Items filtered by date: Thursday, 07 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Facebook a lansat o noua aplicatie

  • Published in Monden

Facebook a lansat joi o nouă aplicație care permite persoanelor publice să interacționeze cu fanii lor și să fie la curent cu impactul pe care îl au în această rețea socială, transmite EFE.

Numită Facebook Mentions, noua aplicație a fost creată de echipa de specialiști de la Facebook Creative Labs și este disponibilă pe iPhone în 40 de țări. Pentru moment, se aplică doar persoanelor publice care au pagini verificate pe Facebook.

Compania fondată de Mark Zuckerberg a informat printr-un comunicat de presă că Facebook Mentions va permite persoanelor publice să afle ce comentarii se fac la adresa în rețea, să primească notificări optimizate asupra unor publicații și să organizeze în direct sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Conform Facebook, 800 de milioane de utilizatori ai rețelei sunt conectați la profilul unor persoane celebre.

AGERPRES

 

Read more...

Ucraina: Confruntari violente pe Maidan

Un nor dens de fum se ridica joi deasupra Pieței Independenței din Kiev (zisă și Maidan), simbolul revoltei împotriva fostului președinte Viktor Ianukovici, care a devenit din nou teatrul confruntărilor după ce forțele de ordine au încercat să evacueze activiștii ce au incendiat cauciucuri pentru a zădărnici intervenția, relatează AFP.

După mai mult de o jumătate de an de când Ianukovici a fost înlăturat de la putere în urma unei băi de sânge cu o sută de morți, Maidanul continuă să fie ocupat de protestatarii care au instalat acolo o tabără permanentă. Dar numărul lor s-a redus semnificativ, unii revenind la locurile de muncă, alții plecând să lupte împotriva separatiștilor proruși. De asemenea, perimetrul ocupat de ei s-a redus în urma presiunilor primăriei conduse din luna iunie de fostul campion la box, Vitali Kliciko.

Evacuarea acestei piețe este subiectul unei dezbateri aprinse între cei care o consideră un sanctuar inviolabil și o garanție a idealurilor mișcării contestatare de iarna trecută, de o parte, și cei care cred că centrul capitalei trebuie să revină la normalitate și acum lupta se duce în estul separatist, de cealaltă parte.

Primarul Kliciko susține că, înaintea acțiunii în forță de joi, autoritățile au încercat să negocieze cu protestatarii. El a emis un comunicat în care afirmă că solicitările Maidanului au fost îndeplinite, iar acum trebuie să revenim la lucru și să nu acoperim de rușine idealurile acestei piețe.

AGERPRES

 

Read more...

Basescu respinge ministrii propusi de Ponta

Traian Băsescu a anunțat că respinge numirile făcute de Victor Ponta pentru funcțiile de ministru la portofoliile de Buget și Cultură. Președintele consideră că Rozalia Biro este nepotrivită la Cultură pentru că nu știe limba română, dar va accepta dacă va fi propusă la un alt minister.

În schimb, Băsescu a anunțat că Manda, propunerea lui Ponta la Buget, nu va fi acceptat infiderent de postul de ministru oferit.

”În ceea ce privește propunerea legată de Rozalia Biro, am respins-o! E necorespunzătoare funcției. La Cultură trebuie să cunoști limba română. Dacă s-ar fi făcut propunerea ei la un alt minister, aș fi acceptat.

Am respins și numirea lui Claudiu Manda la Buget. În cazul lui e bine să nu se revină ca propunere la niciun minister.”, a declarat Traian Băsescu.

Read more...

Simona Halep are pagina pe Facebook

  • Published in Sport

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, şi-a lansat, joi, pagina oficială pe reţeaua de socializare Facebook, ea însoţind anunţul de o poză în care îşi informează fanii despre acest lucru.

Purtând un echipament adidas de culoare roz, pe care îl va folosi în turneele din America de Nord, Halep ţine la piept o rachetă de tenis, iar în mâna dreaptă o hârtie scrisă cu pixul în care anunţă lansarea paginii.

Simona Halep anunţa, în timpul turneului WTA de la Bucureşti, că după finalul sezonului îşi va crea conturi oficiale pe reţelele de socializare, după ce multe pagini false îi erau atribuite. “Sunt false toate. Încerc să îmi fac timp ca să vorbesc mai mult cu fanii, dar a fost o perioadă foarte grea pentru mine. Voi avea grijă de acest aspect după ce voi termina sezonul“, a spus, la 11 iulie, Halep.

Pagina Simonei Halep a fost creată la 16 iulie, însă anunţul oficial a fost făcut în cursul zilei de joi. Până la ora transmiterii acestei ştiri, aproape 450.000 de persoane o urmăreau pe jucătoarea care din 11 august va urca pe locul doi în clasamentul WTA.

Read more...

Rasmussen a discutat cu premierul ucrainean despre un posibil sprijin NATO

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen și premierul ucrainean Arseni Iațeniuk au discutat joi despre un posibil sprijin al Alianței Nord-Atlantice pentru capacitățile de apărare ale Ucrainei, se arată într-un comunicat al guvernului de la Kiev, informează Reuters.

Cei doi oficiali au discutat despre modalitățile în care un fond de economii propus de NATO ar putea fi folosit pentru a sprijini capacitatea de apărare a Kievului în sectoare precum comandă și controlul, comunicații și apărare cibernetică, se menționează în comunicat.

Furnizarea de armament Ucrainei de către NATO nu a fost, se pare, discutată în timpul reuniunii celor doi oficiali.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a sosit joi la Kiev pentru a asigura autoritățile ucrainene de susținerea politică a Alianței Nord-Atlantice, în contextul temerilor accentuate legate de o posibilă intervenție rusă în fosta republică sovietică.

‘Sunt aici (la Kiev) pentru a oferi Ucrainei și președintelui (Petro) Poroșenko sprijinul politic al NATO’, a scris Rasmussen pe contul său de Twitter, potrivit AFP.

NATO a indicat miercuri că numărul militarilor ruși de la frontiera ucraineană a crescut de la 12.000, la jumătatea lunii iulie, la 20.000, ceea ce, potrivit organizației, creează o ‘situație periculoasă’, Alianța temându-se ca Rusia să nu folosească ‘pretextul unei misiuni umanitare sau de menținere a păcii pentru a trimite soldați în estul Ucrainei’.

Acuzată de Occident că furnizează arme separatiștilor din estul ucrainean, Rusia a lansat luni manevre militare de anvergură în apropiere de frontieră. Exercițiile, la care iau parte peste 100 de avioane de luptă, au fost denunțate de către Kiev și de Washington ca fiind ‘provocări’.

Read more...

„Misterul” celor 400 de soldati ucraineni

Comandantul trupelor ucrainene care au trecut în Rusia pentru a scăpa de bombardamentele intense spune că soldaţii săi au intrat în greva foamei. Ei s-ar afla în continuare captivi în tabăra de lângă punctul de frontieră Gukovo, pusă la dispoziţie de armata rusă după dezertarea ucrainenilor. De cealaltă parte, presa rusă aservită Kremlinul susţine că soldaţii se întorseseră în Ucraina.

Comandantul Brigăzii Mecanizate a Armatei a 72a, Andri Hrişcenko, a declarat pentru Radio Europa Liberă că mai mulţi dintre soldaţii săi au intrat în greva foamei începând din 6 august, în semn de protest faţă de situaţia în care se află.

Hrişcenko, alături de aproximativ 400 de soldaţi din subordinea sa, au trecut la 4 august graniţa în Rusia pentru că nu mai făceau faţă bombardamentelor. Ruşii le-au pus la dispoziţie o tabără, tratându-i ca dezeertori din armata ucraineană. Apoi, presa rusă a început să transmită că le-a oferit soldaţilor culoar de retragere în Ucraina. Astfel, 180 dintre ei s-ar fi întors în ţară în aceeaşi zi, 4 august, pe la punctul de frontieră Matveiev Kurgan.

Miercuri, 6 august, agenţia de presă ITAR-TASS a anunţat că alţi 192 de soldaţi s-au întors în Ucraina prin punctul de frontieră Veselo-Voznesenka. Jurnaliştii ruşi îl citau cu această informaţie pe Vasili Malaiev, purtător de cuvânt al grănicerilor ruşi din regiune. Astfel, 372 dintre cei 438 de soldaţi ucraineni care au pătruns în Rusia s-ar fi întors în ţară. Câţiva dintre soldaţii care s-au întors cu adevărat în Ucraina resping acuzaţiile de dezertare şi spun că niciunul dintre ei nu a cerut azil în Rusia, aşa cum a relatat presa.

Unele informaţii au susţinut că ucrainenii rămăseseră fără muniţie în timpul luptelor, altele transmit că aceştia au fost forţaţi să intre în Rusia, după ce fuseseră greu loviţi de tiruri de artilerie trase de pe teritoriu rus, Hrişcenko susţine însă că soldaţii au fost ademeniţi la graniţă de ofiţeri FSB, care încercau să-i recruteze, a adăugat comandantul. 

Read more...

Rusia: "INTERDICTIE TOTALA" a produselor alimentare din UE si SUA

Rusia a decretat o 'interdicție totală' a majorității produselor alimentare provenite din țările Uniunii Europene și din SUA, în replică la sancțiunile occidentale adoptate împotriva Moscovei, a anunțat joi premierul rus Dmitri Medvedev, citat de AFP și Reuters.

Această interdicție vizează carnea de vită, de porc și de pui, peștele, brânza, laptele, legumele și fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada și Norvegia.

"Nu este nimic bun când vine vorba de sancțiuni și nu a fost o decizie ușor de luat, dar a trebuit să o facem", a explicat Medvedev. Interdicția este valabilă începând cu 7 august și durează un an, a adăugat el. Lista tuturor produselor interzise poate fi consultată pe site-ul guvernului rus.

Miercuri, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care a interzis pentru un an importurile de produse agricole și alimentare din țările care au impus sancțiuni Rusiei pentru sprijinul acesteia față de rebelii separatiști din estul Ucrainei și anexarea peninsulei Crimeea.

"Pentru a proteja interesele naționale ale Federației Ruse, ordon interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor pe teritoriul rus al anumitor categorii de produse agricole, materii prime și produse alimentare' provenite din țările care au 'decis să impună sancțiuni economice" împotriva Rusiei, a afirmat Putin, citat miercuri într-un comunicat al președinției.

AGERPRES

 

Read more...

Premierul israelian: "Victimele din Gaza au fost justificate"

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat ca mortile din Fasia Gaza, provocate de bombardamentele israeliene, sunt “justificate” si ca Israelul este pregatit sa isi extinda armistitiul din Fasie si dupa incheierea actualei intelegeri, care ia sfarsit la ora 08.00, vineri.

Israelul si-a “exprimat disponibilitatea de a extinde armistitiul in termenii actuali”, a precizat un oficial israelian, referindu-se la termenii armistitiului agreat marti, scrie The Independent.

Moussa Abu Marzouk, lider al gruparii palestiniene Hamas, a reactionat imediat, precizand ca “nu exista niciun acord de extindere a armistitiului”.

Benjamin Netanyahu si-a aparat actiunile in Gaza si a dat vina pe Hamas pentru bilantul mortilor. Bombardamentele intense au fost necesare, potrivit acestuia, pentru a raspunde atacurilor Hamas. “A fost justificat. A fost proportional”, a aratat acesta.

Declaratia vine in contextul in care aproape 1.900 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucisi in cele aproape patru saptamani de bombardamente israeliene.

Netanyahu a declarat ca regreta “fiecare” moarte a unui civil, insa Hamas este responsabil deoarece a lansat rachete din zonele populate.

Luni a avut loc o “pauza umanitara” in bombardamente, solicitata de Israel, in cursul careia palestinienii au incercat sa ajunga la locuintele lor si sa faca rost de mancare.

Marti a intrat in vigoare un armistitiu de 72 de ore, in cadrul caruia fortele israeliene s-au retras complet din Fasia Gaza.

Purtatorul de cuvant al armatei, Peter Lerner, a scris pe Twitter: “Dupa distrugerea a 32 de tunele ale teroristilor, de la ora locala 08.00, armata israeliana va implementa un armistitiu de 72 de ore, de pe linii defensive, din exteriorul Fasiei Gaza”.

Read more...

Ebola a ajuns in Europa

Un avion militar avându-l la bord pe misionarul spaniol în vârstă de 75 de ani care a contractat Ebola în Liberia a aterizat joi la baza aeriană din apropiere de Madrid, a anunțat Ministerul spaniol al Apărării, citat de France Presse.

Miguel Pajares Martin, prima persoană atinsă de virus care este repatriată în Europa, va fi transportat de la baza Torrejon de Ardoz la un serviciu specializat în boli infecțioase al Spitalului Carlos III din Madrid.

Preotul lucra în Liberia de mai bine de 50 de ani, din care ultimii şapte ani i-a petrecut lucrând la Spitalul Sfântul Iosif,din Monrovia, capitala Liberiei. Atunci când a fost depistat cu virusul, preotul Miguel Pajares se afla deja în carantină, alături de alţi cinci misionari, după ce un director al spitalului murise, duminică, din cauza infestării.

„Am febră. Nu am poftă de mâncare, din partea mea n-aş mânca deloc, mă dor foarte tare încheieturile. Am nevoie de ajutor să mă pot deplasa”, a declarat luni doctorul pentru postul în spaniolă al CNN. „Sperăm că vom putea fi evacuaţi. Pentru noi ar fi o bucurie imensă pentru că, dacă vom fi duşi în Spania, am fi în mâini bune şi ne-am putea însănătoşi, cu ajutorul lui Dumnezeu”, a spus preotul.
O altă persoană, Juliana Boli, misionară cu pașaport spaniol și care lucra în Liberia în același spital cu Miguel Pajares Martin, se afla și ea la bordul Airbusului A310 medicalizat, potrivit unui anunț făcut cu puțin timp mai înainte de minister pe contul său de Twitter. Nu s-a adeverit însă că misionara a contractat virusul. 
Epidemia de Ebola a făcut deja peste 930 de morți în Africa de Vest.
AGERPRES

Read more...

Bahmuteanu i-a facut vraji lui Prigoana!

  • Published in Monden

După ce Silviu Prigoană și-a găsit haine îngropate în curte, acesta a declarat că poate fi vorba chiar de vrăjile fostei soții, Adriana Bahmuțeanu.

“Nu cred în vrăji. M-a pufnit râsul cu toate că eu m-am mutat din Pipera în Bucureşti, iar noul proprietar al casei din Pipera a schimbat gazonul şi când a decopertat a găsit lucruri de-ale mele îngropate. Eu când nu mai am nevoie de haine le duc la curăţătorie, le pun într-un sac şi le duc la diverse fundații. Ce căutau hainele mele acolo?! Culmea, pantalonii erau măsura mea, la fel şi cămășile, pantofii, toate negre.

Clar, erau ale mele! Asta e o poveste de acum patru ani. Nu cred că dacă îngropi hainele cuiva, acesta o să crape. Dacă vrei ca să moară cineva, îi pui cianură în pahar şi cu singuranţă se duce… Sau să dai bani aiurea la vrăjitoare, cum au făcut alţii. Cât de cretin să fii să faci aşa ceva?! Dacă ai nevoie de bani, du-te la muncă, ai nevoie de sănătate, fă un control preventiv la medic, nu la vrăjitoare!

N-am ce discuta cu un element al familiei care pune poliția între mine și ea. Să discute cu poliţia, cu Mara Bănică şi cu «soţul» ei, Camelia Enciu. Pe vremuri mergea cu sora şi cu mama ei la preoţi. Au pârât-o şi au fotografiat-o prietenii ei. Un preot pe lângă Târgoviște, la ora 00.00, le întindea pe jos, se plimba popa pe ele şi le citea din Biblie.

Un om cu studii superioare, citit, care are biroul într-o bibliotecă plină cu cărți de ştiință, e un bun ziarist, se crede vedetă, divă după ultimele operații estetice, să pui botul la asemenea inepție?! Să faci vrăji?! Adică tu ai o relaţie proastă cu soţul din cauza necomunicării, nu că e vrăjit. Vrei să ai o relaţie bună în familie? Păi, uită-te în oglindă, vezi ce lipsuri ai tu, ce pretinde soțul, ce pretinzi tu, unde nu te conformezi.

Normal că ai o relație proastă când o anunți pe Camelia Enciu că te operezi și nu pe soțul tău, sau pe Mara Bănică, și nu pe mama ta. Anunţi toată presa, numai pe soţul tău şi pe mama ta nu. Vrei să ai linişte în casă? Nu cred că vei avea liniște mergând la vrăjitoare sau aplicând nu ştiu ce ritualuri secrete“, a mărturisit Prigoana pentru Ring.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686