Items filtered by date: Saturday, 26 July 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Ucraina MH17. ”Am luat un rimel de la Amsterdam”

Ucrainenii din zona unde a căzut avionul doborât de rebelii proruși au furat tot ce au găsit de valoare între resturile aeronavei.

O tânără din Ucraina a reușit să șocheze după tragedia aviatică din Ucraina. Yekaterina Parkhomenko a publicat pe contul ei de Instagram, denumit “zolotosya”, o imagine în care ține în mână un rimel. “Un rimel din Amsterdam, de pe câmp, mai exact. Ințelegeți ce vreau sa spun”, a scris fata care a adăugat și hashtag-ul #boeing777 pentru a le transmite de fapt prietenilor ei ca l-a furat dintre bagajele celor aflați în avionul prăbușit.

Postarea a fost ștearsă după ce reacțiile au fost extrem de dure la adresa fetei, dar capturi de ecran au ramas pe internet.

Întâmplarea vine după ce și alte rude ale pasagerilor s-au plâns că trebuie să anuleze cardurile de credit, dar și abonamentele de telefon pentru că acestea erau folosite de localnicii care le-au furat dintre rămășițele aeronavei.

Mark Rutte, premierul olandez, s-a arătat “șocat de fotografiile și comportamentul cu totul lipsit de respect față de această tragedie”. Oficialii guvernamentali din Ucraina a confirmat că jefuitorii din regiune au furat banii și bijuteriile victimelor.

Read more...

Israelul acceptă prelungirea armistitiului umanitar pana duminica

Cabinetul de securitate israelian a aprobat sâmbătă seară cererea ONU de a prelungi armistițiul umanitar în Gaza până duminică seară, a declarat un responsabil al guvernului israelian pentru AFP.

"Cabinetul a aprobat cererea ONU pentru un armistițiu umanitar valabil până duminică la miezul nopții", a indicat o sursă guvernamentală israeliană, care a solicitat anonimatul. AGERPRES

Read more...

MAE: Atentionare de calatorie - Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români cu privire la blocarea arterei de circulație E86, la intrarea în Cernăuți, începând cu data de 24 iulie 2014, ca urmare a unor manifestații de protest.

În prezent, au fost identificate rute alternative pentru sectoarele de drum blocate. Ministerul Afacerilor externe recomandă cetățenilor români să manifeste prudență în ceea ce privește deplasările în Ucraina, precum și să consulte web-site-ul http://www.mae.ro/ pentru informații actualizate cu privire la situația de securitate din zonă, precizează MAE într-un Comunicat.

Read more...

Romanul care si-a propus sa traverseze inot Canalul Manecii se antreneaza in Anglia

Avram Iancu, românul de 38 de ani, din Petroșani, care și-a propus să traverseze înot Canalul Mânecii, se antrenează acum în apele reci din zona portului Dover, din Anglia, în perspectiva evenimentului care este programat să aibă loc în prima parte a lunii august.Avram Iancu, românul de 38 de ani, din Petroșani, care și-a propus să traverseze înot Canalul Mânecii, se antrenează acum în apele reci din zona portului Dover, din Anglia, în perspectiva evenimentului care este programat să aibă loc în prima parte a lunii august.

Împreună cu antrenorul său, Ioan Cordea, sportivul se antrenează patru ore pe zi, într-o zonă în care s-a întâlnit și cu alți înotători dornici să se înscrie între cei care au reușit performanța de a ajunge de pe malul englezesc pe cel francez al canalului. De altfel, portul Dover, situat în partea de sud-est a Regatului Unit, este cel mai apropiat de coasta franceză a Canalului Mânecii.

Cei doi locuiesc într-o casă cu camere de închiriat, situată la 45 de minute de plaja Dover Harbour, acolo unde au loc antrenamentele. "Zeci de înotători, din întreaga lume, se antrenează acolo, în acel loc al durerii liber consimțite. Acest lucru mă animă, văzându-i și pe alții. De data asta este și un român printre ei și mă bucur că, din întâmplare, acel român sunt eu. Este o mare responsabilitate", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Avram Iancu.

Potrivit acestuia, temperatura apei mării este în medie de 15 grade Celsius, ceea ce, în opinia sportivului, reprezintă o variantă acceptabilă pentru înot, în condițiile în care Iancu s-a antrenat în țară în lacuri de munte, mult mai reci.

Aflat în Anglia de mai bine de două săptămâni, Avram Iancu a avut prilejul să se întâlnească deja cu pilotul Andy King, cel care îl va însoți cu barca în traversarea Canalului Mânecii. "Am aflat multe taine, într-o jumătate de oră de discuții, iar concluzia a fost că suntem în grafic. Pilotul este autoritatea supremă în ceea ce privește siguranța traversării și m-a asigurat de faptul că doar în cazul în care el observă anumite lucruri, numai de ei știute, care să-mi pericliteze viața, va întrerupe tentativa fără ca cineva de pe vas să aibă vreun drept de apel", a adăugat Avram Iancu, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

În timpul petrecut la Dover, Avram Iancu a mai fost vizitat de o echipă formată din șapte români, de la Ziarul "Anunțul de UK", din Londra, care l-au încurajat în demersul său, promițându-i totodată că vor organiza o acțiune de susținere a sa, în ziua în care va pleca să traverseze înot Canalul Mânecii.

De profesie bibliotecar la Biblioteca Municipală din Petroșani, Avram Iancu își dorește să fie primul român care străbate, cu succes, Canalul Mânecii. Sportivul a luat legătura cu Channel Swimming Association, singura organizație abilitată să organizeze, să aprobe și să ateste aceste încercări ale înotătorilor. Organizația l-a programat să traverseze Canalul Mânecii în una din primele opt zile ale lunii august. Traversarea se va face doar în slip și cu o cască pe cap, nefiind permisă folosirea costumului de neopren.

Avram Iancu a început să se antreneze pentru acest proiect încă din primele luni ale anului. A alergat mii de kilometri pe drumurile de munte din Parâng și a înotat în apa mai multor lacuri din România, între care Cinciș și Snagov. În iunie și iulie el a înotat în Marea Neagră, pentru a se obișnui cu apa sărată și valurile.

El a explicat că traversarea Canalului Mânecii, între Folkestone (sudul Marii Britanii) și zona Capului Gris-Nez, de pe coasta franceză, ar putea dura între 12 și 18 ore, parcursul fiind în lungime de aproximativ 42 kilometri, în funcție de curenții marini și de mărimea valurilor.

Avram Iancu și-a manifestat disponibilitatea de a acorda drepturi de televizare posturilor TV din România, inclusiv cu drept de acces pe ambarcațiunea ce îl va însoți în temerara sa aventură.

În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român. Statisticile mai arată că din șase înotători, pregătiți după toate regulile vieții sportive, doar unul reușește să câștige această confruntare cu natura.

AGERPRES

Read more...

Vanilia ajuta la slabit

Poate părea paradoxal, însă vanilia, asociată frecvent cu dulciurile, poate tăia pofta de mâncare și ajuta la un control mai bun al greutății corporale, scrie vineri passionsante.be.

Vanilia stimulează producția de serotonină, hormonul stării de bine și al plăcerii, care reduce senzația de foame direct și indirect, deoarece contribuie la combaterea stresului, a anxietății și a scăderii moralului, recunoscute adesea drept cauze ale dorinței de a ronțăi mereu ceva. Mai multe studii au demonstrat, de altfel, că și un consum minim de vanilie potolește dorința de dulciuri și pofta de mâncare.

Vanilia poate fi folosită în foarte multe feluri, în apă, cafea, ceai, iaurt, compot, sos, orez sau într-o salată de fructe.

Read more...

Ducesa de Cambridge se imbraca cu tinute fabricate la Arad

  • Published in Monden

Ducesa de Cambridge, soția prințului William, îmbracă între alte ținute și haine produse la Arad de firma "Moda" SA pentru piața britanică.

Acest lucru a fost probat vineri seară, la finalul unei scurte prezentări de produse ale societății, directorul general al firmei arădene, ing. Monica Diana Fufezan prezentând o imagine în care ducesa de Cambridge apărea, alături de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îmbrăcată cu un costum deux-piece furnizat acesteia de firma engleză "Karpelle" Ltd, partenerul al "Moda" SA.

Pentru a dovedi celor prezenți veridicitatea imaginii, una dintre manechine a apărut îmbrăcată într-un costum identic cu cel purtat de ducesa de Cambridge.

Ing. Monica Diana Fufezan a declarat pentru AGERPRES că parada a fost organizată din dorința conducerii societății de a marca 55 de ani de la înființarea fabricii, 20 de ani de la privatizare, 20 de ani de colaborare cu cunoscuta firmă "Karpelle" Ltd. din Manchester, unul dintre furnizorii Casei Regale Britanice și cinci ani de la mutarea producției în noul sediu, adaptat necesităților actuale de producție.

Prezentarea a fost deschisă cu o serie de modele produse pentru piața britanică, partea a doua fiind rezervată prezentării unor modele produse pentru piața germană, inclusiv costume populare germane destinate tradiționalei sărbători "Oktoberfest".

La final, manechinele au apărut îmbrăcate în elegante rochii de seară, "cireașa de pe tort" fiind însă, așa cum spunea directorul societății, un costum identic cu cel purtat de ducesa de Cambridge cu prilejul evenimentului.

Agerpres

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686