Items filtered by date: Friday, 02 October 2015 - Like - stiri Alba Iulia

”Incubator de afaceri pentru someri si persoane in cautarea unui loc de munca din mediul rural din Regiunea Centru” la final

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu CENTRUL EUROPEAN DE INTEGRARE AL ROMILOR a organizat și desfășurat în data de 29 septembrie 2015, Conferința de final a proiectului ”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare”.

La evenimentul ce  a avut loc la Alba Iulia, Hotel Cetate, între orele 11,00 și 13,00 au participat 60 de persoane, atât beneficiari ai proiectului: șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență, persoane inactive, cât și reprezentanți ai autorităților  publice locale, reprezentanți ai societății civile, reprezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai mediului academic și universitar, mass media locală și alți actori relevanți care sunt implicați în reducerea șomajului și creșterea calității vieții în mediul rural.

Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 18 luni și și-a propus să contribuie la combaterea șomajului și inactivității în rândul șomerilor și al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural, din Regiunea Centru.

În cadrul conferinței au fost prezentate atât obiectivele, rezultatele și indicatorii proiectului, precum și cele mai importante concluzii și lecții învățate din implementarea acestuia.

În cadrul proiectului ”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru” au fost furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural, pentru 658 de șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive. Prin programele de formare profesională au fost calificați 480 dintre beneficiarii proiectului în domenii non-agricole, iar 5 dintre absolvenții acestor programe au fost susținuți și asistați să-și înființeze și să demareze mici afaceri.

Asociația Pakiv România și partenerul său mulțumește tuturor beneficiarilor proiectului și îi asigură că abilitățile obținute pe parcursul celor 18 luni reprezintă o investiție pe termen lung, acestea asigurându-le resursele necesare căutării, găsirii și păstrării unui loc de muncă care să corespundă trăsăturilor vocaționale și celor aptitudinale necesare pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă.

Informaţii suplimentare:

Cristian PRUNEAN

Expert PR

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                   

Web: www.pakiv.ro,               

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

   

Read more...

SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII - final de manifestari Ziua de 2 octombrie 2015 a fost dedicata sigurantei rutiere

Ultima zi din campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a fost dedicată siguranţei rutiere. Poliţiştii au fost prezenţi în şcoli şi în trafic, iar patrulele şcolare au acţionat la trecerile de pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ.

Azi, 2 octombrie 2015, sub îndrumarea poliţiştilor de la rutieră şi a profesorilor coordonatori, elevii patrulelor şcolare, constituite la nivelul unităţilor de învățământ din judeţul Alba, i-au ajutat pe colegii lor să ajungă la şcoală în siguranţă şi să transpună în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice, însuşite în timpul activităţilor educative cu tematică rutieră.

Tot azi, la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră de la Palatul Copiilor din Alba Iulia şi în unităţi de învăţământ din judeţ, poliţiştii rutieri, împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat lecţii deschise la care au participat peste 1.000 de preşcolari şi elevi de toate vârstele.

Elevii au experimentat condusul cu ajutorul simulatorului de trafic, au avut ocazia să viziteze autospecialele de poliţie şi au primit sfaturi legate de comportamentul preventiv pe care trebuie să-l adopte atunci când participă la traficul rutier.

Totodată, poliţiştii rutieri au fost prezenţi în zonele aglomerate din municipiile şi oraşele judeţului, au distribuit pietonilor, materiale informativ – preventive şi i-au atenţionat cu privire la importanţa respectării regulilor privind traversarea drumului public.

Read more...

FRF ofera bilete virtuale la meciul Romania-Finlanda, care aduc pozele fanilor in vestiar

  • Published in Sport

Federația Română de Fotbal oferă, pentru prima oară în istoria fotbalului românesc, posibilitatea microbiștilor să fie alături de echipa națională, chiar și pe un stadion suspendat.

Meciul România - Finlanda, programat, joi, 8 octombrie, la București, pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2016, se va disputa fără spectatori, în urma deciziei UEFA. Este un meci important pentru calificare, iar Naționala de fotbal are nevoie de susținerea tuturor fanilor, chiar dacă aceștia nu vor fi prezenți fizic pe stadion.

FRF a luat astfel decizia să deschidă, simbolic, porțile Arenei Naționale, pentru a le oferi suporterilor, dar și Echipei Naționale de Fotbal, posibilitatea unei experiențe inedite, și pune la bătaie bilete virtuale. Acestea se pot achiziționa online gratuit, de pe arenafanilor.ro, printr-o modalitate facilă și rapidă, preț de câteva click-uri, iar cei care le cumpără vor avea ocazia ca pozele lor să ajungă în vestiarul fotbaliștilor și pe echipamentul de antrenament al Naționalei. Vestiarul din Arena Națională va fi umplut, la final, cu chipurile fanilor adevărați care nu vor să fie departe de selecționata de fotbal a României, iar suporterii vor putea să fie mai aproape ca niciodată de jucători.

”Am dezvoltat proiectul Arena Fanilor din dorința de a  readuce fanii în jurul Echipei Naționale de Fotbal. Cu ocazia meciului România – Finlanda, îl ducem mai departe, într-o nouă formă. Îi invit pe toți românii să cumpere bilete virtuale pentru acest meci! Este important pentru moralul jucătorilor noștri ca într-o astfel de dispută să nu fie singuri, să simtă încurajările tuturor românilor. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât jucătorii ne vor simți mai aproape. Va fi un meci fără spectatori, dar cu susținerea tuturor românilor”, a declarat Răzvan Burleanu, Președintele Federației Române de Fotbal.

Primul român care și-a luat biletul virtual pe Arena Națională a fost Ciprian Marica, care a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de susținere pentru ”tricolori”: "Sunt incantat sa fiu primul dintre romanii care va fi cu inima pe Arena Nationala la Romania-Finlanda! Vino alaturi de mine, ia un bilet gratuit si chipul tau va fi in vestiar! Intra pe www.arenafanilor.ro si hai sa ii sustinem pe tricolori! Jucam fara spectatori, dar fara suporteri, niciodata!"

”Jucăm fără spectatori, dar fără suporteri, niciodată” este numeleacestui proiect inedit, care reprezintă, totodată, și un apel la mobilizare pentru toți românii să își arate susținerea pentru Echipa Națională de Fotbal. Proiectul este promovat și prin intermediul unui clip-manifest, în care cunoscutul comentator Emil Grădinescu vorbește despre problemele unei echipe, atunci când intră pe teren cu un jucător în minus, prin absența suporterilor de pe stadion, și îi cheamă pe fanii adevărați să susțină Echipa Națională prin rezervarea unui bilet virtual.

În cazul oricărei echipe naționale, suporterii reprezintă un puternic aliat în favoarea victoriei, întrucât, prin simpla lor prezență, trezesc în rândul jucătorilor nevoia de victorie. Jucătorii români ar trebui să se responsabilizeze în fața unui public absent din punct de vedere fizic, dar prezent din punct de vedere emoțional, în vederea atingerii obiectivului calificării la Euro. În același timp, suporterii, prin orice tip de manifestare publică, ar trebui să își facă simțită susținerea necondiționată față de jucătorii români, să îi responsabilizeze în fața unui asemenea moment și să le dea prilejul de a se bucura împreună pentru reușită”, spune Andreas Hniatiuc, psiholog sportiv.

Acțiunea face parte din proiectul Arena Fanilor, prin care FRF dorește să ofere experiențe inedite suporterilor și să promoveze acest sport în rândul microbiștilor, indiferent de vârstă.

Intră pe arenafanilor.ro și ia-ți un bilet virtual pe Arena Națională! Poza ta va ajunge în vestiar, pentru a-i motiva pe ”tricolori”! 

Read more...

Arestata pentru trafic de persoane

O femeie, bănuită că ar fi racolat și exploatat, prin obligare la practicarea prostituției și cerșetorie, patru persoane provenite din centre de tratament și recuperare a persoanelor cu handicap, a fost arestată preventiv, pentru 29 de zile.

La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Sibiu au desfășurat o acțiune pentru probarea activității infracționale a unei persoane bănuită de comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Din cercetările efectuate de polițiști și procurori a reieşit faptul că, în perioada 2008-2014, cea în cauză, în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în municipiul Mediaș, s-ar fi folosit de calitatea de infirmieră la două centre de tratament pentru persoane cu handicap, pentru a recruta mai multe tinere, în scopul exploatării acestora prin obligare la practicarea prostituției sau cerșetoriei, pentru obținerea, pentru sine, de avantaje materiale ilicite.

Astfel, femeia, profitând de starea de handicap a persoanelor internate în centrele de tratament,  ar fi determinat patru tinere, cu vârste cuprinse între 21 şi 38 de ani, să cerșească în folosul său și să întrețină acte sexuale cu diferite persoane, pe care bănuita i-ar fi racolat. Banii astfel obţinuţi erau folosiţi în scopuri personale.

În situaţiile în care persoanele vătămate încercau să refuze  întreţinerea de raporturi sexuale cu diferiţi clienţi sau nu erau de acord să realizeze anumite „sarcini” impuse,  aceasta recurgea inclusiv la acţiuni de constrângere fizică şi morală asupra persoanelor vătămate, menţinând starea de teamă insuflată victimelor şi abuzând de autoritatea pe care o avea asupra acestora.

La data de 30.09.2015  Tribunalul Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpatei Grancia Eva pentru o perioadă de 30 de zile.

La sediul  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au fost conduse, pentru audieri, șapte persoane.

Faţă de cea în cauză a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore,  pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, ulterior fiind prezentată Tribunalului Sibiu, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686