Items filtered by date: Saturday, 14 November 2015 - Like - stiri Alba Iulia

MAE: Doi romani au murit in atentatele de la Paris

Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret că decesul a doi cetăţeni români în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capital Franţei a fost confirmat de autorităţile franceze. MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară.

Aşa cum MAE a informat anterior, un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată.

Totodată, MAE reiterează că cetăţeanul român Andrei Marian Mihai nu a fost rănit în atacurile de la Paris. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE că informaţiile apărute pe contul său de Facebook au fost postate de alte persoane şi nu sunt veridice.

Până la această oră, la nivelul Ministerului de Externe nu există alte semnalări de cazuri de cetăţeni români care ar fi putut fi răniţi sau decedaţi în atacurile de la Paris. MAE menţine permanent legătura cu autorităţile franceze competente.

"În tragedia de azi-noapte din Paris și-au pierdut viața doi cetățeni români. Din nou, sufletele noastre sunt în doliu și vă cer tuturor să rămânem uniți și solidari. Familiilor îndoliate le transmit toată compasiunea mea", a postat președintele Iohannis, pe Facebook.

Read more...

FILMARE socanta din timpul atentatelor din Paris

Un jurnalist "Le Mond", Daniel Psenny, a reusit să filmeze vineri seara scene dramatice în spatele sălii de spectacole din Bataclan, acolo unde au fost cei mai mulți morți din atentatele de la Paris.

Scenele violente arată cum spectatorii fug și strigă după ajutor cărând după ei răniți și călcând peste cadavre.

Images de la fusillade au Bataclan de lemondefr

Mai mulți bărbați înarmați au pătruns vineri seară în sala de spectacole Bataclan — unde avea loc un concert al trupei americane 'Eagles of Death Metal' — strigând 'Allahu Akbar!', după care au deschis focul de armă automată. Spectatorii au fost ținuți ostatici timp de trei ore. În acest incident au fost ucise cel puțin 82 de persoane.

Franța a fost plasată în stare de urgență după seria de atacuri comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris — de la Stade de France, situat în suburbiile nordice ale capitalei franceze, la zona centrală din apropiere de Piața Republicii, unde se află și sediul publicației Charlie Hebdo.

Bilanțul provizoriu al atentatelor teroriste comise vineri noaptea la Paris a ajuns la 128 de morți și 180 de răniți, dintre care cel puțin 80 în stare gravă, potrivit unei surse apropiate Parchetului general francez, informează AFP și Reuters.
Potrivit agenției britanice de presă, dintre răniți 99 s-ar afla în stare critică.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686