Logo
Print this page

Ponta si Basescu s-au inteles: "Pozitia Romaniei va fi foarte clara si prezentata unitar"

Ponta si Basescu s-au inteles: "Pozitia Romaniei va fi foarte clara si prezentata unitar" Sursa imagine: enational.ro

Premierul Victor Ponta a anuntat, dupa discutia cu presedintele Traian Basescu la Cotroceni, ca pozitia Romaniei fata de criza din Ucraina si relatia cu Rusia va fi prezentata unitar in intalnirile apropiate cu inalti oficiali ai NATO si ai Statelor Unite, informeaza Cotidianul.ro.

"Am discutat despre mesajele pe care toti reprezentantii statului roman, in speta presedinte, eu si ministrul Apararii, le vom avea in intalnirile extrem de importante cu secretarul general al NATO, cu vicepresedintele SUA si cu secretarul Apararii. Din acest punct de vedere, pozitiile oficialilor romani sunt si era nevoie sa fie foarte bine coordonate, legate de pozitia Romaniei fata de Ucraina, fata de Moldova, fata de parteneriatul strategic cu SUA. Deci, acest prim obiectiv evident ca l-am atins si, in ceea ce ma priveste, pozitia Romaniei va fi foarte clara si prezentata unitar", a declarat Ponta dupa intalnirea de la Cotroceni.

Totodata, premierul a anuntat ca s-a discutat despre modul de aplicare a sanctiunilor impuse de UE.

"De asemenea, am discutat despre modul de aplicare a sanctiunilor impuse de UE, de la situatiile de principiu - si aici Romania si Guvernul va aplica cu fermitate fata de toate persoanele inscrise pe lista persoanelor indezirabile de catre Uniunea Europeana sau Statele Unite ale Americii nivelul de sanctiuni impuse - in acelasi timp insa existand si probleme parctice de aplicare, care tin de functionarea institutiilor statului si, in acest sens, am reiterat cererea noastra ca, in cadrul unei sedinte a CSAT, sa analizam nivelul de sanctiuni, implementarea acestora si responsabilitatile fiecarei institutii in parte", a spus Ponta.

Dupa discutia cu Basescu, premierul a spus ca i-a reiterat acestuia solicitarea de convocare a unei reuniuni CSAT, iar presedintele a transmis ca va transmite in curand un raspuns in acest sens.

Premierul a anuntat anterior intalnirii de la Cotroceni ca va cere convocarea CSAT.

In replica, presedintele Traian Basescu i-a transmis premierului in care l-a invitat marti, la ora 17,30, la consultari la Palatul Cotroceni pentru clarificarea "nelamuririlor Guvernului referitoare la politica externa, de securitate si de aparare a Romaniei - problema urgenta si de importanta deosebita".

© Albaiulianul. All rights reserved.