Items filtered by date: Wednesday, 30 May 2018 - Like - stiri Alba Iulia

WE ARE ONE!

În data de 24.05.2018, la Târgul Mureș, a avut loc "The 5th annual peace walk to commemorate the Declaration of War". Evenimentul a fost organizat de către International Peace Youth Group din Seul.
Având în vedere că între Rotakids Club Alba Iulia și IPYG există un parteneriat pentru pace, voluntarii clubului din România au făcut un video prin care doresc să își manifeste dorința pentru pacea mondială și unificarea Peninsulei Coreea.
Read more...

George Plesa a castigat “Cuiul Sighetean”, turneu de sah pentru copii

  • Published in Sport

Orasul maramuresan Sighetu Marmatiei, cunoscut si ca locul unde se agata harta Romaniei in cui, a fost gazda unui puternic turneu de sah pentru copii care a reunit la start 24 de participanti din Alba Iulia, Baia Mare, Bistrita si Sighetu Marmatiei, majoritatea avand la activ participarea in mai multe finale ale campionatelor nationale de juniori.

Clubul Sportiv Municipal “Unirea” Alba Iulia a participat la competitie cu 6 dintre cei mai experimentati juniori ai clubului, insotiti de antrenorul Marius Ceteras. Evolutia juniorilor albaiulieni a fost una excelenta, acestia dominand clar turneul si adjudecandu-si mai multe premii.

Neinvins de-a lungul celor 7 runde, George Plesa (10 ani) s-a clasat pe primul loc in clasamentul general cu 6,5 puncte, elevul Scolii gimnaziale “Mihai Eminescu” din Alba Iulia lasand o singura remiza in runda a 3-a. Foarte buna a fost si evolutia lui Ianis Tarciuc, care a acumulat 6 puncte si a obtinut locul 1 la categoria juniori sub 12 ani. Premii speciale au obtinut si mezinii delegatiei albaiuliene, Anamaria Calina Furdui si Alexandru Simina, acestia ocupand locul 1 la categoria fete sub 8 ani, respectiv baieti sub 8 ani. De notat si clasarea buna a lui Andrei Simina (9 ani) si Razvan Burja-Udrea (10 ani), clasati pe locurile 6 si 7 in clasamentul general.

Delegatia albaiuliana a profitat de participarea la turneu pentru a vizita mai multe obiective turistice din Maramures, deplasarea incheindu-se cu o plimbare pe Valea Vaserului cu Mocanita, una dintre cele mai spectaculoase atractii turistice din Romania.

 _

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed