Items filtered by date: Wednesday, 01 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Mihnea Costachi, medalie de bronz la Campionatul Mondial de juniori din Africa de Sud

  • Published in Sport

Albaiulianul Mihnea Costachi a cucerit medalia de bronz la Campionatului Mondial de șah pentru juniori, competiție care a avut loc în Africa de Sud, la Durban.

Maestru FIDE, Mihnea Costachi a acumulat 8,5 puncte din 11 posibile, după un parcurs foarte bun, cu 6 victorii și 5 remize.

Noul campion mondial al grupei de 14 ani este chinezul Liu Yan, cu 9,5 puncte, iar pe locul doi s-a situat iranianul Amin Tabatabaei, tot cu 8,5 puncte.

După cum informează site-ul oficial al FR Șah, Mihnea Costachi a demonstrat o stăpânire de sine și o înțelegere a jocului demnă de un senior, după ce la Campionatul European pe echipe sub 18 ani, din luna iulie, a realizat 5,5 puncte din 7 posibile, Mihnea Costachi își vede răsplătite munca, pasiunea și talentul printr-o medalie mondială.

 

Read more...

Grecia – Greva controlorilor de trafic aerian

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Greciei asupra faptului că Asociația elenă a controlorilor de trafic aerian (GATCA) a anunțat organizarea unei greve de 48 de ore în perioada 4-5 octombrie 2014, pentru a protesta împotriva unei decizii ministeriale care prevede accesul Agenției de gestionare a datoriei publice la conturile de cheltuieli ale navigației aeriene.

Până în prezent, GATCA nu a precizat dacă traficul aerian va fi perturbat în perioada respectivă. De regulă, greva controlorilor de trafic aerian are ca efect anularea curselor aeriene având ca origine sau destinație aeroporturile de pe teritoriul Republicii Elene.

Având în vedere aspectele menționate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să folosească mijloacele de transport aerian în Grecia ca, înainte de a se deplasa în străinătate, să consulte site-urile de specialitate pentru informaţii actualizate şi să contacteze, în prealabil, companiile aeriene pentru reconfirmarea orarului de zbor.

Read more...

Cum sa te inscrii la Loteria Vizelor (DV Lottery 2016)

Înregistrările pentru Loteria Vizelor (Diversity Visa – DV) pe anul 2016 încep de la 1 octombrie și se încheie pe 3 noiembrie, programul urmând să pună la dispoziția persoanelor care îndeplinesc cerințe simple, dar stricte, de calificare vize de rezidenta permanenta în Statele Unite, informează un comunicat al de Ambasadei SUA.

"Înregistrările pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic în perioada care începe miercuri, 1 octombrie 2014, la ora 12,00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) și se încheie luni, 3 noiembrie 2014, la ora 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5). (…) Solicitanții sunt sfătuiți să nu aștepte până în ultima saptămână a perioadei de înregistrare pentru a se înregistra. Numarul mare de înregistrari simultane poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare online sau pe hârtie nu va fi acceptată după orele 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5) a zilei de 3 noiembrie 2014", precizează comunicatul.

Cei care trimit mai mult de o înregistrare de persoana vor fi descalificați.

Solicitanții trebuie să se fi născut într-o țară care participă la program, dar să îndeplinească și criteriul educational, adică să fie absolvenți de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani într-o meserie eligibilă. Pentru determinarea calificarii pe baza experienței în munca se va folosi baza de date O*NET OnLine a Departamentului Muncii al SUA.

"Solicitările care se califică vor fi selecționate în mod aleatoriu de un computer. Toti participantii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secțiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care câștigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înștiințați despre selecționarea lor în programul DV-2016", mai arata sursa citată.

Ambasada SUA informează că participarea la acest program de imigrare este gratuită și că Guvernul Statelor Unite nu angajează consultanți sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV. În consecință, orice intermediari sau alte persoane care oferă asistență pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimțământul autorităților americane.

Read more...

Perchezitii DNA in Alba-Iulia. Suspiciuni de coruptie intr-o institutie publica

DNA a anunșat, miercuri, că procurorii anticorupţie fac două percheziții la Alba Iulia, într-un dosar care vizează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2013-2014, surse judiciare afirmând că una dintre descinderi are loc la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba.

Potrivit DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2013-2014.

Astfel, miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au loc două percheziţii domiciliare în municipiul Alba Iulia, una dintre acestea fiind făcută la sediul unei instituţii publice, precizează DNA. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686