Items filtered by date: Monday, 17 March 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Acţiuni ale polițiștilor din Alba, pentru siguranţa cetăţenilor

 

 

 

În perioada 12-16 martie 2014, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a intensificat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în acest sens, fiind suplimentate dispozitivele de siguranţă publică.

În perioada menţionată au fost constatate 58 de infracțiuni, din care 11 de natură judiciară, 11 silvice, 13 economico financiare , 7 la regimul armelor şi 16 la regimul circulaţiei rutiere. 39 dintre infracţiuni au fost constatate în flagrant delict.

           Au fost controlate 208 unităţi comerciale şi 924 de autovehicule iar pentru încălcarea prevederilor legale au fost aplicate 2.249 sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 639.268 lei, din care 193 la Legea 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 84 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 1.823 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 149 la alte acte normative. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 52 de permise de conducere şi 56 de certificate de înmatriculare. Totodată au fost confiscate bunuri în valoare de 61.959 lei.

 

 

 

Read more...

Primăvara Marilor Maeștri

 

 

 

În premieră pentru licitațiile Artmark, după mai bine de șapte decenii, "Grupul celor 4"- Tonitza, Șirato, Han și Dimitrescu - se reunește pentru a-și etala discursul estetic care a dus arta românească în rând cu marea creație europeană. Expoziția Licitației de Primăvară 2014 recreează același concept de expunere consacrat de cei 4 prin multitudinea și diversitatea stilurilor prezente. Astfel, Grigorescu, Petrașcu, Dărăscu, Pallady, Theodorescu-Sion, Baba, Ilfoveanu, Tolici și mulți alțiilise alătură într-o expoziție retrospectivă a artei românești importante.

București, 17 martie 2014

Tonitza, Șirato, Han și Dimitrescu, în ciuda temperamentelor artistice diferite, compun un grup de creație memorabil, care, încă de la începuturi, a suscitat interesul multor colecționari și pasionați de artă. Operele semnate de trei membri (Tonitza, Șirato și Han) din "Grupul celor 4" se află în secțiunea de Tezaur (care numără 15 capodopere) a Licitației de Primăvară. Important de menționat este faptul că operele au o proveniență cu totul aparte: colecția dr. Iosif Dona și sunt totodată clasate în Tezaurul patrimoniului național cultural mobil. Francisc Șirato este prezent prin compoziția "Femeia cu pisică" (est. € 25.000 – 35.000), reprezentativă pentru perioada de maturitate a artistului; Nicolae Tonitza contribuie la imaginea expoziției prin două opere, prima clasată în categoria Tezaur - "Natură statică cu legume" (est. € 30.000 – 45.000), precum și prin "Tătăroaică" (est. € 30.000 – 50.000);iar Oscar Han este prezent în expoziție cu sculptura elegiacă "Nud" (est. € 9.000 – 14.000).

Maestrul Nicolae Grigorescu revine în expoziția Artmark cu o compoziție reprezentativă pentru așa-numita "perioadă albă" a artistului, "Întoarcerea de la târg" (est. € 30.000 - 45.000) și care, deși tratează o temă foarte exploatată, artistul reușește să o individualizeze cu fiecare tușă. Cu totul deosebită este pictura "Flori la fereastră" de Nicolae Dărăscu (est. € 14.000 – 24.000),  una dintre imaginile reprezentative pentru perioada de maturitate artistică a pictorului. Autorul este prezentat și prin opera "Veneția" (est. € 15.000 - 25.000), care marchează călătoriile creative din nordul Italiei.

Ion Theodorescu-Sion, pictor al simbolului, face parte din expoziție prin două creații: "Liolea" (est. € 14.000 - 22.000) și "De la șipot" (est. € 12.000 - 18.000). În ambele cazuri, artistul redă relația de interdependență dintre om și natură (fie ea și statică), atât de valorificată în plan artistic. În secțiunea de Tezaur, este prezent și Corneliu Baba cu opera "Arlechin cu maimuță" (est. € 20.000 - 30.000),operă a cărei variantă finală se află în colecția Muzeului Național de Artă al României. Tot la această secțiune, publicul poate admira și pictura "La hipodrom"(est. € 20.000 - 35.000) de Eustațiu Stoenescu.

Din secțiunea de Impresionism, Post-impresionism și Artă Modernă, se evidențiază operele semnate de Gheorghe Petrașcu, "Casa morarului"(est. € 3.000 - 6.000), de Theodor Pallady, "Moșia de la Bucium" (est. € 5.500 - 8.500) și de Camil Ressu, "Stejarii" (est. € 6.000 - 10.000).

Secțiunea de Avangardă și Expresionism se remarcă prin cuplul brașovean Carol Hubner cu opera "Eva" și Ernst Honigberger cu "Vârsta de aur", ambele cu o estimare între 2.000 - 3.000 euro. De asemenea,o altă lucrare importantă a acestei secțiuni este și "Coș de fructe" (est. € 7.000 - 12.000), de Alexandru Ciucurencu.

Postmodernismul, neoavangarda și arta contemporană sunt reprezentate de Sorin Ilfoveanu cu trei opere dintre care cea mai valoroasă este "Masa roșie" (est. € 1.200 - 2.400) sau de Constantin Piliuță prin "Toamnă în sat" (est. € 2.500 - 5.000) saude Horia Bernea prin două lucrări, "Prapor" (est. € 4.000 - 6.000) și "Deal la Poiana Mărului" (est. € 3.000 - 5.000). Cel mai tânăr artist al licitației este Roman Tolici, prezent culucrarea "Un foc" (est. € 4.000 - 6.000). "Pe malul mării", de Alexandru Ciucurecu, are cea mai mare valoare estimată a secțiunii, de 14.000 euro.

În afara artiștilor menționați anterior, publicul va mai putea admira importante lucrări create de artiști români precum Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Samuel Mützner, Iosif Iser, Ipolit Strâmbu sau Ion Musceleanu, dar și artiști europeni precum Salvador Dalí, Pierre Bonnard, Amedeo Morello sau Karl-Johan Börjesson.  Expoziția mai poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță timp de 3 zile, până miercuri, 19 martie, iar pe 20 martie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, unde, la ora 19:00, va începe Licitația de Primăvară 2014.

 

 

 

Read more...

Precizări referitoare la un articol din ziarul unirea

 

 

 

Referitor la articolul intitulat „Poliţist din Alba Iulia, în civil şi probabil băut, loveşte un jurnalist care filmează un accident. Ajutor 112”, publicat pe ediţia on line a Ziarului Unirea, la data de 15.03.2014, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Județean Alba,  face următoarele precizări:

În noaptea de 14/15.03.2014, la ora 01,46, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată printr-un apel 112 cu privire la faptul că, la locul producerii unui eveniment rutier, fără victime, ce a avut loc în zona Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, între două persoane, s-a produs un conflict iar apelantul ar fi fost agresat.  

Echipajul de poliţie deplasat la faţa locului l-a identificat pe apelant, domnul B.P., jurnalist al Ziarului Unirea iar din primele cercetări efectuate a rezultat că între acesta şi un poliţist local din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia, instituţie ce funcţionează, în conformitate cu Legea 155/2010, în subordinea Primăriei Municipiului Alba Iulia, a avut loc un conflict spontan.  

Poliţistul local a fost identificat, în persoana lui M.I.  de 42 de ani, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că acesta era în timpul programului de lucru, executând împreună cu un alt poliţist local, activităţi de patrulare, în ţinută civilă.  

Ulterior, domnul B.P. s-a prezentat la Poliţia Municipiului Alba Iulia unde a depus o plângere penală ce a fost declinată în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în vederea efectuării de cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă.

 

 

 

Read more...

Stagiu de învățare în Italia pentru angajați AJOFM din regiunile Centru și Vest

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă(AJOFM) Alba, structură a Serviciului Public de Ocupare (SPO) din România, derulează proiectul  „Şomer ANtreprenor? Se poAte! – ŞANSA. Servicii publice pentru ocuparea şi  inovarea forţei de muncă, consultanţă şi sprijin pentru SPO din Regiunile Centru si Vest, în dezvoltarea de servicii noi pentru promovarea antreprenoriatului". Demersul are la bazăun parteneriat format din beneficiarul finanțării cu organizații naționale și transnaționale: SC Tobimar Construct S.R.L. Alba Iulia, AJOFM Caraș-Severin, OMNIACOM – Consorzio Europeo per la Formazione Integrate- Italia, I.F.O.A.- Instituto Formazione Operatori Aziendali – Italia și Obiettivo Lavoro Spa-Italia.

Identificarea de bune practici și expertiză în domeniul serviciilor de dezvoltare antreprenoriat și consiliere profesională

O componentă importantă în cadrul proiectului o reprezintă acțiunile transnaționale denumite „intership“, organizate cu implicarea partenerilor din Italia, responsabili de identificarea celor  mai reprezentative organizații publice și private implicate în furnizarea serviciilor de dezvoltare antreprenoriat și consiliere profesională, care-i vor primi pe participanții din România.

În  perioada 16-22 martie 2014, se desfășoară în cadrul activității  „Identificare, implementare și schimb de bune practici și expertiză în domeniul servicii de dezvoltare antreprenoriat și consiliere profesională cu SPO din state membre UE”,  un stagiu de învățare în orașul Bologna.  

La acestă acțiune participă 20 angajați din Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă(AJOFM) din județele: Alba, Brașov, Mureș, Covasna,  Harghita, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiș. Salariații AJOFM vor afla, pe parcursul internship-ului, care este evoluția serviciilor de ocupare a forței de muncă din Italia, ce rol are administrația publică locală pe piața muncii, se vor familiariza cu modele și metode moderne de antreprenoriat și vor vizita structura Serviciului Public de Ocupare din Padova.

În urma acestui stagiu de învățare, participanții vor completa „Fișa de Identificare Bune Practici”, instrument cadru inovator elaborat pentru abordarea unitară a procesului de identificare a bunelor practici.  Informațiile obținute vor fi valorificate în replicarea de bune practici transnaționale în cadrul structurilor Serviciului Public de Ocupare  din România, în domeniile : consultanță și asistență pentru începerea de activități independente sau initierea de afaceri și consiliere profesională.

Proiectul AJOFM Alba are ca scop creșterea capacității structurilor Serviciului Public de Ocupare(SPO) din regiunile Centru și Vest în furnizarea unor servicii de ocupare a forței de muncă de calitate, care să le apropie de instituțiile de profil din Uniunea Europeană. Demersul este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 4.1 „Intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare “

Read more...

NOU APEL DE PROIECTE PENTRU REABILITAREA SCOLILOR CU FINANTARE NERAMBURSABILA REGIO

 

 

 

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta potentialii solicitanti ca la nivelul Regiunii Centru sunt disponibile 18,85 milioane euro pentru finantarea proiectelor de reabilitare  a unitatilor de invatamant. Lansarea acestui nou apel de proiecte pe DMI 3.4 se datoreaza Deciziei Comisiei Europene C (2013)/9772, de realocare a unor fonduri europene. Proiectele se pot depune, pentru obtinerea finantarii, in intervalul 12 martie 2014 - 16 aprilie 2014. Sunt eligibile proiectele in care solicitantii, in calitate de autoritate contractanta, au incheiat deja un contract de lucrari pentru activitatea ce va face obiectul cererii de finantare depuse in cadrul acestui apel de proiecte.

Prin contract de lucrari deja incheiat se intelege, conform ghidului de finantare, un contract incheiat in temeiul prevederilor OUG nr. 34/2006, care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: achizitia a fost lansata in SEAP dupa 01.01.2007, iar datele limita pentru finalizarea lucrarilor si a ultimei plati catre constructor sa fie inainte de 31.12.2015. Pot cere finantare unitatile administrativ-teritoriale, respectiv primariile de orase, municipii si comune, precum si consiliile judetene. Sunt de asemenea eligibile parteneriatele dintre unitatile administrativ-teritoriale si unitatile de invatamant pre-universitar de stat ce isi desfasoara activitatea in imobile aflate in domeniul public al acestora. Fondurile se aloca din bugetul domeniului major de interventie 3.4 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

Prin acest nou apel de proiecte, unitatile de invatamant unde sunt deja demarate lucrarile de reabilitare, au o sansa sa se finalizeze. In cazul in care proiectele depuse si contractate pe acest nou apel nu acopera intreaga suma si vor mai ramane fonduri nerambursabile disponibile, vor intra la finantare proiectele ce se afla in prezent in lista de rezerva a acestui domeniu. In prezent, in Regiunea Centru avem 33 de scoli ce se reabiliteaza cu fondurile alocate anterior, iar peste 10.000 de elevi beneficiaza de noile clase de studiu si echipamente”, a declarat domnul Simion Cretu director general ADR Centru. 

Obiectivul specific al acestui nou ape de proiecte, finantat prin realocarea fondurilor europene il constituie imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie. Mai multe detalii puteti obtine pe site-ul www.regio-adrcentru.ro, sectiunea Prezentare/ Axa Prioritara 3/ pagina nou creata, DMI 3.4, apel 2014.

 

 

 

Read more...

Anda Adam vrea sa aiba un fund de negresa!

  • Published in Monden

 

 

 

Vedeta a facut numeroase operatii estetice: si-a schimbat silicoanele de doua ori, si-a marit buzele, si-a pus lentile de contact colorate, insa totusi cel mai mare atu ramane fundul! Solista are un fund de invidiat, iar pentru o asemenea podoaba, sacrificiile sunt pe masura: o ora de sport in fiecare zi!

Anda Adam ( 33 ani) este constienta ca odata ce nu mai este chiar tinerica, efortul pe care trebuie sa-l depuna pentru a avea o silueta de fotomodel este dublu, chiar triplu. Artista are inaltimea de 1,66 m, 53 de kilograme si masuri de topmodel ( 94-58-90), iar secretul acestei siluete perfecte este sportul si atentia la tot ceea ce mananca.

Sanii, bratele, abdomenul, picioarele, spatele  sunt intens lucrate la sala, insa fundul este in centrul tuturor privirilor. „Lucrez foarte mult fesierii şi picioarele. În general, la femei e o parte mai dificilă şi trebuie lucrată mai mult. Nici o zi fără sport! Merg în fiecare zi cel puţin o oră la sală sau alerg în parc. Dacă mă iubesc pe mine însămi, îmi fact timp oricât de ocupată aş fi. În general, când într-o zi am mai multe concerte şi sunt foarte obosită, atunci prefer să mă odihnesc pentru a recupera”, a declarat Anda Adam, pentru Click!

In timp ce alte vedete se infometeaza , Anda chiar mananca: „Dimineaţa aleg prosciutto, legume. Apoi, la prânz, piept de pui sau de curcan, ori somon, doar făcute la grătar. Evit, în general, carbohidraţii. Nu am timp să-mi gătesc, dar când am, fac repede un grătar, o salată stropită cu puţină lămâie şi totul e perfect. Neapărat un măr pe zi şi fără prăjituri! Foarte rar se întâmplă să îmi fac pofta. Un alt lucru pe care-l respect este acela să nu mănânc noaptea”

Reginele.ro

 

 

 

Read more...

Ce greseli sa eviti in timpul unui interviu!

 

 

 

Marea majoriatea a tinerilor isi gasesc foarte greu un loc de mmunca stabil, care sa-i satisfaca atat din punct de vedere material cat si al carierei. Atunci cand esti selectat sa susti un interviu, trebuie sa ai cunostinte despre felul cum trebuie sa te comporti cu potentialul recrutor, pentru a nu te autoaelimina. Iata ce greseli trebuie sa eviti in timpul unui interviu!

Nu cere recrutorului sfaturi despre cum sa te formezi din punct de vedere profesional

Datoria celui ce te recruteaza nu este sa te ajute sa obtii job-ul pentru care ai aplicat, ci sa te sfatuiasca cu privire la modul in care trebuie sa tratezi tot procesul de recrutare al acelei companii.

Este total interzis sa le ceri sfaturi referitoare la redactarea scrisorii de intentie, a cv-ului sau la planurile tale de cariera. Aceste lucruri trebuiau deja stiute dinainte de  ajunge la interviu.

Sunt admise insa intrebarile despre domeniul companiei, incercand sa faci referinta la job-ul pentru are ai aplicat. Cele mai importante intrebari trebuiesc adresate in interviul cu managerul angajator, pe care trebuie cu adevarat sa-l surprinzi, intr-un mod foarte placut,desigur.

Nu adresa intrebari despre ceilalti candidati la job

Trebuie sa te preocupe doar persoana ta si sa dai dovada de maximul tau de potential.

Desi poate vei fi tentat sa intrebi despre ceilalti candidati, acest lucru nu te va face decat sa pari nesigura pe calitatile si aptitudinile tale. Un lucru este cert, pentru a fi cel ales, trebuie sa fii cel mai bun.

Nu cere recrutorului sa te promoveze in fata managerului angajator.

Stii foarte bine ca nu esti singurul candidat la acest job si, desi recrutorii vor incerca sa te ajute cu cat mai multe sfaturi, nu incerca sa le sugerezi sa puna o vorba buna pentru tine in fata managerului angajator. Fii increzatoare si daca tu esti persoana potrivita acelui job si indeplinesti calitatile de care compania are nevoie, cu siguranta vei fi aleasa.

Nu folosi recrutorul ca si intermediar, ci scrie tu o scrisoare de multumire prin e-mail  managerului angajator.

Trebuie sa fii ferma, increzatoare, convinsa ca acesta este job-ul pe care il vrei si sigur vei fi angajat.

 

 

 

Read more...

Andreea Marin ia lectii de turca pentru a-si demonstra dragostea fata de Tuncay!

  • Published in Monden

 

 

 

“Zana” a inceput sa ia lectii intensive de limba turca, fapt care o va ajuta sa comunice mai usor cu sotul ei Ozturk Tuncay.

Andreea Marin urmeaza aceste cursuri si pentru a-i demonstra sotului sau cat de mult il iubeste. Fosta prezentatoare Tv a afirmat ca deja stie multe cuvinte in limba turca, mai ales cuvinte ce desemneaza obiecte de uz casnic. 

„Am început lecţiile de turcă şi am învăţat destul de multe cuvinte în turcă. Am învăţat cuvinte care desemnează obiecte din casă, pentru a ne descurca mai uşor. Trebuie să mai învăţ şi să le unesc în fraze. nu e atât de uşor. 

Printre primele cuvinte învăţate sunt saluturile «Bună dimineaţa», «Bună seara», dar şi «Te iubesc»”, a declarat Andreea Marin intr-un interviu acordat emisiunii Click! de la Prima TV.

Reginele.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686