Items filtered by date: Monday, 17 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Marius Moga si Bianca Lapuste se casatoresc!

  • Published in Monden

După trei ani în care nu a avut nici o relaţie oficială, Marius s-a îndrăgostit de Bianca, reporter la Pro TV. Lucrurile sunt cât se poate de serioase între cei doi, iar Marius ar fi cerut-o deja în căsătorie pe blondă.

Anunțul a fost făcut de Cabral, pe pagina sa personală: "Da. Probabil sunt naivo-romantico-incurabil dar tocmai ne-am înmuiat toți când am aflat ca Marius a cerut-o de nevasta. Și viitoarea doamnă Moga a zis... DA!"

Marius Moga și Bianca Lăpuște formează un cuplu de aproape un an de zile. Cântărețul a fost implicat înainte într-o relație de câțiva ani cu Iulia Vântur.

Read more...

BEJ Alba: Iohannis -69,59%, Ponta -30,40%

Candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL), Klaus Iohannis, a fost votat, duminică, de 69,59% din alegătorii care s-au prezentat la urne în judeţul Alba, Victor Ponta, candidatul PSD-PC-UNPR, fiind preferat de 30,40% dintre aceştia, potrivit rezultatelor finale date publicităţii luni de Biroul Electoral Judeţean Alba.

Klaus Iohannis a obţinut voturile a 143.898 de alegători, iar Victor Ponta a fost votat de 62.875 de persoane.

Din cei 317.048 de cetăţeni cu drept de vot din Alba s-au prezentat la urne 208.719, respectiv 65,83%. Dintre aceştia, aproape 18.000 au votat pe listele suplimentare, iar 2.549 prin intermediul urnei mobile. Numărul voturilor nule a fost de 1.946.

Centralizarea oficială a datelor a fost întârziată în județul Alba din cauza unor erori de completare a proceselor-verbale de la două secţii de votare, din Unirea şi Scărişoara, ai căror reprezentanţi au trebuit să refacă aceste documente.

 

Read more...

Primele declaratii ale presedintelui ales

După centralizarea voturilor din 96% dintre secții, președintele ales, Klaus Iohannis, a făcut primele declarații de la sediul ACL:

"Dragi români, m-ați ales președinte al României, vă mulțumesc. Le mulțumesc tuturor celor care au ieșit ieri la vot, o prezența fenomenală, este cea mai plăcută surpriză de la aceste alegeri.

Campania a trecut, acum trebuie să ne apucăm de treabă. Eu sunt dispus să mă apuc foarte hotărât, foarte serios, de treabă.

Pe 16 noiembrie, cetățenii au dat semnalul schimbării profunde. Este un semnal foarte puternic, îi îndemn pe politicienii să ia seama la acest semnal, să judece bine ce au de făcut, solicit Parlamentului să se țină de cuvânt și să pună mâine pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii, să ia în discuție tot mâine toate solicitările venite din partea justiției.

Rog partidele să înceapă urgent discuțiile pe legea votului electronic și votului prin corespondență. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat ieri în diaspora. Mii de români nu și-au putut exercita dreptul la vot, este inadmisibil.

Vreau să îmi exprim respectul pentru românii din diaspora, care au înțeles importanța votului lor. Le mulțumesc. 

Cineva trebuie să suporte consecințele votului catastrofal organizat din diaspora. Guvernul va trebui să analizeze, să-i tragă la răspundere și să-i demită pe cei vinovați. Este extrem de îngrijorător că mii de români nu au putut să voteze. Cei vinovați trebuie să răspundă. Rog pe președintele în funcție să analizeze situația și să recheme din post diplomații care nu au gestionat corespunzător situația din secțiile de vot. E un gest minimal să fie retrași ambasadorii și consulii de acolo de unde românii au fost umiliți. Nu pot să accept că există situații unde concetățeni de-ai mei să fie tratați cu gaze lacrimogene pentru că au vrut să voteze.

Voi continua parteneriatele care sunt pilonii politici externe a României - cel strategic cu SUA, rolul și locul în NATO și UE. Voi dovedi că România e un partener serios, credibil.

În fine, invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cât mai repede cu atât mai bine.

Dragi români, voi fi președintele românilor, voi fi un președinte liber, vă voi reprezenta pe voi."

 

Read more...

Rezultate BEC, ora 11:00 - ALEGERI PREZIDENTIALE 2014

 Reprezentanții BEC au făcut , la ora 11:00, o noua informare privind situația la vot. Datele de la ora 11:00 arătau astfel: Klaus Iohannis a obținut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidențiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parțiale anunțate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale.

Prezența la vot la alegerile de duminică a fost de 63,95%, adică 11.369.607 de persoane. Din acest număr total, voturi valabil exprimate au fost 11.207.503 (98,57%), iar voturi nule 162.024 (1,42%).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686