Items filtered by date: Wednesday, 27 June 2018 - Like - stiri Alba Iulia

Cel mai nou fashion trend pe Instagram!

  • Published in Monden

Cel mai nou trend în modă este, de fapt, extrem de familiar, designerii redescoperind frumuseţea şi simplitatea unei funde clasice, scrie One.ro.

Vara această, nu prea poţi găsi o bluză statement fără un fel de accent în formă de fundiţă - fie pe mânecă, bretea sau pe linia decolteului. Acelaşi lucru se poate spune şi despre rochii, fuste, pantaloni sau sandale. 
 
Se pare că, în acest sezon, tot ceea ce îţi trebuie pentru a fi la modă este o fundiţă.

 

 

 

Read more...

Banca Mondială publică ”hărțile sărăciei” din România

Aproape un milion de români trăiesc în condiţii mizere. O arată un raport al Băncii Mondiale, care a identificat zonele din România în care cetăţenii trăiesc la fel ca în ghetourile de peste hotare, relatează Știripesurse.ro.

„Hărţile sărăciei”, realizate de Banca Mondială într-un amplu raport, arată că peste 900.000 de persoane (4,5% din totalul populaţiei), trăiesc în sărăcie extremă în zonele marginalizate din România (3,2% din mediul urban şi 6,2% din populaţia rurală). Iar acest procent nu se regăseşte în statisticile oficiale ale autorităţilor. „Zonele urbane marginalizate sunt zone urbane sărace, izolate din punct de vedere social şi care nu sunt reflectate în statisticile privind ratele de sărăcie calculate la nivel de localitate sau judeţ”, precizează raportul BM. Zonele marginalizate sunt adevărate pungi de excluziune socială care concentrează persoane cu nivel scăzut de educaţie (populaţia în vârstă de peste 15 ani care nu a absolvit mai mult de 8 clase), stare precară de sănătate, număr ridicat de copii, de obicei fără niciun fel de loc de muncă şi care locuieşte în condiţii precare, scrie Adevărul.ro.

Un top realizat de „Adevărul” în baza datelor raportului plasează judeţul Tulcea pe primul loc cu 8,6% din populaţia din judeţ care trăieşte în sărăcie extremă, urmat de Covasna (7,2%), Hunedoara (7%), Vrancea (6,3%), Mureş şi Botoşani (fiecare cu 6%) şi Vaslui (5,8%). Populaţie care trăieşte în sărăcie extremă există în absolut toate judeţele ţării, dar în procente mai mici. În topul zonelor cu cele mai mici procente privind sărăcia extremă se numără Bucureşti, cu 0,8%, deşi în sectorul 5 în zone marginalizate trăieşte 1,63% din populaţia sectorului, Argeş (1,1%), Timiş (1,4%), Dolj (1,6%), Olt (2,1%), Giurgiu şi Cluj (2,1%), Galaţi şi Prahova (2,6%), Teleorman (2,8%), Bistriţa Năsăud şi Sălaj (2,9%), mai scrie sursa citată.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686