Votul prin corespondenta, adoptat

Votul prin corespondenta, adoptat

”AM OBȚINUT ASTĂZI UN MARE SUCCES. A FOST VOTATĂ LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENȚĂ. Sunt convins că există deja mulți cârcotași care o să comenteze că legea nu este perfectă. Ce pot să vă spun este că nu ne-a fost deloc ușor să determinam PSD să voteze aceasta lege, chiar și în forma în care a fost adoptată, pentru ca românii din diaspora au o orientare politică preponderentă anti PSD, care s-a accentuat după umilințele la care au fost supuși de guvern în alegerile prezidențiale de anul trecut, și cei din coaliția de guvernare au votat practic împotriva interesului lor electoral”, a afirmat aseară Ludovic Orban pe pagina sa de facebook.

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în plen, proiectul de lege privind votul prin corespondență, proiect care se referă doar la alegerile parlamentare, nu și cele europarlamentare și prezidențiale, așa cum a fost textul inițial. Legea se referă doar la românii care au domiciliul sau reședința în afara țării și presupune o perioadă de preînregistrare, care se poate face personal la ambasadă sau consulat sau prin poștă, nu și online, în urma modificărilor aduse de către comisie. 
Au fost 257 voturi "pentru", 30 "împotrivă și 12 abțineri.

Proiectul de lege a ajuns pe ordinea de zi la votul final după multe luni de zile de tergiversări și acuzații politice între PSD și PNL, ambele partide adjudecându-și acum îndeplinirea angajamentului de a trece aceasta lege.  De altfel, liberalii s-au aflat într-o grevă japoneză pe aceasta temă, prin purtarea de banderole albe cu "votul prin corespondență". 
Mai mult, liberalii au avut și o moțiunea de cenzura în sesiunea parlamentară trecută pe aceasta temă. 
O altă formă de protest a acestora la adresa PSD, pe care îl acuză că lipsa de voință politică, a fost să renunțe la presedinția Comisiei de cod electoral, care era condusă de deputatul Mihai Voicu. Acest lucru a generat un blocaj de câteva săptămâni, ulterior PSD și-a asumat președinția prin deputatul Gabriel Vlase. 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686