Items filtered by date: Wednesday, 10 September 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Campanie de informare si promovare – MESTESUGURI RURALE -

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Techniki Ekpedeftiki SA Grecia a încheiat cu succes, la sfârșitul lunii august 2014, prima campanie de informare și promovare desfășurată în regiunile Centru, Nord-Vest și Vest din cadrul proiectului ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”. Activitățile campaniei s-au adresat șomerilor, persoanelor ocupate în agricultura de subzistență și persoanelor inactive cu domiciliul în comunele Vidra, Vadul Moților și Poiana Vadului din Munții Apuseni, județul Alba, în comunele Glimboca și Rusca Montană din județul Caraș Severin și în localitățile Diosig și  Luncșoara din județul Bihor.

La activitățile desfășurate în cadrul campaniei au participat peste 350 de persoane, iar ca urmare a acțiunilor de informare și promovare desfășurate pe parcursul mai multor zile, un număr de peste 230 de persoane au dorit să facă parte din grupul țintă al proiectului. Participanții înscriși au 

fost informați privind oportunitățile de calificare/recalificare ce se vor desfășura prin proiect și au fost consiliați în vederea creșterii șanselor de acces pe piața muncii, iar în următoarele luni vor participa la programe de formare în domeniul meșteșugurilor. Campaniile de informare și promovare din cadrul proiectului vor continua și în alte comunități rurale din regiunile Centru, Nord-Vest și Vest până la finalizarea proiectului, în luna septembrie 2015.

Prin proiectul ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”,proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii din sectorului meșteșugăresc, cu ar fi: lucrători în executarea de produse artizanale din lemn și alte materiale, lucrători asamblori materiale din textile și piele, țesători și tricotori, tâmplari, tapițeri, lucrători în broderie și blănari, olari. După finalizarea programelor de formare, 30 dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri meșteșugărești care să contribuie atât la creșterea calității vieții acestora și a familiilor lor, precum și la dezvoltarea comunităților din care fac parte.

 

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                   

Web: www.pakiv.ro,               

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

Read more...

Basescu da fiori prezidentiabililor

Președintele Traian Băsescu se ține de promisiunea conform căreia „va dezbrăca public candidații la Președinție”.

Primul pas în acest sens l-a făcut marți, 9 septembrie, când, invitat într-o emisiune de televiziune, președintele Traian Băsescu a anunțat că va divulga numele candidatului la fotoliul de la Cotroceni care a fost ofițer acoperit.

Președintele a avertizat că dacă prezidențiabilul în cauză nu o va face din proprie inițiativă, el va fi cel care va dezvălui public numele fostului ofițer acoperit.

 “Apropo de asta, am văzut că Victoraş cu Ghiţă, noul mogul, avea o preocupare. Îmi căuta găurile din CV-ul meu. Între 70 şi 72. Am comunicat postului tv că mi-am satisfăcut stagiul militar. Mă întreb dacă nu şi-a pus cumva mâna în cap precum chelul, să nu se vadă chel”.

Nu aș discuta subiectul în seara asta, încă mai cred că candidații au timp să-și completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofițeri acoperiți sau nu”, a declarat Băsescu.

„Da, pentru că am obligația să o fac. Când discutăm despre funcția de președinte al României, nu poți să nu informezi. Nu spune nimeni să nu o facă serviciul, dar candidatul are obligația să o facă”, a răspuns Băsescu, întrebat dacă își asumă dezvăluirea prezidențiabilului, în cazul în care acesta n-o va face din proprie inițiativă.

“Voi fi în masură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton (…) Va trebui rapid o hotărâre judecatorească, pentru că altfel serviciul nu poate face publică apartenența sau fosta apartenență, dar nu poți fi și președinte și să ai dublă comandă”, a spus președintele.

Președintele Traian Băsescu a declarat, pe 6 august, că “În aceasta campanie le voi spune pe toate la toți, că eu nu candidez. Pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public, sunt candidați deja anunțați care au lucruri ascunse în CV-ul lor, sunt lucruri pe care le tăinuiesc”

Read more...
Subscribe to this RSS feed