățile Bălţaţi, Lungani, Sineşti, Ciohorăni, Belceşti, Moţca din județul Iași, Ghidigeni, Drăgușeni din județul  Galați, Niculițel și Valea Teilor din județul Tulcea.

Proiectul ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est” este implementat de către Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Eco Tech Srl Italia în mediul rural din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est, cu scopul de a stimula participarea membrilor comunităților rurale din aceste regiuni la activitățile de consiliere și formare profesională furnizate gratuit, chiar în localitățile de domiciliu ale participanților.

Prin serviciile integrate de informare și consiliere Asociația Pakiv România și partenerii săi vizează să sprijine cel puțin 1000 de persoane din mediul rural, șomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanele ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive, iar prin programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre aceștia în următoarele ocupații: confecționer asamblor articole textile, lucrător în comerț, confecționer obiecte artizanale din lemn, lucrător instalator pentru construcții, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător finisor în construcții.

Proiectul ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est” va fi implementat pe o perioadă de 18 luni și își propune să contribuie la creșterea oportunităților de ocupare în zonele rurale, din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est.

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                   

Web: www.pakiv.ro,               

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

Miron Mitrea, condamnat la doi ani de puscarie cu executare

Deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul ”Casă pentru mama”. Dosarul se află la prima instanță și decizia se poate ataca la o instanță superioară. Decizia finala o va lua Completul de 5 de la ICCJ.

Miron Mitrea a primit doi ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și a fost achitat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, instanța a dispus încetarea procesului penal împotriva lui pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

Tot în cazul lui Miron Mitrea, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 169.000 lei, acesta având de plătit și 15.000 lei cheltuieli de judecată.

În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare. În prezent, aceasta se află în penitenciar, după ce a fost condamnată la șase ani în dosarul Trofeul Calității și patru ani în dosarul Zambaccian.

Tot miercuri, a fost trimis în instanță Nicolae Popescu, fost arhitect-șef la Primăria Voluntari, acuzat de fals material în înscrisuri oficiale și favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu infracțiunile de corupție.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al ISC.

DNA susține că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Decizia instanței nu este definitivă iar cei trei condamnați pot face apel.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686