Items filtered by date: Monday, 30 June 2014 - Like - stiri Alba Iulia

SRS, lobby puternic la Congresul PNL: “Arma redutabila”

In cursa pentru o functie de vicepresedinte PNL, senatorul Sorin Rosca Stanescu face un lobby puternic printre delegati, informeaza Stiripesurse.ro.

Flyere cu SRS au ajuns pe scaunul fiecarui delegat la Congres. Senatorul promite “o arma redutabila”.

“Niciodata PNL nu a dispus pana acum de redutabila arma a unei strategii integrate de comunicare. Dupa constituirea USL, situatia a fost si mai rea, liberalii au lasat acest instrument la discretia PSD”, spune acesta, care se angajeaza sa schimbe radical strategia de comunicare a partidului.

“Institutia purtatorului de cuvant va fi reproiectata din temelii”, mai promite SRS.

Read more...

Orban il pune la punct pe Crin Antonescu

Inainte de Congresul PNL, Crin Antonescu s-a reactivat si a dat semnalul revenirii pentru fidelii sai din partid. Antonescu a explicat ca doar el si Iohannis sunt optiuni viabile pentru a fi candidatii dreptei si sustine ca este posibil ca la acest Congres sa nu fie desemnat prezidentiabilul liberalilor, informeaza Stiripesurse.ro.

”La Congresul PNL s-ar putea, nu stiu, dar este foarte posibil, sa nu se desemneze candidatul la prezidentiale. Proiectul este sa sustinem un candidat comun cu PDL, ca urmare a fuziunii.

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a tinut sa-l calmeze rapid pe Crin Antonescu si i-a transmis ca la acest Congres se va alege prezidentiabilul.

”Este atributul Congresului PNL sa decida candidatul la presedintie care va fi sprijinit de PNL, iar ulterior, in urma discutiilor cu PDL, urmeaza sa hotaram de comun acord, cine va fi candidatul care sa fie sprijinit de PNL si PD la presedintia Romaniei.

La acest Congres se va decide candidatul PNL la presedintia Romaniei.

Congresul trebuie sa stabileasca foarte clar conducerea partidului si candidatul la prezidentiale. Va fi cel putin o rezolutie sau modificare statutara, care sa garanteze ca PNL isi va continua activitatea”, a declarat Ludovic Orban, pentru Stiripesurse.ro.

Read more...

Baconschi paraseste partidul Elenei Udrea

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a postat, joi, pe Facebook, o scrisoare adresata presedintelui PMP, Elena Udrea, prin care o anunta ca demisioneaza din formatiunea pe care o conduce, informeaza Cotidianul.ro

"Am incheiat un capitol, fara sa-mi modific valorile", a scris Baconschi, joi dupa-amiaza, pe contul sau de Facebook.

El a postat sub acest text o scrisoare de demisie, adresata liderului PMP Elena Udrea.

"Doamna Presedinte, subsemnatul Teodor Baconschi - membru fondator al Partidului Miscarea Populara - va rog sa primiti demisia mea din formatiunea pe care o conduceti", se arata in mesajul, scris de mana, adresat Elenei Udrea.

Adrian Papahagi a scris pe Facebook, referitor la demisia lui Teodor Baconschi din PMP, ca "este o infrangere majora pentru Elena Udrea, care a preferat sa se inconjoare cu sicofanti fara anvergura" si adauga: "Eu, fiind mai tanar, mai rabd o vreme. Ma intreb, arghezian: «dar, Doamne, pana cand?»".

Fostul ministru de Externe a candidat la congresul formatiunii pentru functia de vicepresedinte, dar fara succes.

Dupa congresul PMP, Teodor Baconschi a acuzat-o pe Elena Udrea, ca i-a „evacuat si marginalizat" pe intelectualii din partid, asa cum s-a intamplat in trecut si la PDL. Teodor Baconschi afirma, in 10 iunie, potrivit RFI, ca presedintele Traian Basescu si-a ales urmasul, in persoana Elenei Udrea.

Teodor Baconschi a intrat in PDL in 2010, partid din care a demisionat patru ani mai tarziu pentru a se alatura proiectului lansat de Traian Basescu, Partidul Miscarea Populara.

Intr-o postare pe Facebook, in seara zilei de joi, Baconschi scrie: ”Dragi prieteni: Romania incheie un clclu politic in care minciuna, coruptia, impostura si populismul au instrainat "clasa politica" de o buna parte a natiunii noastre. Partea harnica, onesta, competenta si pro-occidentala a societatii NU se regaseste in partidele politice si in liderii lor de astazi. Ea inchide ochii, isi vede de treaba, atat cat poate, sau emigreaza. Niciodata in istoria noastra, cu exceptia prigoanei din anii 50, nu au fost mai fatis dispretuiti oamenii care au muncit pentru a se instrui si a stapani cu adevarat o meserie.

Politicienii "de succes" de astazi sunt oameni cu educatie precara, dar plini de bani obtinuti pe cai de cele mai multe ori ilegale. Ei cumpara voturile celor mai saraci, platesc gras "consultanta" (pe baza careia recita niste lozinci, in lipsa oricaror idei personale), dar si influenta in media. Institutiile publice sunt decredibilizate din cauza acestor mici samsari de contracte & spagi. Acesti oameni nu au nici simtul serviciului public, pentru binele comun, nici vreo urma de patriotism real. Lucreaza in familie, tribal, ascuns si murdar, numai pentru bunastarea proprie. 

Presa este si ea - cu mici exceptii - antrenata intr-un partizanat comandat. Mafii economico-financiare opereaza, sectorial, pentru a continua sa capuseze bugetul, pentru ca totul e politizat: numirile in functii publice, in companiile inca detinute de stat, in spitale sau scoli.

...

Acesta este prezentul. Trebuie sa speram ca prin implicare civica, prin functionarea justitiei - singura care poate asana mlastina in care ne aflam - vom putea depasi aceasta conjunctura care ne demoralizeaza, ne debusoleaza si ne umileste. Nu cred ca sunt singurul care spera ca va avea loc o resetare a scenei politice. Si un nou inceput.”

Pe 20 noiembrie 2010, fostul consilier prezidential pe probleme politice al lui Traian Basescu i se adresa fostei sefe de cabinet a aceluasi actual cumatru al clanului Bercea:

"Eu, Elena, sunt foarte bucuros sa lucrez cu tine. Trebuie sa faci eforturi monumentale ca sa nu cazi sub farmecul tau, in calitate de coleg. Esti inteligenta, esti frumoasa, esti tenace, ai anduranta la mediul general dezgustator al politicii romanesti si nu te deranjeaza vecinatatea oamenilor de valoare, ceea ce inseamna ca vei putea face cu oricine echipe de valoare si PDL are probabil nevoie de acest lucru".

Read more...

Teodorovici: Corectiile financiare aplicate fondurilor europene, mai flexibile

Nivelul corectiilor financiare ce pot fi aplicate beneficiarilor fondurilor europene care nu respecta intocmai principiile europene si prevederile legislatiei in vigoare devine mai flexibil, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, informeaza Stiripeurse.ro, citand Agerpres.

Guvernul a aprobat in sedinta de joi noi masuri de sprijin pentru asigurarea unei bune gestiuni financiare a fondurilor europene atat de catre beneficiari, cat si de catre autoritatile cu competente in gestionarea fondurilor europene.

‘Nivelul corectiilor financiare ce pot fi aplicate beneficiarilor care nu respecta intocmai principiile europene si prevederile legislatiei in vigoare devine mai flexibil, penalizarea beneficiarilor aplicandu-se in functie de gravitatea abaterii savarsite. Prin aceste reglementari urmarim imbunatatirea si eficientizarea mecanismului de prevenire si gestionare a neregulilor tinand cont de experienta avuta in utilizarea fondurilor de preaderare si a celor alocate Romaniei pentru actuala perioada de programare’, a spus Teodorovici.

Aceste reglementari, spune ministrul, urmeaza sa fie aplicate si in perioada de programare 2014 -2020.

‘Suplimentar, permitem Autoritatilor de Management sa nu mai sanctioneze beneficiarii pentru nereguli care nu au impact financiar’, a aratat ministrul Fondurilor Europene.

Actele normative adoptate in sedinta de Guvern de joi sunt Ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 66/ 2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/ sau a fondurilor publice nationale aferente acestora, respectiv Hotararea Guvernului privind stabilirea ratelor aferente reducerilor procentuale/ corectiilor financiare aplicabile pentru abaterile prevazute in anexa la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 66/ 2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora. Modificarile aprobate coreleaza prevederile din legislatia nationala cu cele ale reglementarilor europene.

Read more...

Porosenko: Trupele ruse trebuie sa se retraga din Ucraina, pentru a evita un adevarat razboi

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a declarat joi ca in lipsa unei retrageri „a trupelor ruse" de pe teritoriul Ucrainei, va fi vorba de un„adevarat razboi", intr-un interviu acordat postului de televiziune CNN, informeaza Cotidianul.ro, citand Mediafax.

 „Toate trupele de pe teritoriul ucrainean sunt ruse, in componenta lor intra cetateni rusi", a declarat Porosenko, adaugand ca liderii separatisti din estul Ucrainei au facut parte din serviciile secrete ruse.

„Daca asta (incursiunea rusa) va continua, va fi un adevarat razboi", a apreciat presedintele ucrainean.

Totusi, presedintele ucrainean s-a pregatit sa colaboreze cu „oricine", inclusiv cu autoritatile de la Moscova, pentru a contribui la instaurarea pacii in Ucraina, a spus acesta intr-un interviu acordat CNN.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686