Logo
Print this page

Ponta il ameninta din nou pe Basescu cu suspendarea

Ponta il ameninta din nou pe Basescu cu suspendarea Sursa imagine: enational.ro

Premierul Victor Ponta a declarat marti seara ca Parlamentul nu are alta sanctiune de aplicat decat suspendarea in cazul in care Curtea Constitutionala decide ca presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia, informaza Cotidianul.ro

 

"Orice persoana este obligata sa respecte legile. In cazul presedintelui tarii, nu avem o lege speciala care sa arate care e sanctiunea", a spus Ponta la Antena 3.

Intrebat daca Basescu va fi suspendat in cazul in care judecatorii CCR stabilesc ca presedintele nu trebuie sa faca campanie, iar acesta continua actiunile electorale de la data la care Curtea se pronunta, Ponta a raspuns ca da.

"Categoric da. Cum adica ? Daca incalca Constitutia si daca avem o decizie a Curtii in acest sens, nu exista o alta cale de sanctiune decat cea prevazuta de Constitutie: suspendarea. Decizia apartine Parlamentului, nu Guvernului si nu unui partid. Nu pot sa vorbesc in numele Parlamentului", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai apreciat marti seara ca declaratia de la Palatul Cotroceni a presedintelui Traian Basescu in care acesta a enumerat motive pentru care liderul PSD nu ar trebui sa ajunga președintele tarii nu a fost o declaratie de presa, ci o "criza de nervi".

"Eu asta seara nu am vazut o declaratie de presa, ci o criza de nervi a unei persoane cu foarte putina stapanire de sine. Va urma un lung sir de crize de nervi din partea celui care ne-a taiat salariile si pensiile, un sir de crize si nervi la Parchet pentru ca cred ca ar trebui sa raspunda chiar penal. Este un om care nu isi mai poate stapani nervii, un asemenea individ trebuie tinut cat mai departe pentru ca e profund incontrolabil", a spus Ponta la Romania TV.

In replica la afirmatiile lui Basescu de marti seara care l-a acuzat ca nu respecta Constitutia, Ponta a mai sustinut ca el respecta Constitutia dar ca nu a avut niciun motiv sa il invite pe președintele Traian Basescu la ședinta de Guvern.

"Eu cunosc perfect și respect perfect Constitutia Romania spre deosebire de dl. Basescu și dna. Udrea. Pe ordinea de zi a ședintei de astazi nu a fost niciun proiect de lege, de hotarare sau memorandum care sa se refere la siguranta nationala. (...) Ordinea de zi este publica. Daca gasiti un subiect la care trebuia sa il invit pe președinte, va rog sa imi spuneti, dar nu exista. Daca exista, il chemam", a spus liderul PSD marti seara.

 
© Albaiulianul. All rights reserved.