Logo
Print this page

Economia Rusiei va avea de suferit daca criza din Ucraina continua

Economia Rusiei va avea de suferit daca criza din Ucraina continua Sursa imagine: finantistii.ro

Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a avertizat marti ca economia Rusiei, care deja risca sa incetineasca din cauza crizei din Ucraina, va avea și mai mult de suferit daca tensiunile cu Occidentul vor continua, informeaza Agerpres, citand Reuters.

'In mod clar situatia are deja unele consecinte', a declarat Christine Lagarde la sfarșitul unei reuniuni cu cancelarul german Angela Merkel. 'Ne-am revizuit deja prognozele pentru Rusia. Aceasta cu conditia insa ca situatia sa fie rezolvata. Daca acest lucru nu se va intampla in mod clar situatia se va deteriora', a adaugat Lagarde.

Luna trecuta, FMI și-a revizuit in jos estimarile privind ritmul de creștere care ar urma sa fie inregistrat in acest an de economia Rusiei pana la 0,2% de la 1,3% cat estima anterior. Fondul sustine ca sanctiunile impuse Rusiei de statele SUA, Uniunea Europeana și Japonia din cauza situatiei din Ucraina ii sperie pe investitori.

Cea mai mare economie europeana, Germania, a gazduit marti la Berlin o reuniune a șefilor principalelor institutii economice și financiare ale lumii (FMI, OECD, Banca Mondiala, Organizatia Mondiala a Comertului și Organizatia Internationala a Muncii).

© Albaiulianul. All rights reserved.