Cetățenii sud-coreeni condamnă gurvernul și tăcerea religiei cu privire la încălcarea drepturilor omului

Cetățenii sud-coreeni condamnă gurvernul și tăcerea religiei cu privire la încălcarea drepturilor omului

100.000 de protestatari au participat la o manifestație la nivel național pentru a cere o lege prin care se renunță la violența religioasă și convertirea impusă

Comunicat de presă

Mișcarea Internațională pentru libertatea religioasă și drepturile omului

Guvernul sud-coreean a fost activ angajat în procesul de reconciliere cu Coreea de Nord, dar nici măcar o declarație oficială nu a fost oferită cu privire la cele 1.000 de victime cauzate de convertirea religioasă prin forță.

Asociația Drepturilor Omului pentru Convertirea Forțată (HAC), a organizat un măr pe 4 Martie în orașele principala, incluzând Seull, pentru legislația de protejare a libertății religioase ce se încadrează în drepturile omului și pentru investigarea păstorilor creștini care sunt implicați în “ programele de convertire forțată” ce sunt acompaniate de răpire, sechestarea persoane de către membrii familiilor care sunt instigati de către păstori. În jur de 100.000 de coreeni au participat la acest manifestație.

După moartea unei tinere fete cauzată de convertirea forțată, 200.000 de oameni au participat la ultimul protest din ianuarie care a fost organizat în 22 de locații și în 12 țări, incluzând Statele Unite ale Americii, Japonia, Coreea de Sud, Filipine și Franța. Protestul recent face parte din mișcarea internațională, condamnând tăcerea atât a guvernului sud-coreean, cât și a comunității creștine din țară.

Cetățenii se strâng împreună, dar Liniștea Guvernului și a Religiei Continuă

O tânăra coreeancă în vârstă de 25 de ani pe nume domnișoară Ji-Un Gu, a fot găsită moartă în ianuarie în timp ce a fost sechestrată într-o pensiune departe de casă ei. A murit din cauza sufacarii, a lipsei aerului în timp ce a fost răpită de către familia ei și forțată să își schimbe religia. Înainte de acest eveniment, ea mai fost dusă în 2016 la o mănăstire catolică timp de 44 de zile. Atunci, ea a fost răpită de către familia ei și un pastor creștin a forțat-o să se convertească.

După aceea, domnișoara Gu a trimis o petite de protejare legală a cetățenilor împotriva discriminării religioase către Casă Albastră, oficiului prezinetial al Coreei de Sud. În timp ce nu s-a oferit niciun răspuns de la Casă Albastră, domnișoară Gu a fost răpită din nou și a ajuns să moară.

HAC a solicitat guvernul să își asume responsabilitatea pentru investigarea programelor de convertire și prevenirea cazurilor asemănătoare. Ministerul Culturii, Sportului și Turismului a adus la cunoștință faptul că nu se poate continua cu investigația din cauza principiului de separare a statului de biserică.

HAC mai menționează faptul că în ultimul deceniu au fost 1.000 de victime. Petiția online pentru interzicerea convertirii forțate a avut 140.000 de suporteri, dar a dispărut de pe site-ul guvernului fără nicio explicație.

Cercul religios din Coreea de Sud nu oferă niciun răspuns. Tintindui pe cei care își schimbă orientările religioase, programele de convertire forțată organizate de păstorii creștini au funcționat cu sprijinul tacit de la bisericile din Coreea. În numele “educația celor care au intrat într-un cult”, Centrul Creștin Coreean pentru Erezii a promovat activ programul de convertire și chiar susține că păstorii implicați în “consultarea cultelor” ar trebui protejați.

Problema pusă pe seama familiei

"Problema converitirii forțate este faptul că păstorii creștini consideră acest program că o afacere de a câștigă bani în numele” consultării” pentru a proteja famila de cult. Prin asta, ei insuflă neîncrederea între membrii familei care adopta alte religii,” a mărturisit domnișoară Ji Hye Choi, co-președinta HAC. “ Consecință este distructivă. Traume mentale, criză de familie, divorț, pierderea postului de lucru, renunțarea la serviciu și multe alte probleme ireversibile continuă,” a adăugat această.

În interviul acodrat pentru un post de radio francez numit Franceinter, domnișoara Hye Jung Lim a menționat, “ Trei bărbați au venit și m-au luat de păr și tarat la locul meu. Am sărit peste perete, alergat în picioarele goale și din fericire am luat un taxi pentru a scapă. Viață mea s-a schimbat complet și mi-am pierdut familia. Am raportat ce s-a întâmplat poliției, dar aceștia au spus că promblele din familie trebuie rezolvate în familie.”

"Problema fundamentală din spatele morții unei tinere fete din cauza programului de convertire este corupția din întreaga lume creștină reprezentată de CCK. Organizația având ca majoritate bisrica presbiteriană a fost controversată prin închinarea la împărați japonezi, prin susținerea dictaturii militare în perioada 1970 și prin fonduri ilegale în timpul alegerilor prezidențiale ale CCK. Este evident faptul că muți oameni își părăsesc bisericile pentru a alege alte religii. Ce pitem spune despre relația dintre guvern și biserică când guvernul ezită să protejeze cetățenii și când religiile nu doresc să ofere dragoste celor care își pierd credința?" a menționat domnul Sang Ik Park, co-președintele HAC.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686