Logo
Print this page

Sefii diplomatiilor tarilor nealiniate se reunesc miercuri la Alger

Sefii diplomatiilor tarilor nealiniate se reunesc miercuri la Alger Sursa imagine: malijet.co

Cea de a 17-a Conferinta ministeriala a tarilor nealiniate va avea loc miercuri si joi la Alger, in pregatirea viitorului summit al miscarii care va avea loc la Caracas, in 2015, a anuntat duminica ministrul algerian al afacerilor externe, Ramtane Lamamra, informeaza Agerpres, citand AFP.

'Toate tarile membre vor lua parte la aceasta reuniune. Nu mai putin de 80 de ministri si responsabili ai organizatiilor regionale si-au confirmat deja participarea', a precizat Lamamra.

Conferinta ministeriala va fi precedata de o reuniune luni si marti a ambasadorilor si expertilor, destinata sa pregateasca 'textele, documentele si rezolutiile care vor fi supuse atentiei sefilor diplomatiei', a adaugat el.

Aceasta conferinta va permite, de asemenea, participantilor sa abordeze in cursul 'reuniunilor informale probleme legate de terorism, de crima organizata transfrontaliera, de rasism si de islamofobia in unele tari europene', a mai precizat el.

In cursul ultimului summit, in 2012, la Teheran, in plina tensiune intre tarile occidentale si Iran din cauza programului nuclear iranian, Tarile nealiniate adoptasera o declaratie finala care afirma dreptul tuturor tarilor la energie nucleara pasnica, refuzul tuturor sanctiunilor unilaterale si amenintarilor militare impotriva unei tari, sprijin crearii unui stat palestinian si necesitatea dezarmarii nucleare.

© Albaiulianul. All rights reserved.