Logo
Print this page

Un artist a reușit imposibilul: a creat o 'sculptură invizibilă'

Un artist a reușit imposibilul: a creat o 'sculptură invizibilă'

Artistul italian Salvatore Garau, cunoscut pentru lucrările sale ciudate, a reuşit să vândă una dintre cele mai recente creaţii ale sale: o sculptură invizibilă în valoare de 15.000 de euro, relatează Știripesurse.

Conform recomandărilor artistului, cumpărătorul trebuie să se asigure că statuia invizibilă are suficient spaţiu â. Prin urmare, într-o casă privată, trebuie să fie plasată într-o cameră specială fără obstacole şi cu dimensiuni de aproximativ 150x150 de metri. Cu toate acestea, sisteme de iluminat sau de climatizare nu sunt absolut necesare, oricum se poate vedea nimic, potrivit NewsBeezer.

Nu este prima dată când Garau îşi expune sculpturile invizibile, el făcuse deja acest lucru în prima sa expoziţie imaterială, numită „Buddha în contemplare”, care a avut loc la Plaza de la Scala din Milano, în februarie.

Lucrările terminate apar în catalogul de pe site-ul Art rite, dar, din moment ce este o lucrare invizibilă, nu există nicio fotografie. De fapt, singurul element tangibil şi vizibil al sculpturii invizibile este certificatul de garanţie emis de cumpărător.

Deşi a fost criticat pentru vânzările sale de milioane de dolari, ceea ce induce ideea că arta modernă este exagerată, artistul însuşi spune: „Rezultatul licitaţiei mărturiseşte un fapt irefutabil. Golul nu este altceva decât un spaţiu plin de energie şi, chiar dacă îl golim şi nu mai rămâne nimic, nimic nu are vreo greutate conform principiului incertitudinii lui Heisenberg. Deci are energie care se condensează şi se transformă în particule, ei bine, în noi. Dacă decid să expun o sculptură imaterială într-o anumită cameră, acea cameră va concentra o anumită cantitate şi densitate de gânduri şi va crea o sculptură care va lua diferite forme chiar din titlul meu”, a spus el.

Știripesurse

 

 

 

Last modified onWednesday, 02 June 2021 11:09

Latest from Redactia Stiri Albaiulianul

© Albaiulianul. All rights reserved.